Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Nem történhet meg, de mégis megtörtént: három lakásba is betörtek Újszegeden

Szeged - Jóllehet október közepén Zélity László szegedi rendőrkapitány kijelentette egy közbiztonsági fórumon: nem történhet több betörés Újszegeden, azóta mégis betörtek több újszegedi lakásba. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz.
Tavaly októberben közbiztonsági fórumot tartottak Újszegeden, mert a városrészben számos betörés történt. Volt, hogy egy magánház alsó szintjén jártak betörők, miközben anya és lánya az emeleten aludt. A rendezvényen a helyi rendőrőrs parancsnoka kérte az újszegedieket, azonnal riasszák őket, ha gyanús alakokat látnak. A fórumon megjelent Zélity László városi rendőrkapitány kijelentette: a rendőrség vissza fogja állítani a rendet Újszegeden. Az ezredes folyamatos gyalogos rendőri szolgálatot rendelt el a városrészben, és utasította a körzeti megbízottakat a személyes kapcsolatfelvételre az intézmények, üzletek vezetőivel és a lakossággal. A kapitány közölte a fórumon: nem történhet több betörés Újszegeden.

Nem történhet meg, de mégis megtörtént: három lakásba is betörtek Újszegeden. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

És ez hetekig így is volt, köszönhetően annak, hogy novemberben elfogtak a rendőrök egy sorozatbetörőt Újszegeden. A 36 éves makói férfi – akinél feszítővasat és elemlámpát is találtak – beismerte, hogy több betörést is elkövetett a városrészben.

– Nyolc éve jöttem a fővárosból Szegedre. Tapasztalataim és a vevőktől hallott információk szerint itt, Újszegeden nagyobbak az elvárások, többet kell produkálniuk a rendőröknek, mint más városrészben – mondta lapunknak Csúzi Katalin, a Fülemüle utcai virágbolt társtulajdonosa. Szerinte Újszeged Buda, a Tisza másik partja pedig Pest. Elmondása szerint azért szeret Újszegeden élni, mert az Pasarétre emlékezteti, ahol szintén a polgári miliő és a hagyományokhoz való ragaszkodás a jellemző. Szépen kialakított boltja ajtajában ott a kis matrica: kamerával megfigyelt terület. – Korábban hallottam, hogy voltak betörések Újszegeden, de amióta olvastam az újságban a közbiztonsági fórumról, nem értesültem újabb esetekről. De bármi történjék is, nem félek – mondta Csúzi Katalin.

A rendőrség tájékoztatása szerint decemberben három esetben történt lakásbetörés Újszegeden, amelyekben jelenleg is nagy erőkkel folyik a nyomozás. Jászai Linda rendőrségi sajtószóvivő elmondta: Zélity László városi rendőrkapitány továbbra is fokozott ellenőrzést rendelt el Szeged több pontján, így az újszegedi városrészben is. Ennek eredményeként december 31-én a rendőrök őrizetbe vettek egy 20 éves férfit, miután egy szegedi lakóházban egy ott lakó tetten érte, miközben besurrant az egyik lakásba, és onnan értékeket akart eltulajdonítani. A fiatalember korábban az egyik ház előtt parkoló nyitott autóból cigarettát és öngyújtót lopott el. Kiderült az is, hogy a bűncselekményeket kábítószertől befolyásolt állapotban követte el. Ellene lopás és visszaélés kábítószerrel vétsége megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. deszkás 2013. január 08. 16:21
  „Mi volt a tegnapi moderálás oka kedves modi? Tényeket soroltam és hívatkozást a szó szerinti idézetre.”
 • 50. deszkás 2013. január 07. 15:52
  „JOZKO! :)))”
 • 49. történész 2013. január 07. 14:04
  „45. balihoho
  Hogy lehetne más a jog körük..ez a mostani rendszerek tömege fél az igazságos rendőröktől..mi van ha az elkövető valami új komcsik??blamás lenne,hiszen számtalanszor bizonyított létezik az érinthetetlenek kasztja----”
 • 48. történész 2013. január 07. 14:01
  „kiosztanak egy két kokit, meg sallert oszt minden rendbe lesz.Ha még sem úgy történik arról az ellenzék tehet, mert azon emberek akik Lázári módon próbálnak szerezni néha félre értik az eszközt és az utat..”
 • 47. jozko 2013. január 07. 11:48
  „41. deszkás:

  Ejnye Deszkás elvtárs, a fellazító hazug imperialista ellenséges propaganda keze betette a lábát már hozzád is?

