Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Nem szereti a halvérű naivákat

A grazi zeneakadémián szerzett diplomát, jelenleg Klagenfurtban és Budapesten él Trubin Beáta, akit Lammermoori Lucia szerepében bravózással, vastapssal fogadott a közönség. A fiatal szoprán elárulta: meghatározó volt pályaválasztásában Rost Andrea példája.
Trubin Beáta a szegedi operabarátok koncertjén DM/DV-fotó
Néhány évvel ezelőtt Titaniaként a Szentivánéji álomban mutatkozott be először Szegeden Trubin Beáta. A szabadúszó koloratúrszoprán Budapesten is fellép, az Operaházban A varázsfuvola Éj királynőjeként debütált.

– Eddigi pályafutásom nagy részében főként Mozart-szerepeket énekeltem. Hálás vagyok Molnár László zeneigazgatónak, hogy meghívott Szegedre Lucia szerepére, amit már többször énekeltem külföldön, de mindig csak koncertszerű előadáson. A rendezőnk, Angyal Mária segítségével nagy élvezettel készültem a bemutatóra. Szeretem a temperamentumos, végsőkig harcoló, kemény nőalakokat. A bájos, csicsergő naivák nem állnak annyira közel hozzám, mert színészi szempontból kevésbé izgalmasak. Lucia szerencsére egyáltalán nem egy halvérű kislány, remélem, ez kiderül az előadásokon – mondja Trubin Beáta, aki szerint érdekes életforma az utazó énekeseké, ha megszokja, akár jól is érezheti így magát az ember. Sokfelé fellépett már Európában, és Japánban is sikerrel turnézott. – Bevallom, az én habitusomnak jobban megfelelne egy jó társulatnál nagyobb biztonságban, kiszámíthatóbban dolgozni. A munkámat talán úgy könnyebben össze tudnám egyeztetni a magánéletemmel. A kislányom még csak hétéves, nem szívesen hagyom otthon hosszú hetekre. Budapesten jár iskolába, édesanyám segít a nevelésében, szeretném, hogy tökéletesen megtanuljon magyarul.

Lucia szerepét Trubin Beáta felváltva énekli Rost Andreával. – Amikor 18 évesen el kellett döntenem, hogy színésznő, versenytáncos vagy operaénekes legyek, egy fantasztikus színházi élmény hatására választottam az operát. A még zeneakadémista Rost Andreát láttam Júlia szerepében az Operaházban. Úgy éreztem, ha így is lehet, akkor én is ezt szeretném csinálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbaúton jártunk a nyereményautóval

Igen kellemes modellnek bizonyult lapunk nyereményjátékának fődíja, a 3,2 millió forint értékű… Tovább olvasom