Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Népdalok, Falstaff meg A kör

Csongrád megye – Zenében ma is erős a hétvége, s akkor a stíluskavalkád, hogy biztos vagyunk benne, gond nélkül tud választani valamit. De színházba is mehet. Ízelítő a hétvége programjaiból.
A 200 éves ifjú Verdi ma
Szeged, Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar, Kisterem, péntek, 9.00-tól

Konferencia egy felvonásban, két képben
A konferencia a Szegedi Nemzeti Színház Verdi Heteinek (Simon Boccanegra, Rigoletto, Traviata, Requiem, Luisa Miller és a jubileumi kiállítás) utolsó, nyilvános záró eseménye. A belépés ingyenes.

Operettkönyv-bemutató
Szeged, nagyszínház, péntek, 18.00

Huszka Jenő–Martos Ferenc–Bakonyi Károly Bob herceg című operettjének bemutatója előtt értékesítéssel egybekötött könyvbemutatót tartanak. A közelmúltban a Tudomány Kiadó gondozásában megjelent Operett – Szubjektív kalauz egy varázslatos világban című kétkötetes mű szerzőjével, Winkler Gáborral beszélget Koczka Ferenc karmester.

Népdalkedvelők Fóruma
Szeged, Szent-Györgyi Albert Agóra, péntek, 18.00

A Népdalkedvelők Fóruma II. előadásán a Szegedi Hóvirág Nyugdíjas Népdalkör és az Újszentiváni Hagyományőrzők Köre mutatkozik be. A népdalcsokrok mellett lakodalmas játékokat bordalokkal, advent lévén karácsonyi népénekeket, népi játékokat adnak elő.

A deszkákon

Szeged, Nagyszínház
péntek–vasárnap, 19.00
Huszka Jenő–Martos Ferenc–Bakonyi Károly: Bob herceg.
A kis királyfi utcai suhancnak öltözve szeret bele Annie-ba, a kis polgárleányba. Persze neki nagy udvari dámát kellene elvennie, amíg szerelmesét egy csúf borbélyhoz akarják erőltetni. Bob herceg mindet megtesz, eget-földet megmozdít, még a londoni népet is fellázítja, hogy kedvese az övé legyen, ami végül természetesen sikerül is neki.

Szeged, Kisszínház
péntek–vasárnap, 19.00
Pipás Pista.

Szeged, Pinceszínház
Vasárnap, 18.00, 20.00
Csillagszedő Márió – a vajdasági Noszai Hinga Művelődési Egyesület gyermekszínjátszó csoportjának vendégelőadása.

Stojąić Jovan örökzöldeket zongorázik
Szeged, Millenniumi Kávéház, péntek 19.00


A Wemsical Ifjúsági és Kulturális Egyesület & Fiatalok egy Élhetőbb Környezetért Közhasznú Egyesület bemutatja
Smile of Hell
Nagy Reni & FMaN (LipsTake)

Algyő, péntek 20.00-tól

Az este folyamán 9 órától fellép Smile of Hell, aki zeneileg a hip-hop műfajban mozog, ismerhetjük az IFS és a Yellow Sunset FCF formációkból is. A Főnix Project vezető személyisége. Árvák, félárvák felkarolásával, támogatásával foglalkozik ez a kezdeményezés. Hozzá csatlakoznak az X Faktor Bandaháborújából és a Megasztárból ismert előadók, FMAN és Nagy Reni (Lipstake) egy közös beatbox és acapella produkcióval.
Belépő: játék, ruha, tartós élelmiszer, könyv.

Az összegyűjtött tárgyakat, élelmiszereket nehéz körülmények között élő gyermekek/ gyerekes családok részére ajánljuk fel az Egyesített Szociális Intézmény segítségével! További szervezetektől, magánszemélyektől is fogadunk felajánlásokat, amelyeket a helyszínen gyűjtünk!

Tájházi Kincskereső
Szeged, Napsugaras Tájház, szombat, 10.00

A Tájházi Kincskereső szombati foglalkozásán betlehemet készítenek dióból és papírból, valamint karácsonyi díszeket természetes anyagokból. A foglalkozás ára: 300 forint/fő.

