Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

Nem repül, mégis szárnyal a Pingvin Patika

Szeged - Egy fecske nem csinál nyarat. De vajon egy pingvin csinálhat-e patikát? Az állatkertben kicsi és fekete-fehér, a valóságban viszont nagy és színes. Ráadásul a miénk.
Csak egészség legyen! Meg sok beteg! – hirdetik gólyatáboros pólójukon az orvostanhallgatók. Érthető, hiszen később főleg belőlük és gyógyításukból fognak megélni. Ennek némiképp ellentmond a gyógyszerészi szemlélet.

– Egy gyógyszertár nem a betegségből él, hiszen a gyógyszereket nem mi írjuk fel – magyarázza Görög Judit, a Pingvin Patikákat üzemeltető Feketesas Pharma Kft. igazgatója. – Szeretnénk megmutatni: egységes OEP-finanszírozás mellett is lehet egy gyógyszertárat kicsit másképpen működtetni. Nagyobb árukészlet és automata utánrendelés mellett a legritkább esetben kell várni egy készítményre, akkor is legfeljebb egy napot. Tágas helyiségeinkben színes dekoráció és egyablakos rendszer várja a vásárlókat. Az utóbbi azt jelenti, hogy legalább négy sorban folyhat a kiszolgálás, de egy helyen minden elintézhető.

Pingvinszámlálás

A Pharmainvest csoport országosan huszonkét gyógyszertárat működtet, és több száz embert alkalmaz. Szegeden hét helyen vannak jelen, a megyében még Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Csongrádon és Derekegyházon.

Nagy népszerűségnek örvend az önkiszolgáló polc is, ahol a vevők kézbe vehetik a recept nélkül kapható termékeket, elolvashatják a dobozon található információkat. A tapasztalatok szerint az emberek szeretik, ha ugyanannyi pénzért többet kapnak. Ezt felismerve a Pingvin Patikában is pontgyűjtő kártyán halmozhatók a vásárláskor kapott bónuszok, ezeket később különböző, a gyógyszeripartól távolabb álló termékekre lehet beváltani. Az eddigi adatok azt mutatják, hogy a nők a kristályvázákat, míg a férfiak a biciklipumpát vagy a szerszámkészletet választják előszeretettel a beváltóhelyeken. A nyugdíjasok általában gurulós bevásárlótáskával vagy vérnyomásmérővel távoznak, karácsonykor viszont unokáiknak keresnek játékokat.

– A napokban kibővülő Gyógynövény- és Reformházban több mint hatszáz bioélelmiszerrel, gluténmentes termékkel és étrend-kiegészítővel próbáljuk egészségesebbé, könnyebbé tenni vásárlóink életét – mondta Görög Judit. – Szójára érzékenyeknek speciális ételeket és italokat kínálunk, valamint olyan alapanyagokat, amelyekkel tojás fogyasztása nélkül is teljes életet lehet élni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zhang a Cigányszerelemben

Szeged - A kínai Hszian városból származó Zhang Yu Carolyn játssza az egyik cigánylányt a szabadtérin bemutatott Lehár-operettben. Tovább olvasom