Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

New Orleanst idézik a Szegedixie gálán

Szeged - New Orleans-i forró hangulatú nyári program várja azokat, akik elmennek a Szegedixie gálára, amelyet szombaton 19 órától tartanak az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.
– A tavalyi tangóharmonika után idén a szabadkai és sepsiszentgyörgyi vendégművészek kerülnek előtérbe – mondta Háló Pál, a Szegedixie 2011 egyik főszervezője.

A szombaton 19 órakor kezdődő gálán saját együttesén, a Storyville Jazz Banden kívül fellép a Molnár Dixieland Band és a budapesti Hot Jazz Band. A négy vendégművész közül a 3 szabadkai Molnár Gyuláékhoz, a sepsiszentgyörgyi Háló Pálékhoz csatlakozik. A klarinétos, dzsesszhegedűs, szaxofonos művészek mellett egy énekes pezsdíti még a gálát.

Az 1964-ben alapított és legismertebb nem fővárosi dzsesszegyüttes, a Molnár Dixieland Band vezetője, Molnár Gyula elmondta: lezser, jó hangulatú koncertet szeretnének, ahol bárki elsétálhat a szabadtéri színpad melletti poharazóba. A 350 percesre tervezett gálán a fellépők sorrendje még nem végleges.

Háló Páltól megtudtuk: együttesével Franciaországba készülnek egy New Orleanst idéző fesztiválra. A 20-as, 30-as évek dixie-zenéjét játsszák majd szombaton is.

– Molnár Gyuláéktól pedig a szokásos, forró lendületű örömzenélésre kell számítani – mondta Háló Pál.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenéves emléktúra

Szeged - 50 évvel ezelőtt egy lelkes szegedi általános iskolai osztályfőnök gondolt egy nagyot, és… Tovább olvasom