Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Nem lesz az egykori laktanyából menekülttábor

Szeged - A vadaspark és a lakópark közti üres laktanyában menekülttábort rendeznek be – kapott szárnyra a hír a környékbeliek körében. Újabb városi legenda született, vagy van alapja is?

Annyi a menekült a térségben, hogy a vadaspark és a Vadaspark lakópark közti üres laktanyát is menekülttábornak rendezik be – kapott szárnyra a hír pár hete a környékbeliek körében.

Hogy alkalmas lenne-e az objektum ilyen célokra, nem tudni. Három éve mindenesetre kint van rajta a tábla: a Honvédelmi Minisztérium saját cégén, a HM EI Zrt.-n keresztül eladná. 2012-ben 87 másik, fölöslegessé vált honvédségi üdülővel, klubbal, irodaházzal együtt került eladósorba. Az egykori Damjanich János Honvédelmi Gimnázium ingatlana a Napfény Park Bevásárlóközpont mögött közel 1,3 hektáros.

Őrzik, kizárólag engedéllyel látogatható. Három főépületből áll: az ötvenes évekből maradt kétemeletes parancsnoki épületből, a négyszintes legénységi szállóból és egy ötemeletes új kollégiumból. Előbbiek azokból az időkből maradtak, amikor még Vorosilov tüzérségi laktanyaként szolgált a komplexum. 1984-ben lett belőle bentlakásos középiskola, akkor épült fel a barna homlokzatú új létesítmény. Az épületekben három éve feltornyozott bútorok foglalták a helyet.

Mi lesz a kerítés mögött? A bevándorlási hivatal nem tervezi menekülttábor létesítését a megnevezett a laktanya területén. Fotó: Schmidt Andrea
Mi lesz a kerítés mögött? A bevándorlási hivatal nem tervezi menekülttábor létesítését a megnevezett a laktanya területén. Fotó: Schmidt Andrea

Az udvaron sporteszközöket lehetett látni, és a teniszpálya helyét. 1997-ben zárt be a 6900 négyzetméter alapterületű kollégium, 10 éve üres az ingatlan. A 2012-es értékesítési felhívásban az szerepelt, hogy igazgatási, kereskedelmi, szolgáltató és gazdasági célokra hasznosítható.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal megkeresésünkre rövid, tömör választ küldött: nem tervezi menekülttábor létesítését a megnevezett helyszínen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap Szatymazon

A Szegeddel szomszédos község vezetéséért négy jelölt indul –- tájékoztatott Mákos Istvánné, jegyző. Tovább olvasom