Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Nem ússza meg a börtönt H. Csongor

Szeged - Letöltendő szabadságvesztés várhat H. Csongorra, aki egy korábban elkövetett garázdaság miatt még megúszta felfüggesztettel. Rosszabbul is járhatott volna a 2-es villamos brutális utasa: ha november 20-án lejáró próbaideje előtt üt, felfüggesztett büntetését is le kellett volna ülnie.
Tizenhat nappal próbaideje lejárta után követett el ismét bűncselekményt H. Csongor. A 24 éves fiatalember december 6-án este a szegedi 2-es villamosra ittasan, kezében egy égő cigarettával szállt fel. Az egyik utas kérte, hogy hagyja abba a dohányzást, de erre nem volt hajlandó, mire a 28 éves férfi elvette tőle a cigarettát, a földre dobta és eltaposta azt. Ezt követően H. Csongor a férfit combon rúgta, majd a földre eső sértettre rátérdelt, és ököllel 15-20 alkalommal, nagy erővel arcon ütötte, majd megrúgta.

Tilos cigarettázni a tömegközlekedési eszközökön!

Előzetesbe került a 2-esen verekedő H. Csongor
Csupán Kornélia fékezte volna a villamoson verekedő férfit
A verekedő bement, a villamosrugdosót elkapták!
Ütötték-rúgták a villamoson - senki nem segített Dávidnak

H. Csongort bűnismétlés veszélye miatt szerdán helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság. A férfiról kiderült, hogy többszörösen büntetett előéletű, korábban erőszakos jellegű bűncselekmények miatt is állt bíróság előtt, garázdaság és kifosztás miatt egyszer már kiszabtak rá egy év börtönbüntetést, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették. Ennek próbaideje járt le november 20-án. Mi lett volna, ha a fiatalember próbaideje alatt követi el ezt a bűncselekményt?

Kertész József, a Szegedi Ügyvédi Kamara elnöke általánosságban elmondta: amennyiben valaki próbaideje alatt bármilyen jellegű bűncselekményt követ el, a bíróság elrendeli előzetes letartóztatását. Az újabb bűncselekményért kiszabott szabadságvesztés mellett pedig minden esetben le kell ülnie a korábban kiszabott büntetés időtartamát is. – Ha valaki a próbaidő után követ el újabb bűncselekményt, bírói mérlegelésen múlik, hogy előzetes letartóztatásba helyezik-e. Itt például figyelembe kell venni a bűnismétlés lehetőségét is – szögezte le a kamaraelnök. Kertész József szintén általánosságban elmondta: aki egyszer már kapott felfüggesztett büntetést, arra a következő bűncselekmény elkövetésekor letöltendő szabadságvesztést szabnak ki.

H. Csongor előzetes letartóztatását a járási ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés kísérlete és garázdaság vétsége miatt indítványozta. A garázdaság vétsége két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, míg ha a súlyos testi sértést aljas indokból követik el, a büntetés egytől öt évig terjedhet. Főszabály szerint a kísérletre a befejezett bűncselekmény tételét kell alkalmazni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Január első munkanapján elkezdik az új partfal építését

Nem egyszerre, hanem szakaszonként bontják le és építik újjá a munkások a szegedi Stefánián a régi partfalat. Tovább olvasom