Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Nemzetközi földrajzverseny Szegeden, a 28 legjobb csapattal

Szeged - 110 középiskolás csapat 28 legjobbja mérte össze tudását a hétvégén a negyedik, Jakucs Lászlóról elnevezett Nemzetközi Földrajzversenyen a Szegedi Tudományegyetemen.
Szilassi Péter, a SZTE Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszékének docense elmondta, a verseny célja a földrajz népszerűsítésén túl az emlékezés a Szegedi Tudományegyetem egykori tanszékvezető professzorára, Jakucs Lászlóra, aki tudományos módszerekkel fedezte fel és kutatta hazánk harmadik leghosszabb barlangját, a több mint hét kilométer járathosszúságú Béke-barlangot.

IV. Jakucs László Középiskolai Földrajzverseny döntője Szegeden. Fotó: Kuklis István (galéria)

Szombat reggel a gyakorlati tudásukról adtak számot a diákok. A laboratóriumban többek között talajtani vizsgálatokat kellett elvégezniük. A budapesti Gyaraki Dávid és Neszt Levente azt mondták, nem tűnnek nehéznek a feladatok. Arra a kérdésre, hogy mit szeretnek a földrajzban azt mondták, ez az egyik legkönnyebb, legérdekesebb és legváltozatosabb tantárgy.

Végeredmény:

1. helyezett csapat -
 Nagy értékű könyvjutalmat, Jakucs László Emlékplakettet, családi barlangbelépőket és négy napos külföldi tanulmányutat nyert: a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium csapata. Csapattagok: Stadler Elizabet, Elek Dorina. felkészítő tanár: Varga Bálint.

2. helyezett csapat - Nagy értékű könyvjutalmat, és négy napos külföldi tanulmányutat nyert: a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, csapata. Csapattagok: Varró Tamás, Kovács Eszter. felkészítő tanár: Szőllősyné Pálfi Melinda.

3. helyezett csapat - Nagy értékű könyvjutalmat, nyert: a budapesti Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium, csapata Csapattagok: Nyeszt Levente, Gyaraki Dávid. Felkészítő tanár: Vlasits Géza.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cambridge-ben a Népzenei Kamaraműhely

Cambridge-ben, Szeged testvérvárosában adott nagy sikerű koncerteket a szegedi Népzenei Kamaraműhely. Tovább olvasom