Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Népszámlálás: vége a pótösszeírásnak is

Szeged - Lezárult a 2011-es népszámlálás adatfelvételi időszaka – tájékoztatott Biacsi Józsefné, a KSH szegedi igazgatóságának igazgatóhelyettese, megyei népszámlálási felelős.
Az október végén záruló népesség-összeírást követően még egy hétig, november 8-áig tartott a pótösszeírás. Kiderült, hogy Szegeden maradtak ki a legtöbben a népszámlálásból: mintegy 1000 lakás, 1500 személy. Vásárhely a második 120 lakással és 200 személlyel. Az emberek jelentkeztek a polgármesteri hivatalokban, és pótolták mulasztásukat. Azok ellen, akik megtagadták a válaszadást, a jegyzők eljárást indítottak. Utóbb közülük is többen meggondolták magukat.

Az összesítés szerint Csongrád megyében a lakcímek 99,8 százalékát összeírták, ez nagyon jó aránynak számít. Hogyan sikerült csaknem 100 százalékot teljesíteni, holott sok az üres ház, lakás, s még több a külföldön tartózkodó állampolgár? A számlálóbiztosok közös képviselőktől, szomszédoktól érdeklődtek azokról a címekről, amelyeken senki sem nyitott ajtót, így végül sikeresen összeírhatták őket. A magánszemélyek közül pedig a már egy évnél hosszabb ideje nem itthon élőket ki lehetett hagyni az összeírásból.

Olvasóink írták

  • 2. Agyalapi 2011. november 12. 14:20
    „És a hajléktalanokat ki kereste?”
  • 1. Tömeg 2011. november 12. 00:56
    „Engem nem keresett a kutya sem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konditermet nyitott az EHÖK SE

A belvárosban nyitott fitnesztermet az SZTE EHÖK Sport Egyesület. Jövő júliusban nyithat a Royal-kollégium is. Tovább olvasom