Délmagyar logó

2018. 08. 20. hétfő - István 19°C | 32°C Még több cikk.

Nem mindenkire vonatkozik a látogatási tilalom

Az influenzajárvány miatt akár hetekig is zárva lehetnek a látogatók előtt az egészségügyi intézmények. Nem árt azonban tudni: most is vannak, akiket beengednek.
A megyei tiszti főorvos szerdától rendelt el látogatási tilalmat a megye szinte valamennyi egészségügyi intézményében, Szegeden azonban már kedd óta nem engedik be a hozzátartozókat a klinikákra. Az intézkedést az influenzajárvány miatt szinte minden évben meg kell hozni, a néhány hetes átmeneti állapot azonban sok kellemetlenséget tud okozni. Nem árt azonban tudni: kivételes esetekben ilyenkor is beengedik a családtagokat.

Facskó Andrea, a Szent- Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke elmondta: a Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központba továbbra is bejárhatnak a szoptatós anyák, és bent tartózkodhatnak azok is, akiknek a gyermeke két éven aluli.

A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán az apás szülésről sem kell feltétlenül lemondani, de csak azokat engedik be, akik igazolni tudják, hogy legalább két hete felvették az influenza elleni védőoltást. Ugyanez vonatkozik a szülést kísérő, választott dúlákra is, akik nem a klinika alkalmazottai.

Még egy intézmény van, ahol kivételt tehetnek a hozzátartozókkal: ez az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás
Intézet. Ott a részlegvezetők mérlegelése alapján és az intézetvezető tudtával a kritikus állapotban lévő betegeket az influenzajárvány idején is védőruhába beöltözve látogathatják a családtagok.

Facskó Andrea hangsúlyozta: a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya által határozatban elrendelt látogatási tilalom minden esetben a betegek védelme érdekében került kiadásra.

Az apás szülésről sem kell feltétlenül lemondani, de csak azokat engedik be, akik igazolni tudják, hogy legalább két hete felvették az influenza elleni védőoltást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két héttel korábban virágzik

Két héttel korábban virágzik
Mindjárt virágzik a szegedi Széchenyi téri magnólia, amelyet liliomfának is lehet nevezni, de tulipánfának semmiképp. Tovább olvasom