Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Nem lesz több kuka a Holt-Marosnál

Szeged - Az eldobált hulladék nem csak a Holt-Marosnál probléma. A környéken lakók a gyűjtőedényeket hiányolják. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szerint azonban szemléletváltásra van szükség. Akit a közterület-felügyelők szemetelésen kapnak, akár 30 ezer forintra is megbüntethetik.
Lapunk többször foglalkozott az újszegedi Holt-Marossal. A holtág rehabilitációja öt éve fejeződött be, összesen 1,1 milliárd forintba került. Rendbe rakták a partot és a medret, több száz fát és cserjét telepítettek, egy közúti és három gyalogoshidat építettek. A Holt-Maros és környéke újraéledt – a környéken lakók és a város más részeiről érkezők nagy örömére.

– Sajnos nem mindenki vigyáz a gyönyörű pihenőövezetre – hívta fel figyelmünket Tapasztó Sándor. Szegedi olvasónk rendszeresen sétál a Holt-Maros partján. – Látom, hogy új padokat helyeztek ki a megfáradt, pihenni szándékozó szegedieknek. Közülük sokaknak nemcsak leülni támad kedve, hanem cigarettázni, sörözni, enni, inni és szemetelni – panaszkodott a férfi, aki szerint néha a horgászok is a parton „felejtik" a kiürült csalisdobozokat. Szerinte kevés a közel tíz tárolóedény a vízparton.

Nem tesznek ki több kukát – az emberek hozzáállásában bíznak. Fotó: Segesvári Csaba
Nem tesznek ki több kukát – az emberek hozzáállásában bíznak.
Fotó: Segesvári Csaba

Varga Gábor, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. zöldterület-fenntartási részlegvezetője azonban úgy gondolja, nem a tárolóedények számát kellene gyarapítani, hanem az emberek hozzáállásán változtatni. Vagyis mielőtt „kiesne a kezükből" a csokipapír, keressék meg a legközelebbi kukát.

– A várost felosztottuk a kollégáim között. Rendszeresen járőrözünk ezeken a területeken, mindenhol azonban nem tudunk jelen lenni – mondta Kéri József. A Szegedi Közterület-felügyelet osztályvezetőjétől megtudtuk: ha valakit tetten érnek, 3-20 ezer forint helyszíni bírsággal sújthatják. Aki ennek kifizetését megtagadja, azt feljelenthetik. Így azonban már 30 ezer forintot is bevasalhatnak a szemetelőn.

Olvasóink írták

 • 3. brendush 2009. március 04. 18:57
  „maros(L)”
 • 2. vuk 2009. március 04. 09:42
  „Kuka hianya, hahaha.

  En mar szamonkertem par szemetelotol, hogy miert tettek: mert nincs kuka a kozelben. 4 masodperces rovid kornyezet felterkepezes utan mutattam neki 2 kukat 10 meteren belul, ujabb 4-et 30 meteren belul.

  Teny, hogy nem lehet 5 meterenkent kuka, de pl. ha elmesz egy erdobe turazni, akkor sem varhatod el, hogy telerakjak kukakkal. Innentol intelligencia (es neveltetes) kerdese, hogy eldobalod-e, vagy fogsz egy zacsit, es abba gyujtod a zsebedbe vagy taskaba, es kesobb (esetleg otthon) kidobod.

  Szoval nekem senki ne jojjon azzal, hogy keves/nincs kuka, mert az nem jogosit fel senkit szemetelesre!!!”
 • 1. a_szamoán 2009. március 03. 19:23
  „én is marhára kevéslem a kukákat, már jó régóta. Nem tudom miért esik nehezükre minden pad mellé egy rohadt kukát kirakni. Beztos nagyon drága dolog, inkább riogatni kell a 30ezres büntetéssel. Inkább ezen a felfogáson kéne változtatni....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tiszából húztak ki egy asszonyt Szegeden

Szeged - Kétszer mentettek meg a szegedi közterület-felügyelet járőrei egy asszonyt. Először a rakpartról, az autók elől vitték vissza az I. számú belgyógyászati klinikára. Tovább olvasom