Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Nem lesz posta a Napfény Parkban

Szeged - A kecskéstelepi civilek ellenállásán múlt, hogy az Újvidéki utcában bezárt kisposta nem a Napfény Parkba, hanem a Szabadkai útra került.
Kinőtte 19 éves helyét a kecskéstelepi kisposta az Újvidéki utcában. A művelődési ház, amelynek a végében eddig a kétszemélyes hivatal működött, nem tudott eleget tenni a postavezetőség kérésének, hogy biztosítsanak nagyobb helyet. Sem a mosdó, sem a csomagfeladás nem fért el.

– A posta úgy döntött, hogy bezárja a hivatalt, és átköltözteti a Napfény Park Bevásárlóközpontba. Ez a heves ellenállásunkba ütközött – mondta a helyiek érdekeiért kiálló Csorba Ágnes, a Kecskési Civilek a Környezetünkért Érdekvédelmi Egyesület vezetője. – A kisposta megtartásáért lobbiztunk Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselőnél és a szolgáltató vezetőjénél. Kompromisszumos megoldás született: azt kérték, biztosítsunk nagyobb helyet valahol a közelben. Három vagy négy lehetőség kínálkozott, ezek közül végül a Szabadkai út 54. számú magánházat választottuk. Nagyobb alapterületen, de most már funkciójának megfelelően működhet a hivatal. A parkolás az épület előtt és a szomszédos Újvidéki utcában is megoldott. A régi helyen maradt egyelőre az utcai postaláda, de azt is rövidesen átköltöztetik.

Megnézték, döntöttek

A Napfény Park Bevásárlóközpontban a postanyitás lehetőségét korábban megvizsgáltuk, de minden szempontot figyelembe véve az üzletházban postai szolgáltatóhely létesítését nem tervezzük – tájékoztatott a Magyar Posta Zrt.  
A művelődési ház rendezi a terepet. Kollár Józsefigazgatótól megtudtuk: szűkös költségvetésüket nagyjából 120 ezer forinttal az egyesület és a terület önkormányzati képviselőjének, Nógrádi Zoltánnak a segítségével egészítik ki. Ebből veszik meg az anyagot. Pályázati támogatást nyertek egy közmunkás három és fél havi foglalkoztatására, akinek az alapszakmája burkoló, ő oldja meg az átépítést. Az eddigi két 20 négyzetméteres szobából egy nagyobb, 45 négyzetméteres termet alakít ki. Ezzel lesz állandó helye a helytörténeti kiállításnak, és korábbiakhoz hasonlóan fogadni tudják a baba-mama klubot és a nyugdíjasok rendezvényeit is. A tervek szerint három héten belül elkészül az átépítés.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. x 2012. július 20. 17:50
  „17. zehn, hasonlítsd össze Magyarországot Ausztriával, ahonnan tíz év négyhatalmi megszállása után az oroszok kivonultak.
  ... Egy kommunista irányítású hatalomátvételi kísérlet (Koplenik-puccs) kudarca után 1955-ben a Szovjetunió bejelentette, hogy hajlandó kivonulni, de cserébe meg kell tiltani Ausztriának a Németországgal való gazdasági és politikai egyesülését, és az újra felfegyverzést. Németországot pedig kötelezni kell, hogy lemondjon minden Ausztriát érintő igényéről. Ezzel a nyugati szövetségesek is egyetértettek. 1955. május 15-én Bécsben aláírták az államszerződést, melyben az ország visszakapta szuverenitását. A megszállók kivonulása után Ausztria örökös semlegességét alkotmányban rögzítették. Az államszerződés lehetőséget teremtett arra, hogy Ausztria független, semleges országként a saját útját járja.
  ... 1956-ban a magyarok semmi mást nem akartak, csak hasonló függetlenséget, különösen a mindent jobban tudó hatalmas orosz testvérektől, az általuk fölerőszakolt paradicsomi állapotoktól.”
 • 20. nyomdasz63 2012. május 21. 21:48
  „-Jó ismerősöm a tecsóban a lottózó tulaja. Ő mesélte-negyedévente kérelmezték,hogy csinálhassanak postát,4~5 év után belefáradtak.
  -Móravárosban is nagy álma(???)volt az embereknek,mikor az új képviselő elhúzta az orru(n)k előtt a mézes madzagot: A Szél u~Gólya utca sarkán kisposta lesz. Aki ismeri a ház tulaját,már akkor tudhatta-semmi esély rá!
  Így múlik el a dicsőség!”
 • 19. NP1 2012. május 21. 21:34
  „zehn
  macs
  Amit a közmunkásokról és a közmunkáról ÁLTALÁNOSSÁGBAN írtatok, azzal egyetértek.
  A kecskési helyzetre ez nem pontosan illik. A közmunkást nem erre a munkára alkalmazták, hanem az évek óta tartó program részeként éppen ott volt, mint ahogy már voltak mások előtte és utána is lesznek. Az, hogy van építőipari tapasztalata az most a művelődési ház szerencséje. Az alkalmazók a közmunkásokat "kapják" nem ők válogatnak.”
 • 18. zsóka 2012. május 21. 21:16
  „Örülök a Kecskési postának, de tényleg.
  Csak jó lenne ha a Napfényparkba is kerülne egy, mert a Katona utcától elég távol esik a Kecskéstelepi, főleg, hogy a nyitvatartása sem alkalmazkodik az emberek igényeihez. Ugyanez vonatkozik a Petőfi Sándor sugárútira is.
  A bevásárlóközpontba meg úgyis megy az ember.”
 • 17. zehn 2012. május 21. 18:22
  „x Szerinted?”
 • 16. x 2012. május 21. 18:00
  „15. zehn 2012.05.21. 17:45 - ... És szégyen, hogy ide juttattak minket!

