Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Németh toll: újrakezdik a tárgyalást

Szeged, Klárafalva - Újból, elölről kellett kezdeni kedden a Csongrád Megyei Bíróságon a 188 milliós csalással vádolt N. Sándornak és 4 társának büntetőperét.
Érdemi tárgyalást utoljára 2010 nyarán tudtak tartani az ügyben. Azóta háromszor N. Sándor jelentett beteget – pszichiátriai, majd urológiai kezelésekre hivatkozott –, egyszer pedig a negyedrendű vádlott, F. János küldött maga helyett orvosi igazolást. Most ő is eljött, igaz, késve, az ötödrendű vádlott, B.-né R. Mária azonban hiányzott. Szabályos orvosi igazolást vétetett jegyzőkönyvbe Joó Attila bíró. Megállapította, a hölgy nélkül is el lehet kezdeni az eset tárgyalását. Időközben a törvénymódosítások nyomán ez az eset kiemelt üggyé vált, gyakrabban lesznek tárgyalások.

N. Sándort, az egykori klárafalvi Németh Toll Kft. tulajdonosát és vele üzleti kapcsolatban álló társait 2008 óta különösen nagy kárt okozó csalással, adócsalással, magánokirat-hamisítással vádolják. Az ügyészség szerint a tollkereskedelemmel foglalkozó cég részére más vállalkozások valótlan tartalmú számlákat állítottak ki tollértékesítésről, pénzért. A vádlottak viszont azt vallották, szó sincs fiktív számlákról, ezek a bizonylatok valós gazdasági eseményeket rögzítettek.

A negyedrendű vádlott F. János ugyan egy rendőrségi kihallgatáson részben elismerte a bűncselekményeket, de később úgy nyilatkozott, hogy előbbi vallomását a hatóság elvárására tette – habár tagadta, hogy kényszerítették volna –, másrészt azt akarta elkerülni, hogy a családi céget vezető beteg édesapját letartóztassák. A bíróság tanúkat hallgatott meg, később folytatódik az eljárás – ha csak meg nem betegszik valaki.

Olvasóink írták

 • 5. lukrecia 2011. november 30. 07:34
  „A rendes embereket kikezdik, a bunozok koszonik szepen jol vannak. Ha Nemet urakbol allna a fel orszag , akar az orszag gazdasagi helyzete is rendbe johetne.
  A kozszolgak maskent gondolkoznak.”
 • 4. KamuNeni 2011. november 29. 22:33
  „azt hiszem vannaknala nagyobb csalok akik szabadon futkoshatnak!!”
 • 3. pardon 2011. november 29. 22:25
  „szegény sanyi!belerokkant!”
 • 2. ráérő 2011. november 29. 20:52
  „Akire gondolsz az egy másik tollas!”
 • 1. deszkás 2011. november 29. 19:33
  „De sajnálom! A Deszki kéró addig össze is omlik mire itélet lesz Kulcsárhoz hasonlóan.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebbet késik a 76-os - nem a sofőrön múlik

Menetrend szerint 19 perc alatt ér Szentmihályról a 76-os busz a Bartók térre. Útvonalát hétfőtől megváltoztatták, a 15–20 perces késést 5 percen belülire szorították. Tovább olvasom