  Egyébbként meg hoppá, hoppá, hogyan is mondtad: feloszlatták a szervezett bűnüldözésre alakított alosztályt -
  és egycsapásra megszűnt a szervezett bűnözés?! :)
  Mi tudjuk, mit akartál mondani, a barátaink tudják mit akartál mondani - de az ellenségeink kiforgatják
  a szavaidat és azt fogják terjeszteni, hogy az a 452 volt a szervezett bűnöző...és most megszűnt...:)

  Egyébként meg híre sincs a bajnak, írás van róla:
  cigány bűnözés nincs, mostmár szervezett bűnözés sincs / ezt magad mondád.../, betörés márpedig nem lesz -
  minden ok megvan a honderűre. :) :)

  Én ugyan a hagyományos gondolkodás híve vagyok :
  a visszaeső, felfegyverkezve, társtetteségben, különösen az emberi életre könyörtelenül veszélyes gazembereket nem csak megtisztítanám a bűnöző hajlamtól, de fel is akasztanám száradni!
  És hogy mégiscsak átjárja őket a levegő fenn a kötélen / szorult állapotukban/,
  előtte fúrnék beléjük egy két 7.62-es vagy 9mm-es lyukat...
  Ez utóbbi lehetőséget meghagynám /jogos önvédelem gyanánt/ a megtámadottaknak : az féljen, aki bánt!”
 • 46. M.Aurelius 2013. január 07. 09:08
  „Ma reggel meg az autósokat abajgatják az újszegedi részen, hátha köztük lesznek a betörők !!!”
 • 45. balihoho 2013. január 07. 06:16
  „A rendőrök jogkörével van baj! Nagy bajba kerülne nálunk egy rendőr, ha úgy bánna a tetten ért bűncselekmény elkövetőjével, mint az amerikai rendőr. Az pedig csúcs lenne, ha a közbiztonsággal hencegő szegedi főrendőr lakásába is betörnének.”
 • 44. kumisz 2013. január 06. 22:31
  „Azért mert valaki rézbőrű, még nem hülye!Nem a csóróhoz megy lopni. Rasszisták!”
 • 43. Attilaszava 2013. január 06. 20:53
  „Adjanak a rendőröknek végre európai fizetést, intézkedési jogkört és akkor szétszedik majd a tolvajokat, betörőket darabokra.Havi nettó 98.ooo forintért minek szúrassa meg magát a kisebbséggel ?”
 • 42. jozko 2013. január 06. 19:59
  „szatyi: :)

  Abban kétségtelenül igazad van, hogy jónéhányan egy pár mérettel nagyobb lovat választottak a megérdemeltnél!”
 • 41. deszkás 2013. január 06. 19:57
  „JOZKO! A szervezett bűnözés megszűnt hazánkban mert az egész alosztályt egy keddi reggelen (452 fő) szétosztották a kerületekre. Bocs, pacsi:deszkás”
 • 40. szatyi 2013. január 06. 19:16
  „"Aki most azt mondja, elvégzik azt a politikusok - nem jár messze az igazságtól..."

  No, itt tévedtél nagyot! A mostani politikusok éppen nem az "anyagi egyenlővé tételt" intézik! Ellenkezőleg, az egyik csoport, -amelyikbe ők is tartoznak- még magasabbra emelésén szorgoskodnak!”
 • 39. jozko 2013. január 06. 19:01
  „Nem szorulnak rá - de én most megvédem a rendőröket.
  Szerintem javul a közbiztonság, emelkedik a rendőri intézkedések színvonala és hatásfoka.
  Úgy tűnik a szervezett bűnözés és az alkalmi bűnözők közül is egyre többet kapnak el.

  Rómát sem egy nap / "két hét..." / alatt építették fel.
  A kommunikációs ostobaságokat nem érdemes sem félreérteni sem félremagyarázni.
  Én nem hetekben mérem a közbiztonság javulását, hanem tendenciájában.
  Mint ahogyan a "nem lehet" bűnözés vagy betörés is üres szólam önmagában.
  Nem lesz - ha a lakosság is komolyabban veszi az értékeinek őrzését, műszaki eszközökkel, megelőző óvintézkedésekkel, egymásra figyeléssel! Mindent nem várhatunk csak a rendőröktől!

  Gazemberek mindig voltak, vannak , lesznek!
  A leggyengébb láncszem pedig nem a rendőri intézkedés , hanem a - nem igazán komolyan vett - igazságszolgáltatás!
  Amíg nem lesz komoly oka félni a bűnözőknek, addig mindig lecsapnak a kínálkozó lehetőségekre!

