Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Nem tűnt el csak átalakult Mr. Forrónaci

Picsaemberként ismerte meg az egész ország, Facebook-os rajongói oldalának köszönhetően egy hétvége alatt sztár lett. Csányi Gábor egyszerű ember, alkalmi munkából él, szeret énekelni és szereti önmagát kifejezni egyedi, megdöbbentő ruhakölteményeiben. A 35 éves fiatalemberrel a Dóm téren beszélgettünk. Hétfő este óta nem elérhető a rajongói oldal a Facebook-on.
Az oldal mindössze néhány napot élt meg, ám ezalatt rendkívüli népszerűségre tett szert. Egy délután alatt közel hatezren lájkolták, vasárnapig tízezerre nőtt a lájkok száma.

Ha valaki rákeres az oldalra (https://www.facebook.com/ASzegediPicsaember?ref=stream), már csak ez olvasható: Sajnáljuk, ez az oldal nem érhető el. Lehet, hogy hibás hivatkozásra kattintottál, vagy az oldalt eltávolították.

Információink szerint az oldal két szegedi gimnazista lány készítette, valószínűleg nem sejtették, hogy ilyen sikeres lett. Azóta több Mr. Forrónaci és Picsaemberes oldal jelent meg a Facebook-on, ezek azonban nyomába sem érnek az eredeti népszerűségének.

K
özben megjelent a A Szegedi Mr Forronaci oldal. https://www.facebook.com/pages/A-Szegedi-Mr-Forronaci/455806164493481?ref=ts&fref=ts A szerkesztők bemutatkozása: "Sziasztok elindult Mr. Fórronaci hivatalos facebook rajongói oldala! Ez moderálás alatt áll, így nem vagyunk hajlandóak buzizós kommenteket és egyébb gusztustalanságokat eltűrni, kérlek benneteket, osszátok meg, köszönöm. Ez nem olyan oldal, mint az előző, sajnos vannak személyiségi jogok és sem képet sem videót Gábor írásos beleegyezése nélkül nem tehetek ki! Az előző lap is emiatt szűnt meg!"

Az új oldal valószínűleg nyomában sem ér majd az eredetinek. Eddig mindössze 40 lájkot kapott.

Korábban írtuk:

– 13 éves koromban a Megöltek egy legényt című népdalt kellett elénekelnem énekórán. Mindig egyes voltam énekből. Amikor elkezdtem énekelni, az egész osztály elnémult a csodálkozástól. Most éppen csak pötyögök – szabadkozik Gábor, miután néhány dalból rövid bemutatót tartott.

– Annyit tudok kipréselni, amit a betegségem enged – mondja. Csányi Gábor, a szegedi Picsaember, ahogy a Facebook-on ismerik, nagyon kritikus önmagával szemben. – Úgy érzem, nem tudom kihozni a maximumot. Nem bírok rányitni a hangszálakra. Csak éppen megérintem ezeket a hangokat, de nem tudom őket 360 fokban átölelni. Amíg erre nem vagyok képes, addig marad a kétkezi munka – meséli a 35 éves fiatalember.

Mr. Forrónaci - Szegedről. A szerző felvételei (képgaléria)

Gábor korábban Ásotthalmon élt, néhány éve öccsével költöztek Szegedre. Gyakran sétál kihívó, női rövidnadrágokban, úgynevezett forrónadrágban. A napokban két szegedi gimnazista lány rajongói oldalt hozott létre a szegedi Picsaember néven. Csányi Gábor egy hétvége alatt vált a Facebook sztárjává Magyarországon. Mémek tucatjai készülnek a megdöbbentően egyedi módon öltözködő fiatalemberről.

Titokzatos torokbetegségére visszatérve úgy gondolja, nem véletlen, hogy megbetegedett. – Istennek biztosan célja van velem, ha már akadályokat gördít elém – mondja.

