Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Nem lelik a Balatonban eltűnt bordányi fiút

Nem találják azt a bordányi fiút, aki vasárnap egy vízibicikliről ugrott a Balatonba. Testvérei és édesanyja szerint Gábor mindig is vakmerő volt. A rendőrség a családot hivatalosan még nem értesítette a történtekről.
A bordányi fiatalember édesanyja és húga abban reménykedik, hogy épségben találják meg Gábort. Fotó: Schmidt Andrea
Gábor barátnőjével és annak családjával utazott egy hétre a magyar tengerhez. Édesanyja még az utolsó pillanatban is megpróbálta lebeszélni az útról. – Hirtelen rossz érzés fogott el, és még az elutazásuk előtti napon is azt mondtam a fiamnak, inkább maradjon itthon – meséli a bordányi tanyavilágban élő asszony. Végül nehéz szívvel, de mégis elengedte fiát, aki nemrégiben, június 21-én töltötte be 18. életévét. Nem akarta megbántani a lány szüleit, akik a fia útját is fizették.

– Szombaton reggel mentek el a Balatonra. Este beszéltem Gáborral, elmondta, hogy szerencsésen megérkeztek. Vasárnap nem hívtam, amit azóta is nagyon bánok – mondja az édesanya.

A rendőrségi jelentés szerint vasárnap este ugrott a 18 éves bordányi fiatalember egy vízibicikliről a balatonmáriai strandon a vízbe, és bár egész este keresték, nem bukkantak a nyomára. A családot hétfőn reggel értesítették. Nem a rendőrség, a fiú barátnője és szülei telefonáltak reggel hat órakor az éppen munkába induló édesanyának: nagy baj van, Gábor eltűnt a vízben.

– Még bementem a munkahelyemre, de nem tudtam dolgozni, annyira megrázott a dolog. A férjem is tud a rossz hírről, de kevés a pénzünk, és nem tehetjük meg, hogy mindketten itthon maradjunk – meséli az anya.

Gallai András körzeti megbízottnál több bordányi fiatal is érdeklődött Gábor eltűnésével kapcsolatban. Fotó: Schmidt Andrea
Az édesanya és Gábor testvérei azóta többször is beszéltek a fiú barátnőjével és annak családjával. – Úgy tudom, hogy a bátyám fitogtatta az erejét. Amióta betöltötte a tizennyolcat, folyton ezt csinálja. A barátnőjének azt mondta, öt percig tud a víz alatt maradni, majd beugrott a tóba. Úszott egy kicsit, majd hirtelen elsüllyedt. A barátnője nyújtotta neki a kezét, de nem fogadta el – meséli a fiú 12 éves húga. Niki azt is elárulta, bátyja nem tudott valami jól úszni. – Két éve szintén a Balatonnál nyaraltunk, akkor még úszni sem tudott. Igencsak rajta kellett tartanom a szemem – beszél testvéréről húszéves bátyja. Jani bízik abban, hogy Gábor az eltűnésével csak meg akarja viccelni barátnőjét és annak szüleit. – Vagy talán valahol kiúszott és nem talál haza – teszi hozzá Niki.

– Ha kedd reggelig nem találják meg a fiamat, délután a férjemmel leutazunk a Balatonhoz. Az egyik ismerősünk már felajánlotta, hogy elvisz bennünket. Mindig megérzem, ha a gyerekeimmel valami nagy baj történik. Most nincsenek rossz érzéseim – magyarázta az eltűnt fiú édesanyja.


Értesítések

A Magyar Távirati Iroda tegnap nem sokkal fél négy után jelentette meg a hírt a bordányi fiatalember eltűnéséről. A településen délután fél hatkor még csak néhányan tudtak a szomorú esetről, amit a rádió is bemondott. Gallai András körzeti megbízott elmondta, délután egy órától nyolcszor-kilencszer csengett a telefonja. Bordányi fiatalok érdeklődtek az esettel kapcsolatban. Gallai negyed hét után néhány perccel bizonyosodott meg az eltűnésről. Ekkor már azt is tudta, hogy konkrétan kiről van szó, de kérdésünkre nem árulta el a fiú nevét. Azt sem mondta el, hogyan jutott a család nyomára. A körzeti megbízott még este hét előtt is a Szegedi Rendőrkapitányság utasítására várt, mikor értesítheti a családot a fiú eltűnéséről. Erre hiába várt, ugyanis a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nem tartotta szükségesnek tájékoztatni a szegedi rendőrséget a bordányi fiatal eltűnéséről. – A balatoni vízi rendészeti kapitányság – amilyen gyorsan csak lehetett – telefonon tájékoztatta a szülőket fiuk eltűnéséről – tudtuk meg Bíró Gábortól, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. Ezért is lepődtünk meg, amikor a családot megtaláltuk, s az anya arról számolt be, hogy az eltűnéssel kapcsolatban hivatalosan még egy hatóság sem kereste fel őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új világ – hangulatképek a kulisszák mögül

Ami a nézők számára könnyed, nyáresti szórakozás, az a szereplőknek embert próbáló, kemény munka. A… Tovább olvasom