Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Nemcsak anyagi támogatást nyújt a DIA

Szeged - A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány KÖZÖD! programja keretében 54 helyi csoportot támogat sikeres pályázata megvalósításában. Ez nemcsak anyagi segítséget jelent, hanem szakmai támogatást is.
A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) február 15-én Pályázati Információs Nap keretében foglalkozott a dél-alföldi régió nyerteseivel. A rendezvény keretében a csoportok bemutatták egymásnak tevékenységüket és lehetőségük adódott a közös együttműködés kialakítására is.

– Immáron tizenegy éve foglalkozunk azzal országos szinten, hogy a fiatalok szociális és életviteli kompetenciát fejlesszük. Sokféle programot folytatunk, többek között disputát, éppen országos vitaversenyt szervezünk, középiskolai iskolai közösségi szolgálati programokat indítottunk el, valamint önkéntes tevékenységeket koordinálunk és csoportokat segítünk – mondta Bálega János, a DIA regionális koordinátora.

A nyertes pályázók – Szegedi Tappancs, Csanádpalota Csibészek csoportja, Kamuti Teleház, Fajsziak Fajszért Egyesület, Makó Városi DÖK, Békéscsabai Városi DÖK, Kecskeméti Fiatalkorúak Börtöne, Gátéri Kismakkos Néptánccsoport – programjai részben az Önkéntes Fiatalok Napja köré szerveződnek.

A DIA hálózati programja, a KÖZÖD! 2002 óta működik. Feladata, hogy bővítse a fiatalok oktatási lehetőségeit és a mindennapi életben hasznosítható készségeket tanítson nekik, amellyel közösségük pozitív fejlődéséhez járulhatnak hozzá. A programban olyan 14–25 éves fiatalok csoportjai vehetnek részt, akik közösségi önkéntes projekteket valósítanak meg helyi környezetük érdekében. A KÖZÖD! a Nokia és az International Youth Foundation kezdeményezésének részeként napjainkban több mint 25 országban működik világszerte.

„Ma pályázati információs napot tartottunk, hiszen országos szinten 54 helyi, informális csoport, civil szervezet, egyesület nyert a pályázaton, Kis értékű, de nem lebecsülendő ez, százezer forintos támogatást jelent a legtöbb esetben, bár volt, aki kevesebbre pályázott. Ekkora összeg egy helyi projekt lebonyolítására éppen elégséges. Országosan 54 csoport nyert, tehát megközelítőleg 5,4 millió forintot osztottunk ki. Jó szokás szerint nemcsak pénzt adunk, hanem szakmai támogatást is. Ez az információs nap a szakmai támogatás első alkalma" – tette hozzá Bálega János.

A DIA meglátogatja a csoportokat településeiken, és igény szerint tartanak szakmai továbbképzéseket forrásteremtésről, a sajtóval való kapcsolatfelvételről. Meggyőződésük ugyanis, hogy csupán az anyagi támogatás nem elégséges.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdálkodók vallanak adataikról

Szeged - Február 15-étől egy hónap áll az agrártámogatást kapott gazdálkodók rendelkezésére, hogy… Tovább olvasom