Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Nézzen trolit, esküvőt meg mondjuk La manchát!

Csongrád megye – Könyvtárba és színházba érdemes menni a hétvégén, de ha az IH-ba kukkant be, akkor sem jár rosszul.
Pénteken 17 órakor a szőregi faluházban Miklós Péter történész Kálmány Lajos és a szegedi nagytáj kutatása címmel tart előadást.

Szombaton Ruzsán, a Móra Ferenc Művelődési Ház és Könyvtárban 18 órától Szerelmem, Erdély – Rékasi Károly önálló Wass Albert-estje. Az összeállítás a második világégés után imádott Erdélyéből menekülni kényszerülő, életének nagyobbik felét emigrációban élő író lelki és szellemi vívódásait, a megkapaszkodással járó gyötrelmeket igyekszik bemutatni. Az előadóest „cselekménye" az 50-es évek elején, Amerikában kezdődik. A fő gondolati ív az író életében jelentős szerepet játszó asszonyokhoz írott levélrészletek montázsából építkezik. Gróf Czegei Wass Albert levelei, versei, írásai alapján összeállította, a filmmontázsokat készítette, az estet rendezte: Koltay Gábor. Közreműködik: Tóth Zoltán.

Színpadi kínálat

Pénteken a nagyszínházban 19 órakor a La Mancha lovagja című zenés darabot viszik színre, a kisszínházban pedig pénteken 19, szombaton és vasárnap 15 órától adják elő A mundérvásárhelyi búcsú című darabot. Külső játszóhelyen, a Korzó moziban játsszák ismét 19.15-től a Zerline, a szobalány története című színpadi művet.
Pénteken 19.30-tól a Tóték című tragikomédiát adja elő a Szegedi Pinceszínház, szombaton 19 órától pedig a Szegedi Egyetemi Színház játssza a Rohadt az államgépben valami című dokumentumjátékot.

A Történelmi Vitézi Rend és a Hódmezővásárhelyi Trianon Társaság rendez megemlékezést a magyar királyi 2. honvéd hadsereg 1943. évi doni hadműveleteinek 70. évfordulójára a vásárhelyi II. világháborús emlékműnél, a Hősök terén. Utána gyászmise a belvárosi katolikus templomban.

Szombaton és vasárnap az IH-ben: VIII. Menyegző Esküvői Kiállítás. A látogatók két szinten, több mint 1000 négyzetméteren mindent megtalálnak, ami egy igazi tökéletes esküvőhöz szükségeltetik: menyasszonyiruha-szalonok, helyszínek, anyakönyvvezetők, virágosok, meghívók, fotós-videós szakemberek, utazási irodák, cukrászdák képviseltetik magukat. Belépőjegy: 1000 forint.

* * *

Programok a Somogyi-könyvtárban

Trolibusz a napfény városában – dokumentum- és fotókiállítás. Február 6-áig könyvek, cikkek, tájékoztató kiadványok, gyermekrajzok láthatók a szegedi troliközlekedés történetéből. Az internettérben fotókiállítás idézi meg a Szeged utcáin egykor és ma futó trolikat az első ZIU-trolibuszok megérkezésétől az Ikarus-trolibuszok üzembe helyezésén, a trolivá alakított Mercedes Citarók megjelenésén át a felsővezetéktől függetlenül is közlekedni képes Ikarus-Skoda 187Tr típusú trolibuszig.
Az 1. emeleti folyóirat-olvasóban a Quentin Tarantino és Michael Mann életműve a Somogyi-könyvtár dokumentumainak tükrében című kiállítással köszöntik az idén 50 éves Quentin Tarantino és a 70 éves Michael Mann amerikai filmrendezőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fagypont környékén

A hétvége napi hőmérsékleti maximumának átlaga 0, minimumának ugyanez az értéke mínusz nyolc. Kattintson a matekért! Tovább olvasom