Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Nemcsak rendőrt, határrendészt is elsodort autójával az ámokfutó

Szeged - Mindössze 30 kilométer per órás sebességgel vánszorgott a sztrádán hétfőn az a görög férfi, akit igazoltatni akartak a rendőrök – ő azonban gázt adott, és elsodort egy határrendészt, autójával magával vonszolt egy rendőrjárőrt, majd nekiütközött egy rendőrautónak. A Szegedi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt rendelt el nyomozást; az ámokfutót még a héten bíróság elé állítják.
A Délmagyarország értesülései szerint 30 kilométer per órás sebességgel haladt az M5-ös autópálya belső sávjában Hyundai Atosával az a görög sofőr, akit hétfő délután nem sokkal a röszkei határátlépés után, a Budapest felé vezető oldalon akart igazoltatni egy rendőrjárőr. Autópályán a megengedett legnagyobb sebesség hazánkban személyautónál 130 kilométer/óra, ugyanakkor a KRESZ értelmében nem szabad a járművel indokolatlanul olyan lassan haladni, hogy az a forgalmat akadályozza; a rendőr ezért akarta megkülönböztető jelzést használva szabályszerűen igazoltatni a görög férfit.

Az autós – ahogy megírtuk – megállt, majd hirtelen gázt adott, és elsodorta az intézkedni akaró egyenruhást, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőr mellett egy határrendészt is elsodort a kocsijával. A menekülő görögöt végül két kilométerre az igazoltatás helyszínétől sikerült elfogni, miután autója a rendőrkocsinak, majd a szalagkorlátnak ütközött.

Nemcsak rendőrt, határrendészt is elsodort az ámokfutó. Fotó: Karnok Csaba
Nemcsak rendőrt, határrendészt is elsodort az ámokfutó. Fotó: Karnok Csaba


Öt évet is kaphat

Aki hivatalos személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályoz, intézkedésre kényszerít, vagy az eljárás alatt, illetve emiatt bántalmaz, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a hivatalos személy elleni erőszakot csoportosan, fegyveresen vagy felfegyverkezve követik el.

– A Szegedi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt kedden nyomozást rendelt el a görög férfival szemben – közölte Szanka Ferenc. Az ügyészségi szóvivő az ügy részleteiről elmondta: a leállósávban megálló görög sofőr az igazoltatás elől elzárkózott, gépjárművének ablakát felhúzta, a jármű ajtajait bezárta. A járőr ezért értesítette a Röszkei Határrendészet járőreit, majd közösen felszólították a görög férfit: vesse alá magát a rendőri intézkedésnek. A férfi ennek a felszólításnak sem tett eleget, gépkocsiját beindította, majd a leállósávból a belső sáv felé indult el, miközben a járműve bal oldalánál álló határrendészt autójával fellökte, a rendőjárőrt pedig, aki továbbhaladását próbálta megakadályozni, néhány méteren át továbbvonszolta – a járőr végül a belső szalagkorlát alá esett. A menekülő járművezetőt ezután vették üldözőbe, aki az őt üldöző szolgálati rendőrautónak is nekiütközött, majd járművével a belső szalagkorlátnak csapódott. Az elsodort rendőrjárőr és a gyanúsított egyaránt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Szegedi Nyomozó Ügyészség a bíróságnál fogja indítványozni a férfi előzetes letartóztatását, amire az őrizetbe vételétől számított 72 órán belül sor kerül – a görög sofőrt tehát legkésőbb csütörtök délutánig kell bíróság elé állítani.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödik Döme

Továbbra is stabil az állapota annak a fél szívvel született csecsemőnek, akit egy hete műtöttek meg Szegeden. Tovább olvasom