  Kik, pontosan? http://mno.hu/kulfold/orban-az-elozo-evekben-zaciba-vagtak-az-orszagot-1077522”
 • 15. zehn 2012. május 21. 17:45
  „No, még egyszer! Ez az írás nem / csak / a postáról szól, hanem arról, hogy három és fél hónapra felvesznek egy szerencsétlen közmunkást / utána mehet Isten hírével/ havi 47 ezerért és elvégeztetnek vele több százezret vagy milliót érő munkát. Egyedül kínlódik szegénykém negyed évig, mert kétszer vagy háromszor 47 ezerre már nem telik. Felháborító,gusztustalan, hányinger! És szégyen, hogy ide juttattak minket!”
 • 14. zehn 2012. május 21. 17:36
  „12.macs Igen, igazad van. A posta is fontos,de ebben a cikkben sokkal súlyosabb problémát véltem felfedezni.Sajnálatos,hogy csak ketten vettük észre. Érdemes a sorok közt is olvasni.”
 • 13. x 2012. május 21. 15:21
  „12. macs 2012.05.21. 12:05 - ezt a viccet hivatalos állami látogatáson elmesélte Leonyid Iljics Brezsnyev szovjet domináns politikai erőnek az akkori szociáldemokrata (nyugat)német kancellár Willy Brandt: "Mi a különbség a két rendszer között? Nálunk az emberek kizsákmányolása történik emberek által, nálatok mindez fordítva van".”
 • 12. macs 2012. május 21. 12:05
  „2. zehn,
  amiről irsz, az is megérne egy objektív cikket.
  Cinikus gondolatom támadt. Haragszunk Marxra, de lehet, hogy, amit a kizsákmányolásról irt, manapság az állami asszisztencia mellett valósul meg. :-)”
 • 11. klj-54 2012. május 21. 11:08
  „Mostanában ez az első olyan dolog ami a demokráciában mindennapos.
  Ma és itt még csodaszámba megy.”
 • 10. Grabowsky 2012. május 21. 10:18
  „Konkrétan Móravároson nincs posta, de miért is?”
 • 9. Igrek 2012. május 21. 09:58
  „Valóban nem szerencsés dolog szembeállítani a kecskési és a napfényparki postahivatalt. A bevásárlóközpontban biztosan lenne létjogosultsága egy postahivatalnak, mivel a nyitvatartási ideje miatt pl. a rókusi körúti is sokkal könnyebben igénybevehető a hagyományos postáknál.
  A Csaba utcai posta valóban szerencsés kezdeményezés volt, de eléggé "hivatalszerűen" működik, gyakran sokat kell várakozni mert 1 -2 ablak van csak nyitva.”
 • 8. maci53 2012. május 21. 09:45
  „Mennyit kap a Szőnyegtisztító cég havonta a Postától,bérleti pénzt?”
 • 7. NP1 2012. május 21. 09:16
