Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Nem lehet megközelíteni a sárban az autót

Még mindig a Tisza hullámterében vesztegel az a személygépkocsi, mely még április elején rekedt bent. Akkor több százezer forintba került volna a kiemelése, most viszont az ingoványos talaj miatt nem lehet vontatóval megközelíteni a partszakaszt.
Az iszapos autó másfél hónapig volt víz alatt. Fotó: Frank Yvette
Még április elején, az idei első árhullám idején egy Golf személygépkocsi bent rekedt a Tisza hullámterében. Nem sokkal később a sárga kisautót ellepte a víz, csak nagy költséggel lehetett volna eltávolítani, ezért ott hagyták. Az Atikövizig búvárja nem talált iratokat a kocsiban, rendszámtáblára sem bukkant, így a tulajdonost nem tudták megállapítani. Az iszappal bevont autó a mai napig a Szegedi Ifjúsági Házzal szemközti, vízoldali tíz méteres védősávban vesztegel, de már nem a víz alatt, hiszen a Tisza visszatért medrébe. A partszakasz bérlője, Csányi Jenő másfél hónappal ezelőtt és tegnap is azt állította: a gépkocsinak szerb tulajdonosa van.

– Oszkár, ahogy én nevezem, most is úton van kamionjával. Nem tudni, mikor jön, de ha megérkezik, biztosan elszállítja a kocsiját – mondta a férfi, aki azt magyarázta, hogy most képtelenség autóval behajtani a hullámtérre, hiszen még iszapos. Ráadásul még a rakpart sem járható, mert teljesen átázott. Ezért a szállítással legalább egy hetet várni kell.
– Szeretném már, hogy befejeződjön az autó kálváriája, hiszen éjszakánként nem tudunk aludni. Állandóan fényképezik, a kutya pedig ugat – panaszolta Csányi Jenő.

Az Atikövizig is a leggyorsabban szeretné megszüntetni a környezetszennyezést, de Kozák Péter, az árvízvédelmi szakasz védelmi vezetője azt mondta, nagyobb kárt okoznának azzal, ha most rámennének a területre. Ahogy a talaj megszikkad, a közterület-felügyelettel elszállítatják a gépjárművet. Az alváz, valamint motorszám alapján meg lehet majd állapítani a tulajdonost.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három szegedi vállalkozás is bekerült a Top 50-be

Három szegedi vállalkozás is szerepel az ötven legígéretesebb magyar céget bemutató országos… Tovább olvasom