Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Nem mindenki viseli jól a csatornázást Sándorfalván

Sándorfalva - Nem minden sándorfalvi viseli jól a közel fél éve tartó csatornázási munkálatokat. Volt, aki légpuskával lőtte a munkásokat, más feljelentgeti őket. A polgármester türelmet kér: a felfordulás az ára, hogy egy év múlva a városnak működő szennyvízhálózata legyen.
– Lassan már nem lehet közlekedni Sándorfalván, olyan káosz, zűrzavar van a csatornaépítés miatt. Az utakat szétverik, járhatatlanná teszik – panaszolta szerkesztőségünknek küldött levelében egyik olvasónk. Egy fotót is csatolt, amelyen egy felborult markoló látható a házak előtt, az Akácfa utcában. Mint mondta, a Facebookot bejáró fotó mutatja, milyen munkát végeznek.

Bejártuk szerdán a települést: káoszt nem láttunk, feszített tempójú munkát igen. A Hunyadi utcában hatalmas gödör mélyén dolgoztak éppen az emberek, mögöttük több tíz méternyi rendbe rakott, aszfaltozott út mutatta, hogy haladnak.

– Egy nap alatt készen voltak az utcánkban. Rendesen megcsinálták, és ki lehetett bírni a zajt is – mesélte Ferenczi Péter, aki unokájával azért jött erre, hogy a kisfiú nézhesse a gépeket.

A település több éve készül a csatornázásra, amely márciusban végre megkezdődhetett. Fotó: Schmidt Andrea
A település több éve készül a csatornázásra, amely márciusban végre megkezdődhetett. Fotó: Schmidt Andrea

– Egyáltalán nem zavarnak. Tudomásul vettük, hogy most munkavégzés van az utcában – mondta Mákos István, akinek éppen a háza előtt dolgoztak tegnap délidőben. – Nagyon szorgalmasak, és öröm nézni, ahogy haladnak. Por természetesen van, azt nyeljük. De ez elkerülhetetlen.

Nem mindenki ilyen elnéző a csatornázókkal. – Az egyik lakó négyszer jelentette fel a vákuumosokat. Most mi dolgozunk, biztos velünk is baja lesz – legyintett Pálfi Zoltán művezető. – Volt, hogy valaki légpuskával lőtte a munkásokat nem beszámítható állapotban, szerencsére nem sérült meg senki. A munkát viszont akkor is el kell végezni, ha ez valakinek nem tetszik. Ráadásul mindez a lakók érdeke.

– A település több éve készül a csatornázásra, amely márciusban végre megkezdődhetett. Amióta megnyertük a pályázatot, folyamatosan tájékoztattuk a lakosságot, hogy eljön az idő, amikor majd el kell viselni a zajt és a felfordulást. Ez az ára annak, hogy jövő ilyenkorra működő szennyvízhálózatunk legyen – fogalmazott Kakas Béla polgármester. Hozzátette: meglepően kevés a panasz, ezeket az ügyfélszolgálati irodában a kivitelező képviselői fogadják. A beborult munkagépről pedig elmondta: a betemetés folyamatában valóban bebillent, egy másik viszont kihúzta. Személyi sérülés nem történt.

Olvasóink írták

 • 14. misi2285 2013. szeptember 04. 17:55
  „Csaktudja, csak annyit mi 2000-2004 ben fizettük ki, remélem önöknél jobb lesz a helyzet.
  itt ha jellemezni kellene, azt mondom káosz van , és akkor finom vagyok.”
 • 13. csaktudja 2013. augusztus 16. 14:48
  „Sándorfalviak örüljenek. Hét (7 ) éve befizettük a kivitelezési kts.-get egy összegben, akkor arról volt szó, ez egyben fedezi a teljes út szélességben való újbóli aszfaltozást is, 14m széles utca faltól-falig (utcafrontos beépítés), benne minden közmű, járda, kert(?)!!!
  Ha majd odáig érünk, hogy kivitelezői közbeszerzés meghirdetése, akkor jön a kapkodás mert sürget az elszámolási idő (2015) és lesz" szakmai kivitelező" -jön a víz-megy a víz- kontrába rakott csővezetékkel, lényeg, hogy földben legyen a cső!!
  Belegondolni is rossz!”
 • 12. tótkomlósi 2013. augusztus 16. 08:39
  „Én csak azt nem értem, hogy MIÉRT KELL AZ ÚT KÖZEPÉRE tenni a csatornát?????????

  Nem lenne kövesút akkor hova tennék??????????????

  Lásd Orosháza!

  Káosz hegyek!

  Kételkedek a tervező szaktudásában és a kivitelezők alkalmasságában is!

