Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Nem szabad baktói csípős kolbászt enni

Rutinellenőrzés során szalmonellával fertőzött kolbászra bukkantak egy szegedi boltban. Aki vett belőle, ne egye meg!
Jelölési hibás volt a Baktói csípős lángolt kolbász nevű termék, ezért vitték be egy rutinellenőrzés során a laborba. A vizsgálatból kiderült, hogy a szegedi Temesvári krt. 34. szám alatti Coop Áruházban forgalmazott kolbászban szalmonellás fertőzést okozó baktérium van. Aki megeszi, súlyosan megbetegedhet. A betegség magas lázzal, hasmenéssel, hányással jár.

Ha valaki vásárolt ilyen kolbászt – lejárati ideje 2005. július 30., forgalmazója a Baktóhús Kft., Szeged, Ladvánszky u. 19. –, ne egyen belőle, hanem vigye vissza az üzletbe. Aki már evett belőle, és a betegség tüneteit észleli magán, azonnal forduljon orvoshoz – hívja fel a szegedi fogyasztók figyelmét a Csongrád Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás. Dr. Pollákné dr. Faragó Katalin megyei osztályvezető főállatorvos elmondta, az összes baktói lángolt kolbászt begyűjtötték – tegnap már nem kerülhetett forgalomba. Jelenleg azt nyomozzák, honnan származik a súlyosan fertőzött élelmiszer. Majdnem biztos, hogy a gyártó elmulasztotta a kötelező mikrobiológiai vizsgálatot.

Mi is megpróbáltunk a gyártó nyomára bukkanni, de a forgalmazó kft. vezetője, Tóth Ferenc csak azt árulta el, hogy nem Szegeden vásárolta a kolbászt. A gyártóval régóta kapcsolatban áll, még nem fordult elő, hogy baj lett volna az áruval.

Az újszegedi bolt vezetője, Makra József tegnap nem akarta kommentálni az esetet. A Coop Szeged Kft. kereskedelmi igazgatója, Popovics Sándor azt mondta, a forgalmazóval hosszabb ideje zavartalan üzleti kapcsolatban vannak, ilyesmi még nem fordult elő. A boltban szerinte néhány tíz kiló kolbász volt, nem tudja, mennyit adtak el, de ismeretei szerint még nem vittek vissza egy dekát sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dorozsmán marad a kirakodóvásár

Kiskundorozsmán marad a híres kirakodóvásár – erről tegnap állapodott meg Botka László a… Tovább olvasom