Gábor alkalmi munkából él, legszívesebben a szalag mellett dolgozna egy gyárban. Általában hajnalban kel, egyedi készítésű súlyzóival gyúr, hazamegy nyújtani, végül fut. Ha van ideje, az ártéri erdőben skálázik.

Mr. Forrónaci - Szegedről. A szerző felvételei (képgaléria)

A forrónadrágokról így beszél: – Nem mondom, hogy nagyon szép ember vagyok, de ha felveszem ezeket a göncöket, akkor kinézek valahogy. Az a célom, hogy teljesen elfogadjanak. Azt szeretem, ha rám figyel valaki, akkor csak egy dologra koncentráljon. Ha énekelek, egyszerű ruhát veszek fel, mert akkor a hangom a fontos. Nem ismerek határokat. Nehéz hozzájutni az ilyen sortokhoz.

Az Árkádban az egyik női üzletben vásárolok. Azt mondom, hogy a barátnőmnek veszem. Kedvencem a piros rövidnadrág. Ezt fehér pólóval, fehér zoknival és fehér cipővel használom – meséli lelkesen Gábor, aki nem tudja pontosan hány forrónacija van, ruháit két 100 literes zsákban tartja, mindkettő tele van.

Mr. Forrónaci - Szegedről. A szerző felvételei (képgaléria)

A beszélgetés végén komolyabb témákról esik szó. A különcségnek, a hírnévnek ára van. Már akkor is bántották mielőtt Facebook celeb lett. Otthona közelében felülről vízzel töltött zacskót dobtak a fejére. Nem is egyszer. – Ha felöltözve kimegyek az utcára, folyamatosan jár a fejem, mint egy bowling golyó.

A homoszexualitására vonatkozó pletykákat határozottan cáfolja. – Ha elhiszitek, ha nem, én nem vagyok olyan – mondja. A lányokat szereti, barátnője is van. A gyűlölködőknek azt üzeni, először ismerjék meg, utána ítélkezzenek. A beszélgetést azzal zárjuk, hogy siet haza a testvéréhez megnézni a róla feltöltött új képeket a Facebook-on – ahol egyébként már finomították a rajongói oldal címét, Mr. Forrónacira.

Olvasóink írták

72 hozzászólás
 • 72. Zka 2013. május 08. 08:53
  „"sajnos vannak személyiségi jogok" :D
  Aki azon fennakad, fröcsög, <moderálva>zik, hogy valaki ilyen furcsán öltözködik, az valami nagyon szürke és beszűkült életet élhet. Röviden ennyi.”
 • 71. Lackó50 2013. május 07. 18:00
  „nobody13 ! Maximálisan egyetértek! Ezekhez a bejegyzésekhez már nem is lehet nagyon hozzáfűzni semmit.”
 • 70. Roland1000 2013. május 07. 11:45
  „Szerintem van olyan jó, mint Krisztián... Simán!:)”
 • 69. mediashreck 2013. május 07. 09:59
  „Nincs ebben semmi különös.
  Egyszer Frankfurt egyik legelökelöbb szallodajaba az 5-csillagos
  "Steigenberger-Frankfurter Hof"-ba bejött az etterembe egy hasonlo alak.
  A pincer minden tovabbi nelkül kiszolgalta.