Palotaséta
Szeged, REÖK, szombat, 11.00

Palotaséta a REÖK-ben. Ismét palotasétára vár kicsiket és nagyokat Csikós Ildikó. Az ingyenes programon az ország egyik legszebb szecessziós palotájáról tudhatnak meg érdekességeket, titkokat az érdeklődők. Megismerhetik Magyar Edét, az épület tragikus sorsú, zseniális tervezőjét. Megcsodálhatják a liliomos lépcsőt és a pompás zöld szalont. A séta során választ kaphatnak a következő kérdésekre: Miként válhat cégérré egy egész épület? Miért vastagabbak a sarokfordulónál található oszlopok? Mit keres a párkányon egy fekete sas? Miket tüntettek el a Reök család szemérmes hölgytagjai a homlokzatról? A házfalak mesélnek nekünk, ha figyelmesen vizsgáljuk őket...

Mos Eisley – különkiadás – sci-fi buli
Szeged, Mono Zenebár, szombat, 18.00

Star Wars – közeli zenék, filmek, diák... (Meg minden, ami sci-fi...!)

Met: Falstaff
Szeged, Belvárosi mozi, szombat, 18.55

Verdi: Falstaff – operaközvetítés. Giuseppe Verdi közel 80 esztendős volt, amikor utolsó színpadi művét, Falstaff című vígoperáját komponálta. A vígopera gondolata majdnem fél évszázadon át foglalkoztatta a zeneszerzőt, elsősorban Rossini egyik kijelentése miatt, amelyben Verdit képtelennek találta vígopera komponálására. Remekművét közel ötven év múltán mutatja be új rendezésben a New York-i Met. Rendező: Robert Carsen. Vezényel: James Levine. Szereposztás: Ambrogio Maestri (Falstaff), Lisette Oropesa (Annuska), Angela Meade (Alice Ford), Stephanie Blythe (Mrs. Quickly), Jennifer Johnson Cano (Meg Page).Élet a Rongyban

Péntek, 20.00
Hollywood Rose – Guns N' Roses Tribute Band-koncert.
Szombat, 22.00
Retrock Band.
Vasárnap, 9.00
Bödön karácsonyi kézművesvásár és háztáji piac. Délelőtt: Luca-napi kotyolás gyerekek előadásában és Baranta harcművészeti bemutató. Délután: 2. Bödön Kölyök Táncház és Népi Daloda Számfira Mátéval és Pató Zsuzsival. Egész nap kézműves-foglalkozások, nemezelés, agyagozás.

Rádió Mi Nap a Grandban

Szeged, Grand Café, szombat, 19.00-tól

Rádió Mi DJ-k, karácsonyvárás, forralt bor, hideg sör.
19.00 Karóva Tejbár (punk)
20.00 Ry (drill, electro, acid)
21.00 Phalanx (glitchy, idm, dub)
22.00 Nyenyec (dub, reggae, detroit, techno)
23.00 Ézsiás (minimal, techno, psy break)
00.00 Rádió Mi All-Stars

Punnany Massif
Szentes, Művelődési Ház, szombat, 20.00

Punnany Massif lemezbemutató koncert.

Grind/Punk/Death winter-massacre
Szeged, CLub Noir, szombat, 21.00


Magyarnóta-délután
Szeged, IH Rendezvényközpont, vasárnap 15.00

A Magyarnóta- szerzők és -énekesek Dél-magyarországi Egyesülete rendez nótadélutánt, amelyen fellép: Nógrádi Tóth István, Szabó Zsuzsi, Modrovits József Budapestről, Kónya Krisztina, Kurina Irén, Lévai László, Szécsi Edit, Papp Lajos, Szegedi Szűcs Judit, Polgár Gábor, Makói Varga Anna, Gyuris Imre énekes, valamint a Dankó-kórus. Kísér Báder Béla és cigányzenekara.

XXV. Karácsonyi hangverseny
Szentes, római katolikus templom, vasárnap 15.00

XXV. Karácsonyi jótékony célú kórushangversenyt rendez a Magyar Vöröskereszt és a Római Katolikus Egyházközség a területen élő szociálisan rászorulók megsegítésére.

Edda-musical
Szeged, újszegedi sportcsarnok, vasárnap 19.00
Edda: A kör – rockmusical. A történet egy külvárosi mese, ahol főhősünk egy szerelmi csalódás miatt elindul a nagyvilágba, abban bízva, hogy megtalálja, amit keres: az igazi szerelmet, a sikert és a boldogságot. De nemcsak jó barátok, hanem „rosszak" is keresztezik útját. Vajon a hit és a szerelem elég erőt ad-e neki, hogy győzedelmeskedni tudjon a gonosz elleni küzdelemben?

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az abszolút érték jegyében

|Amennyire felmelegszik, annyira hűl le. Egyszerű ez!| Tovább olvasom