  „Nem hinném, hogy a Napfény Parkban létesített posta kongana az ürességtől pusztán azért, mert Kecskésen ottmarad a kis posta.. Folyamatosan arról papolnak, hogy közel kell vinni az emberekhez a szolgáltatásokat - itt a lehetőség. Nem vagy-vagy, hanem is-is.”
 • 6. Kaccat 2012. május 21. 08:53
  „Azért azt nem árt tudni, hogy a bevásárló központokban levő posták, franchise rendszerben működnek...
  A napfény parkba pedig igazán jó lenne, mert a környéken sehol sincs, a Petőfi stg-on levő bezár 4-kor és szombaton nincs nyitva, így csak a nyugdíjasok tudják használni, meg a környékén levő cégek.”
 • 5. Vandorr 2012. május 21. 08:39
  „Nyilván a kecskéstelepiek nem járnak Tescoba csak CBA-ba.”
 • 4. Lámpion 2012. május 21. 08:30
  „Sajnos a Posta a mai napig "hivatal".
  Éveken át kellett lobbizni, hogy Felsővároson is legyen kirendeltségük.
  Most büszkék a Csaba utcában lévőre, de az is a Posta akarata ellenére, lakossági nyomásra jött létre.
  Mi sem jellemzőbb a "hivatalra", hogy a csomagfelvételi-kiadási központjuk előtt tilos megállni,
  a környékén pedig szinte lehetetlen!
  Jelszavuk: Mindent a saját kényelmünk érdekében!”
 • 3. uto-pista 2012. május 21. 07:41
  „Arról már nem is beszélve, hogy a Napfény Park legalább ötször annyi bérleti díjat kért volna.”
 • 2. zehn 2012. május 21. 07:21
  „A posta áthelyezése, így nagyon rendben, a kecskéstelepiek számára is elfogadható módon rendeződik a helyzet. Ami szemet szúr, az a közmunkás negyedévnyi alkalmazása. Bár, gondolom szerencsétlen annak is örül,hogy havi 47 ezer éhbérért egyedül átalakítja az egész épületet. Így talán ő sem hal éhen és a posta /állam/ is ingyen jut megteremtetett értékhez.Arra kíváncsi lennék, hogy egy erre szakosodott profi cég,- vajon mennyiért vállalta volna? Nos uraim,ezt hívják kizsákmányolásnak, rabszolgamunkának! Ez lesz az elkövetkezendőkben a gyakorlat. Így nem lesz a munkának becsülete.Mindenki örüljön,hogy kegyből egyáltalán dolgozhat,egyúttal jó,ha befogja a száját,mert repül. Nálunk egy kicsit nyugatabbra , egy kezdő burkoló átszámítva minimum 300 ezret keres. Csodálkozunk, hogy lassan csak az nem megy el innen, aki aki már járni sem tud.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angolosan távozott a nyelviskolavezető - futnak a pénzük után

Több millió forinttal léphetett olajra a szegedi Beszélj Színesen Nyelviskola vezetője, aki egy ideje már a tanárokat sem fizette.
Tovább olvasom