Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Nem Zombori kérte a facebookos támogatást

Szeged - „Csatlakozz te is, ha tiszteled Zombori Istvánt, a Móra Ferenc Múzeum igazgatóját, és elítéled Magyar Anna Csongrád megyei közgyűlés elnökének tetteit" – szól a Zombori Istvánt tisztelők támogatói csoport felhívása a Facebookon.
A csoportot vasárnap éjjel hozta létre a Zombori István Támogatói Múzeum, amely nem csoportként, hanem személyként facebookozik. A megadott információkból úgy tűnik, mintha ez utóbbi a múzeum igazgatójának profilja lenne.

A támogatói csoport leírásában olvasható, hogy „fegyelmi vétség alapos gyanúja miatt indított eljárást a megyei közgyűlés Zombori István ellen, amit a március 25-i közgyűlésen jelentettek be. A megyei múzeumigazgató méltatlannak tartja az eljárást, szerinte Magyar Anna közgyűlési elnök el akarja őt távolítani pozíciójából."
A támogatói csoporthoz hétfő délutánig tizenketten csatlakoztak.

Zombori István múzeumigazgató közleményben tudatta, hogy nincs köze a dologhoz. „Tudomásomra jutott, hogy a Facebook nevű közösségi oldalon a nevemben adatlapot hoztak létre, majd a személyemmel kapcsolatban egy támogató csoportot hoztak létre. Ezúton jelzem, hogy mindehhez nincs személyesen közöm, nem én állok az ügy hátterében, és az ebből eredő bárki személyét érintő félreértésért és kellemetlenségért nem tudok felelősséget vállalni" – olvasható az igazgató írásában.

Zombori a delmagyar.hu-nak ezt annyival egészítette ki, hogy egyik közösségi oldalon sem regisztrált soha, és nem tudja, hogy a két profilt jó szándékkal hozták létre, vagy ellenkezőleg.

Megírtuk: a fegyelmi vizsgálatnak azt kell tisztáznia, megsértette-e a szabályokat a múzeum, amikor az M43-as ásatások következő munkáira készülve tavaly ősszel gipszkarton térelválasztókból ideiglenes irodahelyiségeket alakíttatott ki az intézmény üresen álló helyiségeiben, és vegyszerraktárat készíttetett. A történtekről Zombori István lapunknak azt nyilatkozta, nem hibázott, nincs szégyenkezni- vagy titkolnivalója, és reméli, a közgyűlés tárgyilagosan fog dönteni.

Olvasóink írták

 • 13. sügér63 2011. március 29. 21:54
  „Feljelentést kell tennie hiszen a nevével éltek vissza!”
 • 12. pala1964 2011. március 29. 13:14
  „szerintem Zombori István úr eleget tett annak, amit tehetett... de azért ne kelljen bocsánatot kérnie azért, mert mások elismerik a kvalitásait.

