Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Nézze meg az elsősökről készült osztályképeinket!

Csongrád megye – Több száz elsős osztályt fotóztunk októberben. Most itt a lehetőség: töltse le teljes méretben gyermekéről, unokájáról, a szomszéd kisfiúról készült osztályképet!
Meglehetősen kalandosnak indult: több száz iskolába látogatottunk el, hogy a 2010-ben először iskolapadba ülő-szoruló gyermekekről osztályképet készítsünk. Jártunk pár száz lelkes település 3 fős osztályában, és városi, 30 gyerektől hangos termekben is. Szerencsénkre az elsősök még bájosak. Elfogadják amit a tanítónéni mond, kevés helyen találkoztunk igazi rendbontókkal. Alig akadt 1-2 gyermek, aki sírással próbálta az osztályfotózást bojkottálni: őket némi lekenyerezéssel sikerült a többiek közé beállítani. A nagy létszámú osztályokat könnyű rendezni – pár perc alatt be lehet őket állítani. Igazi kihívást a 3-5-10 fős csoportok jelentették: néha mindenki középre furakodott, és mivel csak egy vagy épp két sort foglaltak el. Ezt nehezen tudtuk megoldani.

Makói kistérség képei. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

És minden jó, ha a vége jó! Nézze meg a kicsikről készült képeket, töltse le, hívassa elő, ilyen fiatal már nem lesz csemetéje!

Kattintson a logóra, hogy az elsősök galériájához eljusson!
Kattintson a grafikára, hogy eljusson az elsősök galériájáihoz!

Olvasóink írták

 • 8. veseo 2010. december 04. 10:04
  „Egyet értek az első és a hetedik hozzászólóval. A harmadiknak pedig, tényleg rosszak a képek, nem tudom, hol romlott el a minőség így. Ha már a fotós így készítette, akkor inkább fessen, ne fényképezzen. Egy újságban elmennek ezek a képek, de ha nyomtatni szeretném akkor már alkalmatlan arra.
  Én szívesen mennék fényképezni iskolákba és óvodákba, de gyanítom oda nehéz bekerülni.”
 • 7. shark 2010. december 02. 18:52
  „A szerkesztőket kérdezném, hogy a fotók csak a feltöltött felbontásban léteznek?
  Esetleg lehetővé tennék a fényképek letöltését valami nagyobb felbontásban?
  Sajnos a képek a mai technikák mellett eléggé pixelesek lesznek. Ahogy a cikkben ajánlják is, hívassuk elő, ehhez a nagyobb felbontás szebb képet eredményezhet.
  Szerintem rajtam kívül más is hálás lenne.
  Köszönöm”
 • 6. savos 2010. december 02. 09:37
  „Nyelvünknek legtöbbet az önjelölt nyelvészek ártanak, akik emlékezni vélnek arra: mintha tanultak volna valami hasonlóról az iskolában.

  A földrajzi nevek -i (-beli) képzős alakjának kétféle írásmódja is lehetséges. Az 1999-es Magyar helyesírási szótár figyelembe veszi a kettősséget, és ennek megfelelően adja meg a vitatott alakú melléknévi származékokat: mátraházi v. mátraházai; nyíregyházi v. nyíregyházai. A Nyelvművelő kézikönyv I. kötetének erre vonatkozó szócikke a következőket ajánlja: "a közismert földrajzi nevekből választékos stílusú közlésben a hagyományos módon képezzük a melléknevet (pl. nyíregyházi), a kevésbé ismert nevek esetében azonban tartsuk meg az -i képző előtt a birtokos személyragot (baktalórántházai), mert csak így biztosítható az alapalak egyértelmű visszaállíthatósága."

  Ebben az esetben tehát helyes a mórahalomi írásmód. Kedves hfarago! Sajnos, találhat bőven helyesírási hibát és pongyolaságot még az újságban. Legközelebb olyan esetekben szóljon hozzá, amikor utána nézett a kérdésnek és biztos a dolgában!”
 • 5. Morpheus_RexXx 2010. december 01. 16:44
  „Miért, szeged kistérség? :D
  Amúgy meg ezek a képek kijöttek egy újságban is... némelyik gyereket át is keresztelték rendesen, mint anno József Attilát Pistának... :S Jahh, gyereknek valami kis jororáium a képe felhasználásáért? :)
  Nagyon kopnak a színes ceruzák elsőben is... :P (amúgy jó, hogy megkérdezték)”
 • 4. hfarago 2010. december 01. 15:29
  „Mórahalomi kistérség.....WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :(

  Ezek a gyerekek helyesebben írnak, mint a tisztelt újságíró . Szégyen egy lap.”
 • 3. Egyolvasó 2010. december 01. 13:01
  „Tisztelt sziszka1!

  Ha ön ennyire penge a fotózásban, miért nem bizonyítja be, itt a remek alkalom meglátogatni az iskolák elsős osztályait, és ossza meg velünk az elkészült fotókat.
  Vagy attól, fél, hogy azokat a képeket is kritizálná valaki?”
 • 2. muci 2010. december 01. 11:38
  „Mármint KALANDOSAN indult. A gesztus viszont kedves...”
 • 1. sziszka1 2010. december 01. 11:09
  „hát, elég gyenge képek lettek! Én ilyen képet ki sem adnék a kezemből, ha én lennék a fotós!
  Túlexponáltak, szembenaposak, rossz beállítások! borzalom dy dmonlájn”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindent visznek az energiaszolgáltatók

A válság ellenére a Dél-Alföld nagyvállalatai, vállalkozásai 150 milliárd adót fizettek be 2009-ben a költségvetésbe. Tovább olvasom