Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Nincs fűtés a Belvárosi mozi több helyiségében

Szeged - Fűtés nélkül maradt a szegedi Belvárosi moziban a Csőke József terem és a Grand Café, miután elfagyott a vízvezetékrendszer egy ága. A dolgozók remélik, hogy hétvégére kijavíthatók a problémák.
Befagytak a vízcsövek a szegedi Belvárosi mozi pincéjében, ezért fűtés nélkül maradt az épület több helyisége is. Jelenleg nincs fűtés a Csőke József Teremben, valamint a mozi épületében lévő Grand Café művészmozi és kávézóban. Információink szerint a Grandban kedden már gondot okozott az elfagyott vezeték, a Belvárosiban szerdán észlelték, hogy fűthetetlen az egyik kisterem.

A Zsigmond Vilmos és a Balázs Béla Terem fűtött, itt megtartják a vetítéseket, a Csőke Józsefben azonban elmaradt Jankovics Marcell filmje, Az ember tragédiája és a Még egy év című angol film. A Grand Café programjait más helyszíneken rendezik meg.

Csütörtök óta dolgoznak a hiba javításán, a mozi munkatársai szerint hétvégére megoldódhat a probléma. Azt mondták, ilyen leállásra nem volt még példa, bár enyhébb teleken is előfordult, hogy az irodai kézmosó csapjából nem folyt a víz.

– A Belvárosi mozi épületében a vízvezetékrendszer egyik ágában jégdugó keletkezett. A vízvezetékrendszeren évek óta nincs szigetelés, és a tartós hideg hatására egy szakasza elfagyott – tájékoztatta lapunkat Sódar István, a mozit üzemeltető Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. igazgatója. A szükséges javításokról és ezek költségéről egyelőre nem tudott tájékoztatást adni, de azt mondta, biztos, hogy a szigetelést legalább a kritikus szakaszon meg kell csinálni.

– Az általunk megbízott szakember péntekre ígérte a feltárási jegyzőkönyvet, amely alapján pontosíthatók a költségek is. Remélhetőleg pénteken a vezetékelfagyást meg tudják szüntetni, és a szolgáltatásokat vissza tudjuk állítani. 2011-ben már jeleztük a városüzemeltetési irodának, hogy a Belvárosi mozi épületének pontos műszaki felmérése szükséges, ez idáig azonban ebben az ügyben semmilyen intézkedés nem történt – fogalmazott.

Az igazgató arra a kérdésünkre nem válaszolt, hogy a bérlők – Grand Café, közjegyzői iroda – kapnak-e valamilyen kedvezményt a bérleti díjból azért, mert egy ideig nem tudják használni a helyiségeiket.

Olvasóink írták

 • 12. bánki 2012. február 12. 08:54
  „Meg volt !
  Még a fagyálló is befagyott!”
 • 11. bánki 2012. február 11. 13:05
  „5. teebee 2012.02.10. 09:58

  Számból vetted ki a szót !

  Talán a marketing költségek helyett a karbantartást kéne erősíteni.

  Van értelme a cikknek ! Délután ,,húzok" a sárgára megnézni, hogy áll a vízvezetékem !”
 • 10. Mike3 2012. február 11. 11:31
  „ojjé! be kell zárni nem? :)”
 • 9. Nadim 2012. február 10. 19:26
  „Nincs fütés a csongrádi ROBA-TISZÁNÁL sem.A dolgozók 5-6fokban dogoznak!”
 • 8. Commander-V2 2012. február 10. 11:00
  „Esténként -22 fokban nem csoda ha befagy a vízvezeték, de ha folyamatosan használják (mármint a Grand Café) nem nagyon fordulhatna elő ilyesmi. Az ilyen befagyást fél órás munka elhárítani de utána ugyanígy befagyhat. A nyári bezárás utána abban maradtak Nagyjaink, hogy az IKV fogja felmérni, hogy reálisan mire van esetleg szükség és arra kerítenek pénzt. Nagy dolgokra senki ne gondoljon, ha elkezdenek pánikot kelteni csak kell a pénz valamelyik cimborának aki építőiparban utazik és a válság miatt nincs elég megrendelése. A mi pénzünkből, a város pénzéből semmi sem drága. Jó munkát a Grandosoknak, a Sódar pedig beszéljen velük többet és nincs bibi.”
 • 7. liza 2012. február 10. 10:27
  „Sóder mit keres még mindig az IH élén?”
 • 6. JoyceLynn_Aryan_Nation_Campbell 2012. február 10. 10:09
  „Ja. Milyen kár, hogy Sódar az elektromos rendszert akarta felújíttatni.

  Észlény.”
 • 5. teebee 2012. február 10. 09:58
  „Talán nyáron Sódarnak volt igaza, amikor azt mondta hogy nem elég toldozgatni a vezetékeket és közmű rendszereket, hanem fel kell újítani az egészet. Akkor a Grandosok az Mszp-vel verték a tamtamot. Lám jön a tél és jönnek a hibák is elő. Nyáron majd a nagy melegben más hiba jelentkezik. Ennyi ha a politika (MSZP) és az pénz (Grand) találkozik.”
 • 4. Együgyű 2012. február 10. 09:32
  „,,Nincs fűtés a Belvárosi mozi több helyiségében"
  Mindjárt írják egyesek, hogy mindenért, ami a városban negatívum azért Botka a felelős! Mintha csak az Ő és párttársai ülnének a városháza alatt és felelnének mindenért. Természetesen, ha átadásról van szó, akkor megjelennek a Fidesz-KDMP-sek is. Tudomásul kell venni a jelenlegi munkamegosztási kisérletet is? Mintha valaki valamelyik párttól olyas félét jelentett volna ki, hogy lelkiállapota miatt nem tud dolgozni. A bíróság vizsgálni fogja azt is, hogy esetleg hogyan bírta járandóságát felvenni. Mióta jelentette ez az illető Önként és dalolva? Esetlegnem kollektív irányítása van a városházán? Esetleg egyesek maguknak felosztották?”
 • 3. Bendegúz007 2012. február 10. 07:39
  „A mi társasházunkban is befagyott a fő vízvezeték cső,elég kellemetlen meglepetéseket okoz ez a tél.”
 • 2. kowalsky 2012. február 10. 07:22
  „Ajjaj. Szerintem már úton van a független szakértő :)”
 • 1. baloghiren 2012. február 10. 07:08
  „online mozi jobb!olcsobb kéynelmesebb”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz pótolni a külföldre távozó orvosokat

Csongrád megye - Minden eddiginél több, 1200 orvos hagyta el tavaly az országot, és a következő… Tovább olvasom