Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Nem telnek meg a szegedi hotelek a fesztiválra

Szeged - A szegedi hotelek egyelőre kevés olyan foglalásról tudnak beszámolni, amely a jövő hétfőn kezdődő operafesztivállal kapcsolatos – eddig többnyire csak a versenyprodukciók közreműködői rendeltek szállást.
Nemcsak Szeged ismertségét erősítheti világszerte, hanem az őszi holt szezonban fellendítheti a város idegenforgalmát is a Mezzo Televízió közreműködésével rendezett operaverseny – reménykedett mindenki, amikor a fesztivált meghirdették. A városmarketing szempontjából máris eredményes a kezdeményezés, hiszen 39 országba jutott el a fesztivál híre, ám turistarohamra egyelőre nem lehet számítani.

Havas Ágnes fesztiváligazgató úgy véli: minden kezdet nehéz, több év kell a rendezvénysorozat népszerűvé válásához. Káli György, a fesztivál kommunikációs asszisztense szerint minden versenyelőadással körülbelül ötven-ötven főnyi közreműködő – énekesek, műszakiak és a segítő személyzet – érkezik Szegedre. A fesztivál turisztikai partnerének, a TUI Utazási Központ Klauzál téri irodájának munkatársa, Lehotai Éva elmondta: bár voltak például Fehéroroszországból is érdeklődők, közvetítésükkel csak a versenyprodukciók közreműködői, mintegy kétszázötven fő rendelt szállást. Többségük szállodai elhelyezést kért, azok az énekesek, akik a szegedi produkcióban, az Adriana Lecouv-
reurben szerepelnek, a hosszabb itt-tartózkodás miatt inkább lakást béreltek.

A Mezzo-fesztivál plakátja a színházi jegyiroda ajtaján. Fotó: Miskolczi Róbert
A Mezzo-fesztivál plakátja a színházi jegyiroda ajtaján. Fotó: Miskolczi Róbert

A fesztivál partnere, a Novotel Hotel értékesítési vezetője, Várkonyi Anna úgy véli: Szeged idegenforgalmának éppúgy szüksége van az operaversenyre, mint a szabadtéri játékokra. A döntőre érkező művészeket és a fesztivál protokollvendégeit a Novotelben szállásolják el. Nézőként érkező vendégből egyelőre kevés van, de a tapasztalat azt mutatja, a többség csak az utolsó pillanatban foglal szobát.

Közönségdíj, last minute jegyek

Mind a 39 országban, ahol a Mezzo adását sugározzák, november 16-áig szavazhat a közönség az operafesztivál legjobbnak tartott produkciójára és a kedvenc énekesre a +36-70/707-0567-es – nem emelt díjas – telefonszámon. Az előadások napján az el nem adott jegyek last minute kedvezménnyel fél áron vásárolhatók meg.

Novemberi bemutatók


A nagyszínházban tartott tegnapi tájékoztatón mutatták be a sajtónak a Szeged szívében – 125 éves a város színháza 1883–2008 című kötetet, amely Tandi Lajos szerkesztésében, Sándor János, Gyémánt Csilla és Nagy László tollából, Veréb Simon fotóival jelent. Gyüdi Sándor főigazgató a hétfőn induló operafesztivállal kapcsolatban úgy fogalmazott: kétéves előkészítés után a nagy munkával járó szüret következik. A nyitó produkció, a szegedi Adriana Lecouvreur szerethető muzsikája miatt valószínűleg könnyen utat talál majd a közönséghez. Novemberben a Szegedi Kortárs Balett is premierre készül a nagyszínházban: Juronics Tamás két koreográfiáját, A mennyei várost és A katona történetét mutatja be az együttes. A kisszínházban Simon Stephens világsikerű darabját, a Pornográfiát tűzték műsorra. November 21-én újra játsszák a Toscát az amerikai tenoristával, Adam Diegellel – a címszerepet Rálik Szilvia énekli.

Olvasóink írták

  • 2. zebegény 2008. október 29. 13:42
    „Próbáld meg esetleg a last minute jegyet! Félár is nagyon sokat jelent.”
  • 1. ÉN" 2008. október 29. 09:10
    „Én mennék..de nem tehetem meg!
    Ez van sokunknál...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félig meztelen költőnő

Szeged - Léleksztriptíz címmel jelentette meg első önálló verseskötetét a szentesi Viola Szandra. A… Tovább olvasom