  És bocsánatot kérek, de amíg azt nézzük, hogy a másik bezzeg gazdagabb, mit neki egy kis betörés - addig a bűnözők nyugodtan arathatnak, jószerint az írígy szomszédok szeme láttára!
  Talán nem tolvajokra és betörőkre kellene bízni az anyagi egyenlővé tételt!
  Aki most azt mondja, elvégzik azt a politikusok - nem jár messze az igazságtól, de ezt a hozzászólásomat most nem erre hegyeztem ki!”
 • 38. Agyalapi 2013. január 06. 15:12
  „A fotó kitűnően illusztrálja a cikket...”
 • 37. kvendi 2013. január 06. 14:59
  „29. macs 2013.01.06. 12:56

  ...inkább úszik/szaunázik/, vagy teniszezik/bringázik egyet mint magyarázgatással töltené el - fölöslegesen - az idejét.!”
 • 36. lukrecia 2013. január 06. 14:42
  „24. A bizonyítékodat ami alapján ezt állítod legalább idézőjelben tedd már be ide.
  Az hogy értelmezni nem tudtok egy dolog, az hogy írigyek vagytok a másik, az h sokszor gonoszak az szintén csak egy dolog. Már arra is írigyek vagytok aki Újszegeden lakik.!? Pedig nem különb az sem , max más életkörülményekre vágyik mint a sokadalom. Értem ez alatt h ez a virágboltos a képen így kitud pakolni, és nem lopják szét az áruját megélhetésből sem , szórakozásból sem. Ha már éves autópálya matricám van két kocsira előre befizetve akkor valószínűleg sok helyen megfordulok. lehetek külföldön is , és itthon is. München 900 km azaz kb 7 óra ( aki most úgy értelmezte h Münchenben élek ne tegye )) mert csak a távolságot írtam Szegedtől és nem a lakóhelyem)
  A moderálási jogot meg adjuk oda másnak, ha nagy nagy ritkán még engem is moderálnak.”
 • 35. X_Y 2013. január 06. 14:38
  „33. Vörcsi 2013.01.06. 13:20
  "Azt gondolom, Lukrécia egy moderátor."

  Sokkal inkább egy sunyi hazug, aki minimum 4 néven írogat: frakk, lukrécia, Mozimasiniszta, kontrapista.
  Ja és természetesen folyamatosan feljelentgeti a neki nem tetsző hozzászólások íróit...A rendőrségen talán már külön dossziék vannak ahol gyűjtögetik ezen "négynevű" véglény feljelentgetéseit :)”
 • 34. hopp 2013. január 06. 14:27
  „32. anyahajókabinajtóhajtogató
  Én is itt nőttem fel. Tapasztalat : tényleg 2 buszjárat van, a Víztoronytól kifele:Cba, Coop boltok, pizzéria, kenyérboltok ,zöldséges, étkezde, gyógyszertár.Éjszakai járatok Karácsonykor, szilveszterkor. Ja, igen: laknak itt egyszerü élevitelű nem gazdag emberek, de a többség bizony nem létminimumon élő. A régi Újszeged (magánházas) része a "Madártelep-ig" átlagos élete élőkből áll, onnan kifele kivételekkel természetesen nem a Földön járnak. Olyan, mintha nem egy városrész lenne. Olyan költöztek oda, akiknek volt mit "aprítani". Sokan azért költöztek Szentmihályra, Gyálára mert jobbnak gondolták. Na, oda tényleg nincs 2 buszjárat, Éjszakai járat, stb. Miért nem tartanak össze? Mert nem érdekli a másik!!! A régi részen sem volt összebulizás, de mindenki ismert mindenkit, -sajnos onnan nagyon sokan meghaltak-, még a gyerekek ismerik egymást, és örömmel beszélgetnek egymással. Ez a helyzet.”
 • 33. Vörcsi 2013. január 06. 13:20
  „Azt gondolom, Lukrécia egy moderátor. Régebben is sejtettem, de most ismét ráerősített!”
 • 32. anyahajókabinajtóhajtogató 2013. január 06. 13:13
  „Ennyi rosszindulatú, írígy surmót.Én is Újszegedre születtem, azóta is itt élek egy egyszerű társasházban és a legtöbb ember nem milliomos, ezt tanúsíthatom.És tényleg nehezen közelíthető meg tömegközlekedéssel a város többi része, autóval is messze van minden, és tényleg rosszul ellátott a városrész üzletekkel, főleg a víztoronytól kifelé. És nincs olyan összetartás, rendezvények, mint Alsóvároson, Móravároson.
  Ennek ellenére szeretek itt lakni, ezt szoktam meg, már több mint 40 éve.”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszentelték a Tisza vizét

Vízkereszt ünnepe alkalmából Kocsis Fülöp hajdúdorogi görög katolikus megyés püspök megszentelte a szegedi Tisza Dokkon a Tisza vizét. Tovább olvasom