Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Népszerűek a szabadtéri produkciói

Szeged - Pluszelőadást kellett beiktatni az István, a királyból a szabadtéri műsorába, olyan csillapíthatatlan lázban égnek még mindig a rockopera rajongói. Speciális csemegeként Feke Pál és Vadkerti Imre – vagyis István és Koppány – szerepet cserél július 30-án. A szabadtéri többi produkciója is igen népszerű, legtöbbjükre már csak korlátozott számban lehet jegyet váltani.
A szabadtéri minden nyáron kötelező program: van, akinek divatból, van, akinek a kultúrszomj csillapítása miatt, de az biztos, hogy nem telik el úgy nyár, hogy ne látogatna el Szegedre a fél ország.

Az István, a király például – ahogyan tavaly is – tömegével vonzza a nézőket. A július 31-i és az augusztus 1-jei előadásra a jegyek máris elfogytak, a jegyüzérek is megjelentek a városban, ezért az eredeti két időpontot még egy, július 30-i előadással bővítették a szervezők. Számos Társulat-rajongó vágya teljesül aznap: Feke Pál és Vadkerti Imre, az előadás két, női szíveket ostromló főszereplője egyetlen estére szerepet cserélnek. Feke a lázadó Koppány bőrébe bújik, Vadkerti pedig István alakját ölti magára most először, a szegedi Dóm téren. A speciális színházi csemegéért azonban igyekezni kell, hiszen korlátozott számban állnak rendelkezésre a jegyek.

Feke Pál és Vadkerti Imre az István, a király előadásán
Feke Pál és Vadkerti Imre az István, a király előadásán.

Az idei szabadtéri pár napon belül megkezdődik, az első előadás a Cigányszerelem, amelynek sztárszereplői tegnaptól már a Dóm téren próbálnak. Stohl András, Gesztesi Károly, Bodrogi Gyula, Kovács Patrícia, Hollósi Frigyes és Molnár Piroska, valamint a kiváló operisták, így Kiss B. Atilla, Rácz Rita, Frankó Tünde és Vadász Zsolt lelkesen készülnek a megaprodukcióra, amelyet már most hatalmas érdeklődés kísér.

A fesztivált nyitó produkció mellett az idei műsor összes előadása rendkívül népszerű, igyekeznie kell annak, aki jegyet akar váltani valamelyikre.

Titkokról mesélnek a sztárok

A szabadtéri legnevesebb sztárjaival – többek közt Gesztesi Károllyal, Bodrogi Gyulával, Rost Andreával, Szabó P. Szilveszterrel, Janza Katával – beszélgethetnek a nézők a REÖK átriumában az előadásokhoz kapcsolódó közönségtalálkozókon. A remek hangulatra idén is számítani lehet, a nézők megismerkedhetnek a sztárokkal, titkokat tudhatnak meg az előadásokról, képletesen beleshetnek a kulisszák mögé. Az első – ingyenes – közönségtalálkozó június 28-án, vasárnap 16.30-kor lesz a Cigányszerelem sztárjaival: Molnár Piroskával, Hollósi Frigyessel, Vadász Zsolttal, valamint a rendezővel, Béres Attilával.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szorgalmas emberek a csengeleiek

Csengele - A Délmagyarország megyejárójának legutóbbi állomása Csengele volt. A településen alig több mint kétezren élnek, az utcák virágosak, rendezettek. Tovább olvasom