  Kerdö tekintetemre (anelkül hogy kerdeztem volna), mondja asztaltarsam:
  -A pincert nem az erdekli hogy hogy nez ki, hanem az, hogy
  mennyi penze van a bankszamlajan...!
  (tud-e fizetni)”
 • 68. K.T. 2013. május 07. 09:34
  „Környezetszennyezés amit csinál, nem más.
  Addig nincs vele baj amíg nem mások rovására csinál bohócot magából, de amikor naphosszat kornyikált a Kárász utcán, hát senkinek sem kívánom...”
 • 67. kvendi 2013. május 07. 09:33
  „Én menekülök onnan ahol énekelni szokott, mert nem bírom ezt a fajta szopránt , DE nagyon tiszteletre méltó, hogy legalább megpróbálja az önkifejezésnek ezt a formáját...!(Lehet ha egy gazdag családba születik, ott már tudtak volna magán énektanárt fogadni hozzá...onnantól aztán már...)
  A híres és később sikeres sztárok is utcai zenéléssel, énekléssel kezdték el a karrierjüket..., nem kell mindjárt ítéletet mondani..., majd a "piac" /az utcai járókelők/ eldönti kell-e vagy nem...(!)”
 • 66. szöszi 2013. május 07. 08:59
  „Ez nem különböző... <moderálva>”
 • 65. nobody13 2013. május 07. 07:08
  „Szgdddd, én meg kórházi pszichológust tudnék neked mutatni, aki kórtani eset, nem egyet :-D Szóval maradjunk annyiban, hogy embernek (istent nem keverném bele) nem tiszte másik ember felett ítélkeznie, eldöntenie, hogy az jobb, különb, szebb, okosabb-e, mint mások. Mert mi a mérce? A társadalomnak nevezett birkanyáj, amelyet a divattervező cégóriások, politikusok (ez különösen veszélyes), kozmetikai multik irányítanak különféle trendekkel, ideológiákkal? Évekkel ezelőtt olvastam egy cikket, melyben leírták, miért a hosszú szőke haj a "sztárolt" a divat- és filmvilágban. Nos, ugye, a természetes szőke haj nagyon ritka, a népesség nagy része barna hajú. Viszont azzal, hogy a hosszú szőke hajat favorizálják, töméntelen mennyiségű hajfestéket, hajápolót, egyebet tudnak eladni. Na, én ebből indulok ki, hogy mindig megnézem, ki az, aki diktál egy irányt, és valószínűleg miért diktálja? Mi lenne itt, ha a ma társadalmi szabályokkal, elvárásokkal kordában tartott emberek hirtelen elkezdenének "önmegvalósítani"? A fogyasztóknak elkezdene eszébe jutni, hogy a tévében reklámozott, vegyszerrel teletömött trendi csodakaják helyett saját fantáziájukra, friss hozzávalókra, nagyanyáink receptjeire támaszkodjanak. Megcsappanna az irányított fogyasztás, és ez érvényes a ruházkodásra, higiéniára, test- és arcápolásra. Óriáskonzorciumok mennének tönkre villanás alatt, ha az emberek úgy döntenének: mától nem veszem meg a legújabb divat szerinti méregdrága márkás ruhát, mert nem tetszik/szeretem a régit/a márkátlanban is jól érzem magam stb. Ugyanez lenne, ha hirtelen nem favorizálnák tovább a soványságot, és az emberek nem vennék a norbiupdate és társai szintű förtelmeket, fogyasztószereket, méregtelenítőket, aszpartamos lónyálakat, nem vennék igénybe az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat, hanem mondjuk, ultrahangos zsírbontás helyett elkezdenének görkorcsolyázni, futni, sportolni. Szóval aki kilóg, az veszélyes, mert soha nem tudhatja senki, ki lesz az közülük, aki elindítja az "elegem van" mozgalmat, ami bedöntené a világot. Konzekvencia: aki kilóg, el kell lehetetleníteni, ki kell gúnyolni, le kell sajnálni, vagyis mihamarabb vissza kell téríteni a nyájhoz... Juj, de ismerős...”
 • 64. vári 2013. május 06. 23:55
  „nobody13
  Egyetértek.”
 • 63. vári 2013. május 06. 23:52
