Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Nem szállíttatják el a bringákat a Mérey utcából

Szeged - Csak vicc, hogy elszállíttatják a bicikliket a Mérey utcában nemrég kihelyezett kerékpártárolóból, ha azt olyasvalaki használja, aki nem a boltban vásárol. Pedig a felirat szerint a tárolót kizárólag a vásárlók számára helyezte ki az üzlet.
„Az illetéktelenül tárolt kerékpárokat elszállíttatjuk!" – ígéri a Mérey utcában kihelyezett tábla. A napokban nyitó CBA üzlet elé kitett tárolót a felirat szerint csak azok használhatják, akik vásárolni akarnak a boltban.

Olvasó-tudósítónk is felfigyelt a meglepő feliratra, a kommentelőkben többek között a következő kérdések merültek fel: „Lesz egy őr, aki a bolt blokkja ellenében engedélyezi az ott tárolást!", „Ha te egy áruház parkolójába parkolsz, de be se teszed a lábad az üzletbe, az autódat ott hagyod, honnan tudják, hogy te hol jársz? És akkor is elviszik a járművedet?", „ (...) nézi majd valaki, hogy ki épp melyikbe (ti. melyik üzletbe – a szerk.) megy be? Még jó, hogy a kocsma már nem működik mellette, akkor lenne csak haddelhadd!" De olyan is volt, aki tudni vélte, hogy „ez csak egy vicc".

A tábláról az alsó sor egy az egyben eltűnt. Fotó: Schmidt Andrea
A tábláról az alsó sor egy az egyben eltűnt. Fotó: Schmidt Andrea

A kerékpártárolót használók megfigyelése valóban problémás, ahogyan a tárolóhoz zárt kerékpárok elszállíttatása is kérdéseket vet fel. Az üzletvezető azt mondta, ez valóban „csak vicc", és nem gondolták komolyan az elszállíttatást. Ők csak fel akarták hívni a figyelmet arra, hogy a vásárlók számára helyezték ki a tárolót, nem másnak. Hétfő délben jártunk a helyszínen, akkor az üzletvezető azt mondta, hogy éppen várják a dekorosokat, akik majd idézőjelet tesznek a feliratra, hogy mindenki számára egyértelmű legyen a szándék: a kerékpártároló elsősorban a vásárlók kényelmét szolgálja, de természetesen senki biciklijét nem szállíttatják el onnan. Néhány nappal később megnéztük a táblát: a felirat alsó sora egy az egyben eltűnt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játékos angoltanulás

Játékos angol (English games) című programsorozatot indított augusztusban az Új Nemzedék Plusz Kontaktpont. Tovább olvasom