Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Nem lehet zsarolni a választókat

Brüsszel, Szeged, Makó - Újhelyi: a Fidesz azzal zsarolja a választókat, hogy uniós fejlesztés csak akkor jut a településre, ha fideszes a polgármester. Lázár: a szocialista politikusok nem először jelentik fel a hazájukat.
Az Európai Unió csalás elleni hivatalának, az OLAF-nak a véleményét kéri Ujhelyi István szegedi politikus, az MSZP európai parlamenti képviselője, a párt alelnöke arról, hogy egyes fideszes politikusok összefüggésbe hozzák az önkormányzatoknak az uniós fejlesztési források mértékét az októberi választások nyomán megalakuló önkormányzatok politikai összetételével.

˝A Fidesz azzal zsarolja a választókat, hogy európai uniós fejlesz-
tési forrás csak akkor jut a településre, ha fideszes a polgármester, és a kormánnyal jóban van˝ – hangoztatta keddi brüsszeli sajtótájékoztatóján Ujhelyi István.

A képviselő szerint a Fidesz súlyos félreértésben van, hiszen nem állami forrást, hanem az EU-tagállamok adófizetőinek közös forrását osztja az Európai Unió megbízásából. Az ilyen és ehhez hasonló kijelentések egy-egy választási kampánykörúton, helyi politikusok kortesbeszédeiben sem engedhetők meg, de különösen nyugtalanítók, ha a kormánypárt magas rangú politikusainak szájából hangzanak el.

– Szocialista politikusok nem először jelentik fel a hazájukat ahelyett, hogy a választók bizalmát szereznék meg – reagált Ujhelyi kijelentéseire Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy makói utcafórum után, újságírói kérdésre. Mint mondta, az önkormányzatok gazdaságfejlesztési programjának minőségén múlik, tudja-e az adott települést támogatni a kormány. Makón például Farkas Éva fideszes polgármester-jelölt tette le a legszínvonalasabb programot. Hozzátette: az az idő lejárt, hogy minden település alanyi jogon, helyzeténél fogva juthat forrásokhoz. Az a kérdés, ki mivel tud hozzájárulni a gazdaság további erősödéséhez, a munkahelyteremtéshez. Lázár János azt is elmondta, hogy jövő kedden Orbán Viktor miniszterelnök is Makóra látogat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dolgozói kamarát javasol az LMP

Nem kizárólag a munkahelyteremtés a cél, a munkahelyek minőségére is hangsúlyt kell fektetni -… Tovább olvasom