  igaz, aki ismeri tudja, hogy nincs szüksége ilyen szimpátiatüntetésre... márpedig a fegyelmi ügyében döntést hozó személyek mégiscsak ismerik, és nyilván -jogosan és érthetően- nem csupán ismerik, de el is ismerik...”
 • 11. klj_54 2011. március 29. 09:20
  „11. bab 2011.03.29. 05:35
  Humanoid alkat, női vonásokkal.”
 • 10. saturnus 2011. március 29. 06:03
  „Azt mindenkinek látni kell,hogy <...> anna /orbán viktór/akaratát hajtja végre amit személyesen ,ellentmondás nem tűrően hatalmi pozicióból hozott meg.Elcseszték a költségvetést mert túl lépték a 3.8 %-os határt. És minden önkormányzatnak ,megyeinek is költségvetési zárolást és nagy arányú elvonást vagyis elvették a pénzeket .Ezt hajtja végre rozi is.Lehetett látni a parlamentben nógrádi,<moderálva> anna meg orbán az alkotmányozás tárgyalásakor elképedve szinte a kétségbe esés ült ki az arcukon,elfogyott a pénz és a hatalmat amit a választásokon szerzett meg orbán pénz nélkül nem fogja tudni megtartani. Amit persze választóinak a becsapásával szerzett meg.Aki nem hajtja végre a pénzek elvonását az repűl,kegyetlen dolgok fognak itt még történni.Minden vezető tudja,hogy mondvacsinált ürüggyel bárkit ki lehet csinálni főleg úgy ,hogy nem kell megindokolni a kirugás tényét,zsebében van a bíróság,az alkotmány bíróság vagyis a személyes hatalom diktátori. A hatalom pénze a pénz hatalma. Erről van szó most.Sokan szabadon tehették zsebre a pénzeket számolatlanul most meg a szájuk elől elhuzták ezt a lehetőséget csak ilyen már régóta alkalmazott vezetői aljas módszerekkel buktatják ki az ellenfeleket. Mind ez hatalmi és érdek harc.Itt nem az erkölcsről szól a tőrténet. Minden pénzügyi dologról tudott rozi mert végig aszisztálta a múzeumi beruházásokat. Elég csak figyelmessen olvasni az arcokból azoknak az embereknek a képéről mint rozi jobb keze hű csatlósa és besúgója viktornak megkaparintottak egy szám adatokat tartalmazó papírt amelyből majd mint véres rongyot bizonyíték-ként felmutatva és arra hivatkozva ki lehet csinálni mondom mondva csinált ürügyként. Ez bizony az a fázis már amikor a haramiák a zsákmányon marakodnak. Mondom elfogyott a pénz és a zsoldosokat nem tudja kifizetni viktor így a hatalma veszélybe került. Már a híveik egymást eszik a pénzért,ami elfogyott a szavazó bázissal együtt. Végjáték a Duna és Tisza mentén.Senki se gondolja ,hogy meg fogja úszni ép bőrrel mindazt a hazugság áradatot amit erre az országra zúdították legyen bármely párt tagja és kiszolgálója. Vajon milyen arcal fognak becsapott szavazói színe elé állni a tömegeknek amikor felrobban a társadalom.”
 • 9. bab 2011. március 29. 05:35
  „3.klj_54 Hölgy?”
 • 8. Nórikám 2011. március 28. 21:57
  „Eddig hol laktak az államtitkárok? Csak nem albérletben? Miért csak a gazdagoknak biztosítanak lakást? Tegnap a Hajdú műsorában volt látható egy debreceni 5,vagy 6 családos anya, akinek 17 hónapos kisfia csontrákos. Albérletben élnek, dea transzplantáció után nem viheti oda a gyereket. Politikus urak! Itt a lehetőség, utaljanak ki egy lakást ennek a családnak!!!Tőlük senki nem sajnálná! A politikusok meg a magas fizetésből meg tudnák venni!Bocs elfelejtettem, hogy demokráciában élünk?”
 • 7. achilleus 2011. március 28. 20:32
  „8. Evelyn_26 2011.03.28. 20:19
  (Itt az alkalom, hogy bizonyítsák az ellenkezőjét.)”
 • 6. Evelyn_26 2011. március 28. 20:19
  „7 achilleus: a csak azért is megmutatom egyedül a Fideszre jellemző, de már arra se nagyon, mert tavaly óta majdnem 1 millió szavazót veszítettek pontosan a rossz gazdaság politika és a rossz stílus miatt. Magyar Anna vesztésre áll, jön fel helyére állítólag Bohács de a Jobbik is mocorog megint.”
 • 5. achilleus 2011. március 28. 20:14
  „1. Alpesi01 2011.03.28. 17:17
  "Ez a facebookus dolog lehetséges, hogy többet ártott Zombori Tanár Úrnak, mint használt."

  Pontosan ez jutott eszembe. Igaz az indoklás nálam nem ennyire pártos, egyszerű emberi gyengeség is felülírhatja a józan mérlegelést, ez a fészbukos oldal, nem használ a józan mérlegelésnek, sőt esetleg befolyásolásnak, kényszerítésnek értékelik egyesek, és beindul a "csakazérti"s_majd_én(mi)_megmutatom/juk" reflex.
  Az igazgató úrnak minden jót kívánok, a döntéshozóknak - szintén.”
 • 4. deszkás 2011. március 28. 19:40
  „Önkritika ? Az mi? A 112harmad a döntő. Addig a meddig.”
 • 3. klj_54 2011. március 28. 18:21
  „2. titánia 2011.03.28. 18:14
  "Nincs önkritikája ennek a hölgynek? Vagy kenyéradó gazdájának, a Fidesznek?"
  Nincs, lásd a Wittner féle felszólalást!
  Olyan a fidesz, ha tetszik ha nem:(”
 • 2. titánia 2011. március 28. 18:14
  „Barátaim!
  Nem lehetne valahogyan DEMOKRATIKUS módon Magyar Annát (lánykori nevén Bunyós Panni) távozásra bírni?
  Csongrád megye csak károkat szenvedett és botrányokkal lett "gazdagabb" az ő vezetése alatt.
  Nincs önkritikája ennek a hölgynek? Vagy kenyéradó gazdájának, a Fidesznek?”
 • 1. Alpesi01 2011. március 28. 17:17
  „Ez a facebookus dolog lehetséges, hogy többet ártott Zombori Tanár Úrnak, mint használt. A "Nagy Testvér" ugyanis figyel. Egyébként mielőtt, bárki is megvádolna - bár szíve joga -, nincs üldözési mániám, csak nagyon rossz tapasztalatom. Éljen a véleményszabadság, amíg lehetséges ebben a qrva kis Balkánhoz nagyon is közeli primitív kis megyénkben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

M5: öt év után lett meg a jogerős vízjogi engedély

Hogy ez miért érdekes? Több ingatlantulajdonos, évekig próbálta bizonyítani: a sztráda megépítése belvizet okozott náluk. A hatóság szerint mégsem. Tovább olvasom