Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Nemcsak bulizásra költi az összegyűlt pénzt az interneten is hódító utcazenész

Szeged – Verba Barna nemcsak sármos és kivételes hangú utcazenész, de a szíve is a helyén van: az örömzenélésből összegyűlt forintoknak csak egy részét költi magára, a többit édesanyjának és nővérének adja.
Óriási sikere van a Facebookon annak az amatőr videónak, amelyen egy fiatal srác utcazenél egy szál gitárral a kezében a szegedi korzón. – Nem gondoltam volna, hogy ilyen népszerű lesz a felvétel, szerintem az sem, aki feltöltötte a Facebookra. Nem ismertem a srácot, egyszerűen tetszett neki az, amit hall és megkérdezte, hogy rögzítheti-e – vall a váratlan jött népszerűségről Verba Barna, a szegedi Tömörkény gimnázium végzős tanulója. Rengeteg elismerő megjegyzést kapott az interneten, sőt több szegedi kocsmából is hívták, hogy zenéljen náluk alkalom adtán. A kritikákat is igyekszik megszívlelni, tisztában van azzal, hogy még nyers az angolja, igyekszik ezen a téren is csiszolni a tudását.

Nemcsak bulizásra költi az összegyűlt pénzt az interneten is hódító utcazenész. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A 18 éves fiatalember amióta csak az eszét tudja mindig énekelt, gitáron azonban csak néhány éve játszik: a nagyapja tanította meg az alapokra, aki maga is zenész volt. – Az egyik legnagyobb cimborámmal, Szekeres Tamással ültünk ki először a Kárász utcára örömzenélni. Ő beatboxozik, nekem maradt az éneklés és a gitár. Hálásak a járókelők, mert egyszer csak azon kaptam magam, hogy megkeresem az utcazenéléssel a bulira valót és még az anyukámnak és a nővéremnek is adok belőle – mondja büszkén.

A napokban véget ért pálinka fesztivál majd minden napján az utcán volt, de ritkítani fogja a "fellépéseket", mert közeleg az érettségi és az edzéseket sem akarja elhanyagolni. Merthogy bármilyen hihetetlen Barnánál csak a második a sorban a zenélés, az első maradt a kosárlabda. A Szedeák U23-as csapatának a tagja, 4 éve kosarazik, azt mondja, ez az igazi szerelem.

Verba Barna és barátja, Szekeres Tamás

És ha már a szerelem: a rajongókat bizony le kell hűtenünk, Barna szíve foglalt, bár még friss a kapcsolat, még szerenádot sem adott a kedvesének. Sokan javasolják neki, hogy induljon el valamelyik tehetségkutató versenyben, így mi is nekiszegeztük a kérdést: inkább lenne "A" csoportos kosárlabdázó vagy inkább elismert énekes? - Egyértelmű a sportkarriert választanám inkább, de nem szeretnék megállni a magyar élvonalnál, az lenne az igazi álom, ha külföldön is kipróbálhatnám magam kosarasként. Egy sportoló karrierjét alapvetően meghatározza az életkora, a zenélés ugyanakkor mindhalálig szól, szóval azt még ráérek később is komolyabban venni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged a nagy árvízre emlékezett

Nagyjából háromszázan vonultak kedd délután a Klauzál térről az árvízi emlékműhöz. Tovább olvasom