Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Nem ugyanaz a Forrás nyílik meg Újszegeden

Szeged - A sarkaiból is kifordítják a Forrást: az elavult, szakszervezeti üdülőt idéző hotel helyett korszerű négycsillagos gyógy-, wellness- és konferenciaszálló nyílik meg 2010 februárjában.
Felgyorsultak a munkák a Forrás Szállóban: akárcsak a szomszédos Napfényfürdő Aquapolisban, a hotelben is rohamtempóban dolgoznak. Szorít a határidő, a kivitelező Sky-Builder Építőipari Zrt. február eleji átadást vállalt. Az a terv, mondta lapunknak Maklári Lászlóné szállodaigazgató, hogy a legfelső szint kivételével megnyitják a Forrást a vendégek előtt. Csak a befejező munkálatok maradnak el, amelyek közé tartozik a negyedik szinten létrehozott luxusapartmanok kialakítása is.
Nem ugyanaz a Forrás nyílik meg jövőre a Hunguest Hotels Zrt. beruházásában – tudtuk meg az igazgatónőtől. A 22 éve átadott Forrásból ugyanis szinte csak a falak maradtak meg a mintegy 2 milliárd forintos átalakítás során, amelyből 600 millió forint uniós támogatás. Az a Forrás, amelyet majd átadnak jövőre, egy négycsillagos gyógy-, wellness- és konferenciaszálló lesz mindazzal a kényelemmel, amely egy ilyen létesítménytől elvárható.

A 194 szobából 36 a 2–3 szobás apartmanok száma, ezekbe külső vagy belső jakuzzit és kandallót is beépítenek. Közülük az egyik 3 szobás apartman a full extrás elnöki lakosztály. A konferenciaszálló jelleget egy 450, egy 150 és egy 50 főt befogadó, a legmodernebb technikával felszerelt terem erősíti, amelyekhez kis tárgyalószobák csatlakoznak, a wellness-szolgáltatásokat pedig a Napfényfürdő Aquapolis nyújtja.

A 22 éve átadott Forrásból szinte csak a falak maradtak meg. Fotó: Karnok Csaba
A 22 éve átadott Forrásból szinte csak a falak maradtak meg.
Fotó: Karnok Csaba

Ha a régi Forrás előtt megállunk a Szent-Györgyi Albert utcában, azt látjuk, hogy szinte csak a régi főbejárat maradt a helyén. Itt belépve egy hatalmas hallba érkezik majd a vendég: jobbra most még a 4 pályás bowlingpálya épül, beljebb, de szintén a jobb oldalon pedig a recepció helyét alakítják ki. Szemben lesz a 400 fős étterem, amelynek üvegfalán át a kertben lehet gyönyörködni. A hall bal oldalán a „szépségfarmba", valamint a csendes wellnessbe juthatunk el, amelynek emeletén a konferenciatermeket alakították ki. Ezen a helyen volt az a régi gyógyászati részleg, ahová szegediek ezrei jártak.

A szállóvendégek a szobákból liften juthatnak le a wellness recepciójára, onnan pedig a Napfényfürdőbe, és fürödhetnek, csúszdázhatnak, pihenhetnek – valamint gyönyörködhetnek a szegedi panorámában.

Napfényfürdő Aquapolis: közel a nyitás

A Napfényfürdő Aquapolisban januárban próbaüzemet tartanak, és előreláthatóan február végén vagy március elején adják át. Közel egyszerre készül el a wellness- és élményfürdő, valamint a Forrás. A hotel 2008. szeptember közepén zárt be, és ugyanabban a hónapban rakták le a fürdő alapkövét is.

Olvasóink írták

 • 11. emigrans 2009. december 13. 20:53
  „Egyenlőre az alvállalkozók kifizetése a probléma! A szokásos építőipari lenyúlások áldozata a Forrás ,,projekt" is.”
 • 10. csanyiv 2009. december 12. 23:14
  „Négycsillagos szállodába járni nem kötelező, szegediek meg gondolom eddig sem jártak, amíg háromcsillagos volt. Az meg ha igényes fizetővendéget sikerül idevonzani, esetleg emiatt nem Pesten, hanem Szegeden pihen meg valami rendezvény meghívott vendége, csak jót tesz az idegenforgalmi bevételnek - ha ki tudod fizetni otthon a villanyszámlád, ha nem...”
 • 9. Celtis 2009. december 12. 10:52
  „A társadalom egyre szűkebb rétege fér hozzá az egyre fényűzőbb szolgáltatásokhoz. A többiek egyre kevésbé bármihez.”
 • 8. joy 2009. december 11. 20:47
  „moderálva”
 • 7. antikos 2009. december 11. 19:57
  „szép lesz:) már látszik. Olyan paraszt barokk a stílusa, némi eklektika érezhető benne:) A legjobban a kék sárga színű csúszda tetszik...
  Nyáron meg a jelszavunk: Hurrá nyaralunk!!!”
 • 6. rozator 2009. december 11. 16:49
  „Lehet fikázni, de attól még készül!”
 • 5. gróf 2009. december 11. 15:27
  „Asztaaaa!!! Ásott kút is van benne?”
 • 4. maradando 2009. december 11. 12:10
  „Nem ugyanaz a Forrás nyílik meg Újszgeden. DE NEM ÁM !
  A szegedieknek újból megnyilik a full extrás tiszapart :arzénos folyóvíz,iszapfűrdő a part mentén,szolid árak= "és még bambi is kapható" ! :-((”
 • 3. Szecskamester 2009. december 11. 10:50
  „Nekem nincs panaszom!”
 • 2. antikos 2009. december 11. 09:56
  „Az iszonyatos koszt is remélem eltakarítják maguk után. Sajnos naponta arra járunk, de mint a disznóól úgy néz ki minden. Képtelenek tisztán, rendes körülmények között dolgozni az építőiparban. Arról nem is beszélve, mennyire balesetveszélyes amikor a Szent-Györgyi utcai kanyarban (sok baleset van miatta) beállnak a kamionokkal. Egyszerűen beláthatatlan a kanyar. Mintha csukott szemmel mennél végig a szakaszon. Tábla kint van, csak a hatóság nem szankciónál. Bezzeg a Közép fasoron, ha a oktatási központ rendezvénye miatt a környéken lakó 5 méteren belül parkol le a kereszteződésben, na akkor aztán jön a 30 rúgós bírság!!!
  Kedves rendőr urak, kaptak esetleg felsőbb utasítást, hogy el ne merjenek járni a szabálytalankodó kamionosokkal, tehergépjárművekkel szemben??? Mert a kettős mérce az ha jól tudom egy ilyen országban előbb utóbb nem vezet jóra...”
 • 1. szandokán 2009. december 11. 09:42
  „Melyik .....a tulaj?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most Szeged szól be a megyének

A megyei közgyűlés a huszáremlékmű elmozdítása ellen emelte föl a szavát, Szeged pedig az ópusztaszeri emlékpark gazdálkodását kifogásolja. Tovább olvasom