Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

''Nem verték még meg magát?''

Közterület-felügyelőnek csaptunk fel tegnap Szegeden. A belvárosban tilosban parkoló fenyegetőző emberekkel találkoztunk, Tápén engedély nélkül kitett törmeléket láttunk.
Gonda Ágnes akcióban: tegnap sem menekültek meg a szabálytalanul parkoló autók Szegeden. Fotó: Segesvári Csaba
– Már itt is vagyok, csak a bankba ugrottam be. Évek óta itt parkolok – mondta Gonda Ágnes közterület-felügyelőnek H. Gyula, aki kocsijával tegnap délelőtt a Széchenyi tér Takaréktár utca felőli oldalán a hírlapos pavilonja mellé, a tilosba tette le Seat típusú kocsiját. A közterület-felügyelőt és a vele szolgálatot teljesítő sofőr-biztonsági őrt bevetésén mi is elkísértük.

– Évek óta? Akkor kérném a személyijét és a jogosítványát – hangzott Gonda Ágnes válasza az elsőre kicsit furcsának tűnő beismerésre. A szabálytalanul parkoló férfi ekkor döbbent rá, a közterület-felügyelő helyszíni bírságot akar kiszabni rá. – Most tényleg meg akar büntetni? Na és mennyire? – próbált még tréfálkozni, de a válasz, miszerint tízezer forint a büntetés, igencsak felbőszítette. – Tudja mit? Írja oda a büntetőcédulára, hogy ez a hülye bevallotta, hogy évek óta itt parkol. Még kétezer forint rendben lenne... Mondja, nem verték még meg magát? Remélem, a jóisten majd ötvenszer megbünteti ezért! Jegyezze meg a nevem és ha a közeljövőben történik magával valami, majd ne felejtsen el gondolni rám – fenyegette meg a csekket író közterület-felügyelőt a férfi, akit ezután figyelmeztetett Harmos Zsolt biztonsági őr: fogja vissza magát. H. Gyula még elmondott néhány válogatott szidalmat, majd a csekkel a hóna alatt elviharzott a tilosból.

– Ilyenkor persze marad egy kis félsz az emberben, de nem szabad visszakozni. Ha emberségesen szól, mérlegeltem volna. Nem tartozom a szigorú felügyelők közé – bizonygatta Gonda Ágnes, akit tavaly az alsóvárosi búcsún az egyik rossz helyen parkoló árus késsel kergetett meg. A rendőrség az árussal szemben nemrégiben küldte meg vádemelési javaslatát a bíróságnak. Fenyegetést és dühös szavakat kocsiügyben tegnap még két helyen kaptunk a délelőtt folyamán: a Petőfi Sándor sugárúton az egyik autós a járda bicikliseknek és gyalogosoknak kijelölt szakaszán, a másik zöldterületen parkolt. A két férfi nem örült a büntetésnek, az egyik a közterület-felügyelő hivatalos személy voltát vonta kétségbe, másik rendőrségi feljelentést helyezett kilátásba a nő ellen.

Békésebb területnek mutatkozott Tápé, ahol mindössze egy engedély nélkül az utcára kitett törmelékhegyet találtunk. – Ki tette a bejelentést, azt lehet tudni? – érdeklődött a közterület-felügyelőtől L. Miklós, akinek szülei portája előtt fedeztük fel a szemétkupacot. Mikor Gonda Ágnes mondta neki, hogy nem bejelentésre, hanem munkaköri kötelességből járja a tápai utcákat, a fiatalember odavetette: „Ja, egész véletlenül jártak erre..." A férfi ígérte, a kupacot még aznap elszállítják onnan, így a közterület-felügyelő csak az esetet jegyezte fel annak meghagyásával, hogy hétfőn újra ellátogat a porta elé.

Ez is tipikus reagálás, de ha még lakossági bejelentésre is jövünk ki, nevet nem áll módunkban kiadni. Az emberek többsége úgy is tudja, hogy ki áll a bejelentés mögött. Amikor a helyszínre érkezünk, sokszor látjuk, amint a szomszédos ház ablakán lebben a függöny: így konstatálják, hogy végezzük a dolgunkat – mondta a közterület-felügyelő.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Séta a zenélőóra bábuihoz

A szegedi Dóm téren látható zenélőóra bábuit az 1959-es felújításkor a szegedi Csúri Imréné Hódi… Tovább olvasom