Délmagyar logó

2018. 07. 16. hétfő - Valter 18°C | 29°C Még több cikk.

Nem mindenkinek tetszik az új rendszer: fellángolt a vita a Feketesas utcai parkolásról

Szeged - Kommentáradat indult el múlt heti cikkünk nyomán, amiben megírtuk: változik a parkolási rend az egyirányú Feketesas utcában, eztán tolatva kell beállniuk az autósoknak. Budapesten ez évek óta működik, nálunk egymásnak estek az autósok.
Egyik napról a másikra megváltozott a Feketesas utcai ferde parkolók felfestése. Az új rend szerint a két vonal közé csak úgy lehet beállni, ha betolat az autós, korábban orral kellett. A Magyar Kerékpárosklub volt a kezdeményező, szerintük a módosítás előnye, hogy a forgalomba bekapcsolódáskor a jármű vezetője látja az úttesten közeledő autósokat, kerékpárosokat, így nem hajt eléjük.
Rubinfalvi Sándornak nem tetszik az új rendszer. Fotó: Török János
Rubinfalvi Sándornak nem tetszik az új rendszer. Fotó: Török János

– A feleségemnek sem tetszik az új rendszer, pedig ő gyakorlott  vezető, nem csoda, ha ügyetlenkednek a beállásnál, és így feltorlódik mögöttük a sor – mondja műhelye előtt Rubinfalvi Sándor lakatosmester, hozzátéve, hogy a járdán babakocsit tolókra pöfögik a kipufogógázt az autók.

Először orral akart beállni Kormosné Várkonyi Zsuzsanna, de azonnal észrevette, hogy nem stimmel, és szépen betolatott. Másodszorra, mert elsőre nem lett tökéletes. – Meg fogjuk szokni, nincs ezzel semmi baj, amúgy sem szeretem, ha minden változásban a rosszat keresik az emberek – mondta.
Fotó: Török János
Kormosné Várkonyi Zsuzsanna nem csinál problémát az új parkolási rendből. Fotó: Török János

– Budapesten néhány éve már ismert ez a rendszer, tény, hogy megszokást igényel, és így nehezebb beállni – mondta első cikkünkben Nagy Sándor alpolgármester, akit szembesítettük a kommentáradattal.

– A körforgalmak és a 30-as zónák bevezetésekor, vagyis a máshol már bevált megoldások kapcsán is voltak viták annak idején, de ezek ma már elfogadottak – hangsúlyozta az alpolgármester. Szerinte ahogy Budapesten megtanulták, úgy Szegeden is megszokottá fog válni.
Komment

Molnár György: – Biztosabban lehet beállni orral a parkolóba, mint háttal szerencsétlenkedni, és ha orral állunk be, akkor ugyanazzal a kormányállással tudunk kitolatni. Őrület ez, hasonló a 10 emeletes panelok visszabontásához.
Rajtik Róbert:– Biztonságosabb ez a parkolási forma, mint hátsóval kiállni. Nagyobb a látótér. Aki arra hivatkozik, hogy nehezebb betolatni, az adja vissza a jogosítványt.
Gábor Sándor: – A parkolóhelyre való beállás azért nem lesz nagyon egyszerű, amikor tömött sorban követik egymást az autók…., a sor miatt visszatolatni már nem lehet.
Bíró Dániel: – Szinte mindig farral állok be parkolóhelyekre, biztonságosabb és praktikusabb az elindulás. Kivétel, amikor a heti bevásárlást csinálom.
Csüllög Imre: – Az előző rendszer nem a figyelmetlen kerékpározók és nem is a figyelmetlen autózók miatt nem volt jó, hanem mert volt egy olyan művelet, amit vakon kellett végrehajtani: a kiállást a forgalomba.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszavazták: megváltozik Csongrád megye neve

Megszavazták: megváltozik Csongrád megye neve
A Csanád nevet is felveszi Csongrád megye, miután a parlament a megyejegyzék megváltoztatásáról… Tovább olvasom