  „szgddd
  Szakember nem végez távdiagnosztikát. Úgyhogy a pszichológus ismerősödnek a leírtak csak sejtése ill. magányvéleménye lehet.”
 • 62. Dorchyyy 2013. május 06. 21:27
  „Miért törölték a fb-on az oldalt? ? ? A Picsaember nem elérhető többé :´(”
 • 61. Francois 2013. május 06. 20:22
  „Gyerekek, mi a faxomért kavarjátok ebbe is bele a politikát! :) Kicsit más mint mi, mi meg másoknak vagyunk mások! Ennyi! :) No commmmmment!”
 • 60. macs 2013. május 06. 20:19
  „54. MainFace,
  köszönöm, nagyon kedves vagy! :-)
  Sajnálom, ha nem fogalmaztam elég pontosan, de egy biztos, én nem tartom a srácot együgyűnek, és nem gondolom, hogy segítségre lenne szüksége. Inkább azokra haragszom, akik azonnal pálcát törnek azok felett, akik valamiért nem illenek bele a világképükbe. Azért különösen haragszom, ha a gyerekeket használják fel hivatkozási alapként az igazuk bizonygatásához.
  Tudom, bennem van a hiba! :-)”
 • 59. Francis 2013. május 06. 20:17
  „Gábor, egészen rendkívüli hangod van.”
 • 58. Zotya100 2013. május 06. 19:01
  „50. -- Remek hozzászólás!!!!”
 • 57. s.h 2013. május 06. 18:22
  „53. queenmargareth1 2013.05.06. 18:04
  pl. az a nevét nem írhatjuk ki politikus, aki furcsán néz :)
  56. szgddd 2013.05.06. 18:16
  Igazad van valamilyen szinten... de vannak olyanok akiket 5 év börtön után engednek ki erőszak miatt és azonnal újra megteszti... lásd pécsi téma. Akiről 100% tudják, hogy ismét meg fogja tenni az ellen nem lehet védekezni.”
 • 56. szgddd 2013. május 06. 18:16
  „Neveteségesek azok akik arra hivatkoznak hogy milyen trendi, önmegvalósító, nem süllyedt bele a hétköznapok unalmába..
  Hát persze, mert szegénynek bekattant valami, viselkedése nem "elütő másoktól" ahogy itt egy csomóan firkálják, hanem klinikai eset sajnos, ennek nincs köze ahhoz hogy még senkit nem bánott, vagy nem mutogatta jobban magát! Azok akik itt ez olyan cuki -mukinak tartják azok rúgnának bele a legjobban, ha legközelebb épp az utcán fetrengene magatehetetlenül vagy hasonló ami már annyira nem "trendi", mert lehetséges ilyen is....Ismerősömnek mutattam a cikket aki kórházi pszicológus és mondott pár ilyen esetet, de én is tudok, pl. nagyanyám városában egy idősebb hölgy állandóan kiöltözve járkál és motyog magában hogy eljön egyszer érte a herceg, meg hogy ő királykisasszony, meg ilyenek, sajnos róla nem mondják hogy "önmegvalósító" pedig eddig nem ártott a légynek se, de csak eddig, nemrég járókelőket kezdett megrugdosni, kiabálni vadidegenekkel az utcán, kirohanásai kezdtek lenni, a családja nem törődik vele-gondolom a gyógyszereit se szedi.....Esetleg segíteni kellene a srácnak, nem jobban adni a lovat alá...”
 • 55. s.h 2013. május 06. 18:14
  „51. sportbild 2013.05.06. 16:08
  Szerintem nem. Pontosan az adatvédelmi biztos tudna a témáról nyilatkozni. Én úgy gondolom, ha egy személy az ő személyi "adatai" alapján (pl. forrónaci, fényképek kitakarva, tulajdonságok) egyértelműen be lehet azonosítani és úgy publikálnak jogsértő. De ez csak szerintem. Ez nagyon rosszul is elsülhet, akár ki is lehet üldözni az otthonából...
  Aki sztárságra, rajongó táborra utal. Nincs itt sztárság. Egyszerűen más. A rajongó tábor... szerintem szánalmasnak tartják sokan és jó poénnak tartják, ha röhöghetnek rajta.
