Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Nem tudták lekapcsolni a kisszínházi világítást

A Szegedi Kortárs Balett csütörtökön este közel félórás késéssel tudta csak elkezdeni a Homo ludens előadását, mert nem tudták lekapcsolni a kisszínház nézőtéri világítását.
Juronics Tamás viccmeséléssel szórakoztatta a közönséget a kisszínház nézőterén DM/DV-fotó
Harmadszor is megtelt a kisszínház csütörtökön este a Szegedi Kortárs Balett Homo ludens-produkciójára. Juronics Tamás kedves, könnyed, ötperces tánctörténeteire azonban még negyed nyolckor is hiába várt a publikum. Hamarosan feltűnt a koreográfus, és a függöny elé állva közölte: van egy rossz híre. A műszakiak nem tudják lekapcsolni a nézőtéri világítást, és amíg a problémát meg nem oldják, nem kezdhetik el az előadást. A nézőtér halkan kuncogott, a probléma meglehetősen abszurdnak tűnt. Juronics elment, hogy utánanézzen, mi történik, majd kisvártatva visszatért, és elmesélt egy viccet. A nézők nevettek, majd türelmesen várakoztak tovább. Fél nyolc előtt egy-két perccel végre kialudtak a mennyezeti kis csillagocskák, és nagy tapstól kísérve felment a függöny. A táncosokat láthatóan nem zavarta meg a közjáték, élvezettel, jókedvvel, kirobbanó energiával játszották a népszerű produkciót, amelynek végén hosszan ünnepelte a társulatot a közönség.

– Én sem tudom pontosan, mi történt, szeptember óta minden előadásunk rendben elkezdődött a kisszínházban. Ilyen malőrök előfordulhatnak, hiszen bármikor elromolhat valami a színházakban, ezért nem is estem kétségbe. Gondoltam, egy viccel ráhangolom az előadásra a közönséget. Ez bejött, így a darabhoz illő vidám hangulatban kezdhettük el a produkciót – kommentálta tegnap a történteket Juronics Tamás, aki elégedett volt a zömmel fiatal táncosokból álló együttesével. – Rövid próbaidőszak után nagyszerű teljesítményt nyújtottak, néhányan brillíroztak, remek karaktereket hoztak. Az én egykori szerepemet alakító Haller Janinak tulajdonképpen le kellett rombolnia egy idolt azzal, hogy egy jól ismert figurát másként mutatott. Kiválóan megoldotta. Számomra is érdekes volt kívülről látni az előadást, örülök, hogy még ma is ilyen nagy sikere van.

– Nagy valószínűséggel valamilyen műszaki hiba okozhatta a problémát. A világítási rendszer még garanciális, így a kivitelező cég munkatársai megvizsgálják, hogy mi történhetett és kijavítják a hibát – mondta tegnap Krizsán István, a színház műszaki igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bolt, jégpálya, vásár és könyvtár

Szegeden az üzletek többsége december 24-én délután 2 óráig tart nyitva. Vasárnap és hétfőn zárva… Tovább olvasom