Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Németh István visszalépett Kothencz János javára

A jövő baloldali pártját képviselő Németh szerint az MSZP durva, személyeskedő kampányba kezdett, amelyben nem a programok megismertetése, hanem egymás megsemmisítése a cél.

– Visszalépek a polgármester-jelöltségtől Kothencz János javára – jelentette be ma rendkívüli sajtótájékoztatón a Szegedi Városi Televízió udvarán Németh István, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért (KTI) Néppárt szegedi polgármesterjelöltje. Szerinte az MSZP durva, személyeskedő kampányba kezdett az utóbbi napokban, amelyben nem a programok megismertetése, hanem egymás megsemmisítése a cél.

Németh elemondta, az MSZP-nek csupán a hatalom megtartása a fontos. Szerinte az MSZP a mocskolódásával bebizonyította, hogy nem méltó Szeged további vezetésére. Németh azt hangsúlyozta, csak olyan küzdelemben kíván részt venni, ami a szegediekről szól. Szerinte az MSZP álbaloldali párt, a társadalmi és szociális igazságosságot Kothencz János programja testesíti meg, ezért úgy döntött, visszalép a Fidesz-KDNP-L.É.T. Egyesület polgármesterjelöltje, Kothencz János javára, akinek az életútja, elhivatottsága, alázata, szolgálata, emberi magatartása méltóvá teszi a város vezetésére.

– Arra kérem a KTI választóit, hogy Kothencz Jánost támogassák a vasárnapi önkormányzati választáson – mondta Németh István. Hozzátette, nyolc választókörzetben indított képviselőjelöltet a KTI, ők nem lépnek vissza, "állva maradnak", lehet rájuk szavazni a vasárnapi választáson.

Villámkérdések Németh Istvánhoz

– A KTI plakátjai a napokban jelentek meg a szegedi utcákon. Ezeken a jövő baloldali pártjaként titulálja magát a KTI. Hogyan léphet vissza egy baloldali polgármesterjelölt egy jobboldali polgármesterjelölt javára?

– Kothencz János független polgármesterjelölt, akit a jobboldali pártok és a civilek támogatnak. Mi nem a jobboldalt, hanem Kothencz Jánost támogatjuk.

Az is szerepel a plakátokon, hogy azért kell, kellett volna a KTI polgármesterjelöltjére szavazni, hogy "Szeged ne csak a napfény, de a mosoly és a lehetőségek városa is legyen." Ki hozza így el a napfényt és a mosolyt Szegedre, hogy ön visszalépett?

– Kothencz János. A KTI egy nemrégiben szerveződött párt, amelynek a megerősödése a következő választásokra, 4-5 év múlva várható.

Bartucz: Németh István hozza el a reggeli nap fényét Szegednek

Nemcsak polgármesterjelöltet, de 19 körzetben saját képviselőjelöltet, egy körzetben pedig egy civil jelöltet indít és támogat Szegeden a Közösség a Társadalmi Igazságosságért (KTI) Néppárt – jelentette be augusztus 5-én szegedi sajtótájékoztatóján a szervezet elnöke, Szili Katalin. (A polgármesterjelölt visszalépett és összesen 8 körzetben indul KTI-s képviselőjelölt - a szerk.)

Németh Istvánt, a KTI szegedi polgármesterjelöltjét úgy mutatta be Szili Katalin, hogy szívesen vásárolna tőle használt autót. A 42 éves Németh István vállalkozó – aki áprilisban a megyei 1-es választókerületben indult a KTI színeiben, és szerzett 141 szavazattal 0,28 százalékot – azt hangsúlyozta, hogy nemcsak politikai, de gazdasági innovációra is szüksége van Szegednek. Bartucz István, a KTI országos alelnöke arról beszélt az augusztus 5-i sajtótájékoztatón, hogy a reggeli nap fénye hiányzik Szegednek, és Németh István ezt hozza majd el a városnak.

Két KTI-s polgármesterjelölt az országban Németh István visszalépése után két polgármesterjelöltje van jelenleg a KTI-nek az országban. A Heves megyei Ivádon, ahol hárman indulnak a polgármesteri székért: a KTI-s Ivády Gábor, a független Ivády Sándor és a Fidesz-KDNP-s Valyon László. A Zala megyei Lentiben ketten indulnak a polgármesteri székért: a KTI-s Ecsedi József és a Fidesz-KDNP-s Horváth László.

 Korábban írtuk:

Visszalépett Kothencz János javára Németh István, a a Közösség a Társadalmi Igazságosságért (KTI) Néppárt szegedi polgármesterjelöltje. Ezt ma délelőtt sajtótájékoztatón jelentették be.

Részletek hamarosan

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztik a medencés kikötőt

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 25 kikötőt és 15 kerékpáros beruházást valósít meg 2015 végéig, köztük a szegedi medencés kikötőét. Tovább olvasom