Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Nevelt lányait erőszakolta

Jogerősen 7 év fegyházbüntetést kapott a tiszaszigeti Lakatos Zsolt, aki két nevelt lányával szexuális kapcsolatot létesített. A Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntetőtanácsa ezzel helybenhagyta tegnap az első fokon meghozott ítéletet.
Tizenkét év alatti nevelt lányait rontotta meg a Csongrád Megyei Bíróság 2005. március 29-i ítélete szerint Lakatos Zsolt tiszaszigeti lakos, s ezért őt 7 évi fegyházra ítélte. Az ügy másodrendű vádlottja, C. Judit szegedi lakos kétrendbeli, kiskorú veszélyeztetése bűntettéért 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Az ő ítélete jogerőssé vált, míg a férfi és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan az ítélet enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést. Így a Szegedi Ítélőtábla Lakatos ügyét tárgyalta tegnap.

A szakmunkás végzettségű, büntetlen előéletű, 33 éves férfi a letartóztatása előtt karbantartóként dolgozott egy szegedi részvénytársaságnál. Élettársával, a 37 éves C. Judittal és az asszony két gyermekével 1998 végén költöztek egy tiszaszigeti ingatlanba, mind a négyen annak egyetlen használható szobájában, egy nagyméretű ágyon aludtak.

Egy-két hónappal az összeköltözést követően a férfi szexuális vonzalmat érzett akkor még gyermekkorú nevelt lányai iránt. 1999 telén napi rendszerességgel fajtalankodott, nem sokkal később szinte naponta közösült is a nagyobbik lánnyal – annak beleegyezésével. Szexuális kapcsolatuk legalább 2002 áprilisáig tartott. Lakatos Zsolt 1999 nyarától az akkor még gyermekkorú kisebbik lánnyal is fajtalankodott – több éven keresztül. Amikor a gyermekek anyja minderre rájött, éjszakákra kiköltözött a tanyás ingatlan udvari mellékhelyiségébe és majd másfél éven át folyamatosan ott aludt. Ezzel anyai kötelességét súlyosan megszegte és mindkét gyermeke erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A történtek 2002 novemberében jutottak Lakatosék egy ismerősének tudomására, aki feljelentést tett. A férfi a terhére felrótt bűncselekményeket az eljárás során mindvégig, következetesen tagadta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tejüzemet vettek az alföldi termelők

Bár a jövő évre jósolt 64 forintos tejfelvásárlási árral nincs kibékülve, előre menekül, és megvette… Tovább olvasom