  Az, hogy más... lehet, hogy beteg. Ismeritek a bajszos kaller imitátort? MÁV-os sapkában járt és minden busznak intett mintha ő engedné el. Azt miért nem fikázzák? Hogy milyen ő? Csak a felszín... lehet kannibál... de lehet, hogy a lénynek sem árt... Nem akarta ez a srác, szerintem. Fel lehetne kapni akárkit az utcáról, aki máshogy viselkedik mint az átlag.”
 • 54. MainFace 2013. május 06. 18:06
  „Macs, nem akartam kiforgatni anyukád szavait, csak úgy látom sokan úgy beszéltek Gáborról mintha kicsit együgyű lenne és segítségre szorulna. Én személy szerint sokszor találkoztam már vele, és egyszer egy este alkalmából beszélgetni is volt vele időm, persze évekkel ezelőtt. Értelmes srác, megvan a magához való esze, szerintem nem kell félteni. Végig gondoltam és sajnos ez nagyon szubjektív dolog, embere válogatja ki hogy éli meg az ilyesfajta dolgokat. Azt nem tudhatod, hogy ki a boldogabb mert önmagunk felvállalása nem mindig jár boldogsággal, az viszont ebből kiderül hogy ki a bátrabb és az őszintébb. Lehet nem lesz boldogabb viszont megszabadítja magát attól hogy mások kénye kedve szerint viselkedjen, ami nem feltétlenül teszi boldoggá az embert. Sajnos a társadalmunk és a gondolkozásmódunk és mondjuk a nyugathoz képest a konszolidáltabb, konzervatívabb hozzáállásunk előítéletessé tesznek minket, egy különcség, vagy egy esetleges másfajta viselkedéssel szemben.
  3 éve Amsterdamban élek, itt kicsit szabadabbak az emberek, (és persze nem a prostitúcióra és a könnyű drogok legalizálására gondolok), hanem gondolkodásmódilag sokkal nyitottabbak az újra és a, nevezzük így "másra". De azért itt is megvan az utálat, mondjuk a melegek, vagy a különcök fele egyaránt. Nyilván nem vagyunk egyformák, ezért mindenki másképp áll hozzá mindenhez.
  Arra akartam csak igazából kilyukadni, hogy hiába próbálod a többi hozzászólót önértékelésre késztetni (Amiben tegyük hozzá teljesen egyet értek!), nem fog sikerülni, ráadásul főleg nem egy internetes portálon, ahol bárki név és arc nélkül hozzá tud szólni bármihez, és eszét vesztve tudja a másikat lehordani a sárga földig, és ahogy a hozzászólásokat olvasom, van is ilyen nem kevés.
  Azokat az embereket nagyon viccesnek találom akik szerint ez megrontja a gyerekeket. Egy feszülős nadrágú fiút látunk az utcán, Úristen most mi lesz? Valószínűleg semmi. Akik a gyerekeiket féltik, gondolom azzal is tisztában vannak hogy a gyerek kíváncsi és megnéz mindenkit, mindent, de mivel hogy a szülő mellette van ezért el tudja neki magyarázni hogy hogy is viszonyuljon ezekhez a dolgokhoz. Ha ezek fajta dolgok képesek megrontani a gyereket, akkor én azt a szülő-gyerek kommunikáció hiányára írnám.
  De visszatérve hozzád macs, még egyszer, nem a szavakat akartam kiforgatni, csak az én hozzáállásom szerint a túlféltés és a túlóvás, sokszor a másban való bizalom hiánya, és sok esetben nem jó gondolat. Egyébként értelek, kedves és jó szándékú vagy ami teljesen pozitív. Én azért próbálok objektív maradni és nem elragadtatni magam a dolgokkal ;)

  További Szép napot!”
 • 53. queenmargareth1 2013. május 06. 18:04
  „na, itt felhozták Király L. Norbit, tök igaz, ha őt elfogadtátok, pedig szerintem iszonyat rémisztő akkor ő miért rosszabb?Kis mentális gondja azért biztosan van.de az nem bűn.”
72 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi és nyári pollenek egyszerre támadnak

Az orvosi rendelőket egyre többen keresik fel a tipikus panaszokkal: szemviszketéssel, orrfolyással és tüsszögéssel. Tovább olvasom