  Nálunk csak csapadék elvezetőt "építenek", de amit csak lehetett, megtaláltak a földben, többször is!
  Annak ellenére, hogy a keresztezések KÉZZEL fel voltak tárva.
  Mellette 2méterrel a víz főnyomó volt az első.”
 • 11. Egyolvasó 2013. augusztus 16. 06:13
  „Ne panaszkodjanak, Makón már 2009-ben át kellett volna adi a szenyvízcsatorna rendszert, de ahogy az itteni építkezések folynak jó ha ez az átadás 2015-re teljesítve lesz.”
 • 10. Falcao 2013. augusztus 15. 20:47
  „Mindszenten még most fog kezdődni. Na, akkor ez is el fog húzódni pedig biztosan lesz majd "feszített tempójú munkavégzés". Ahogy a tapasztalatok mutatják nem megy nálunk semmi úgy ahogyan mennie kéne.”
 • 9. Horthyszobor 2013. augusztus 15. 20:34
  „Úgy lehet egy nap alatt megcsinálni egy ilyen tipusú munkár, hogy profi logisztikával, szervező tehetséggel, jó csapatszellemmel megáldott vállalkozónak kellene megnyerni az ilyen munkákat, nem pedig a csókos havernak szedett-vedett hozzá nem értő társaságnak.
  Szegedi példa, Fürj utcában második éve megy a víz közmű csere!!! Na az sem piskóta mondom második éve, lassan belefordul a harmadik szezonba!!! Kivitelező a egy márkiról elnevezett francia cég...”
 • 8. Dr.Tonyk 2013. augusztus 15. 20:13
  „1. pachakuti 2013.08.15. 12:10

  Te valami nagyokos, városi vagy aki félti a kiváltságát, hogy városinak nevezheti magát? Kistelek, Mórahalom, stb., vagy csak a "falva" zavarja azt az érzékeny gyomrod?
  Ja, nem vagyok sándorfalvi.”
 • 7. misi2285 2013. augusztus 15. 19:30
  „Tiszteletem mindenkinek!
  A probléma nem a kivitelezéssel van, az egy komoly munka, ezt megértik ez emberkék. A probléma főleg azokkal van akik csinálják.
  A felháborító az, hogy általában ahol dolgoznak ott szeméthegyeket hagynak maguk után, többek között üres PET flakonok az esőelvezető árkokba vagy a kerítések tövébe dobálva, dinnyehéjak, neylonok, újságok szintén hasonlóan szétdobálva.
  Ami nem a kivitelezőt, hanem a hirtelen pár nap alatt összeszedett munkaerőt jellemzi, illetve és főként a Művezetőket.
  Ezek után nem kell csodálkozni ha elege lesz az embereknek, nap mint nap szedik a szemetet a munkások után.
  Illene a vezetőknek szétnézni mikor az órák óta várakozó munkásokhoz kiérnek útjukra bocsátani őket, és a szemetet összeszedetni velük! Ha ezt nem teszi meg, akkor Ő maga is összeszedheti, ez már rá van bízva.”
 • 6. szatyi 2013. augusztus 15. 16:25
  „A gondot az előkészítés elhúzódása okozza!
  Most a kivitelezésen -amely a több időt igényli- akarják behozni a lemaradást!
  Meg is lesz az eredménye, lesz majd garanciális hiba bőven!”
 • 5. macs 2013. augusztus 15. 14:21
  „Azért megkérném az elégedetlenkedőket, ha tudják a titkot, hogyan lehet egyetlen éjszaka megcsinálni ekkora volumenű munkát, akkor osszák meg a kivitelezőkkel! :-(”
 • 4. Zénó 2013. augusztus 15. 13:52
  „Olyan sosem lesz, hogy valami mindenkinek megfeleljen. Mindig voltak és lesznek is kerékkötők, és olyanok is, akiknek semmi sem felel meg.”
 • 3. Bond 2013. augusztus 15. 12:40
  „Az viszont tény, hogy az aszfalt helyreállítása borzalmas minőségű. Mintha annyi fekvőrendőr lenne az utcában, ahány csatornabekötés. Nem értem, miért nem lehet ezt rendesen megcsinálni.”
 • 2. pachakuti 2013. augusztus 15. 12:13
  „Sok ráérő,"egy életet ledolgoztam és ezt érdemlem?" típusú idős állampolgár élhet a városnak nevezett Sándorfalván is.”
 • 1. pachakuti 2013. augusztus 15. 12:10
  „Sok ráérő "egy életet ledolgoztam és ennyit érdemlek?" típusú idős állampolgár él a városnak nevezett Sándorfalva településen is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy éve várnak a panelfelújításra

Új házfelújítási pályázatra jelentkezhetnek mától a téglából épült társasházak. Tovább olvasom