Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Nemesi Pál lett a kamara új elnöke

Szeged - Meglehetősen hosszú és bonyolult választási procedúra ért véget tegnap a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában (CSMKIK). Az új összetételű küldöttgyűlés Nemesi Pált választotta meg a kamara elnökének.
Attól a pillanattól kezdve, hogy kiderült, a korábbi négyéves kamarai választási ciklusoktól eltérően két csapat is verseng a vezető tisztségekért, leginkább a méhkashoz kezdett hasonlítani az élet a gazdasági köztestületben. Meglehetősen hosszú és bonyolult választási procedúra ért véget a tegnapi tisztújító küldöttgyűléssel. Két jelölt szállt ringbe az elnöki posztért: Szeri István, aki megalakulása, 1994 óta vezette a CSMKIK-t és Nemesi Pál, aki eddig elnökségi tagként vett részt a kamara munkájában. A titkos szavazáson 101 szavazatot kapott Nemesi, 52-t Szeri.

Vége a kamarai párbajnak: Szeri István (balról) gratulál az új elnöknek, Nemesi Pálnak. Fotó: Miskolczi Róbert
Vége a kamarai párbajnak: Szeri István (balról) gratulál az új elnöknek, Nemesi Pálnak. Fotó: Miskolczi Róbert

Nemesi Pál megköszönte elődje 14 éves munkáját, melynek eredményeként a CSMKIK-t az ország legjobb kamarái között tartják számon. Kérdésünkre válaszolva azzal folytatta, hogy a változtatásra is megérett a helyzet – az elmúlt években felére olvadt a kamara tagsága. Szeretné, ha a mostani választási pezsgés a későbbi munkában is megmaradna, ami színvonalasabb szolgáltatásokban, közösségibb gondolkodásban, s eredményesebb vállalkozói érdekérvényesítésben jelenne meg.

A kamara új alelnökei

Általános alelnök: Tráser Ferenc (Valentin Bt., Szegedi Tudományegyetem); ipari tagozat: Kőkuti Attila (Tornádó Kft.); szolgáltató tagozat: Horváth Lajos (Honeko Kft., a kamara leköszönő titkára); kereskedelmi tagozat: Martonosi István (Elektrometall EC, Kisosz); kézműves tagozat: Orcsik Sándor (Orcsik Műhely).

Szeri István kérdésünkre válaszolva elmondta, kicsit „félretervezte" visszavonulását, hiszen már négy évvel ezelőtt foglalkoztatta a gondolat, ám akkor is, most is sokan marasztalták. Amikor hírét vette a kettős jelölésnek, érezte, talán most jött el az az idő. Szerinte a kamarán kívüli vállalkozók döntötték el ezt a meccset, ám ő is úgy látja: ilyen a verseny. Mostantól több ideje lesz a családjára, a munkahelyére, és önmagára, bár, mint fogalmazott, a társadalmi feladatok mindig gyorsan megtalálják. Máris felkérték a Stratégiai és Közszolgáltató Vállalatok Országos Szövetsége dél-alföldi szervezetének vezetésére, amit el is vállalt. A kamarának sem tudna hátat fordítani, a közlekedési osztályt erősíti.

Olvasóink írták

  • 1. tisztahiszti 2008. október 09. 19:01
    „Építő ipari kamara lett. Nagy része a választottaknak a Ferróép holdudvarába tartozó építőiparral kapcsolatos cégek vezérei lettek
    Begyürüzött a komaság. Sajna nem érteni, hogyan lehettek választók a nem kamaratagok akik egy kanyi vasat sem fizettek és fizetnek a kamarának??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megdöbbentő kórházi élmény - Ezt meg minek hozták ide?

Szeged - A kisunhalasi kórház orvosa nem értette, hogy a közlekedési balesetben megsérült és rettenetes fájdalommal küszködő szegedi lányt a mentősök miért vitték hozzájuk. Tovább olvasom