Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Nincs hová hazavinni rákbeteg kisfiát

Szeged - Nem tudja hazavinni rákbeteg kisfiát egy szegedi édesanya: steril szobára lenne szükség, de vizes, penészes otthonukban ezt nem tudja kialakítani. Az ötéves Tomi most kemoterápiás kezelést kap a szegedi klinikán.

Segítettek, segítsen!

A cikket olvasva az egykori ságváris osztálytársak megmozdultak, és próbáltak segíteni a családon, ahogy tudtak. Ha Ön is megteheti, kérjük járuljon hozzá az elviselhetőbb élethez, a gyógyuláshoz. Deákné Hajdú Tímea számlaszáma:
Erste Bank, 11600006-00000000-59966445.

A szegedi gyermekklinikán lakik édesanyjával az 5 éves Tomi. Azt mondták, addig maradhatnak, amíg nem lesz hova menniük. A rákbeteg kisfiút ugyanis otthonukba már nem lehet hazavinni.

– A fiamnál több mint egy éve neuroblastomát diagnosztizáltak – kezdte történetüket Deákné Hajdu Tímea. – A hasában találtak egy nagy daganatot. Megműtötték, de mivel nem tudták teljesen kimetszeni, kemoterápiát és sugárkezelést is kapott. Miután hazamentünk, nem sokkal később kiderült, hogy áttét képződött a heréjén, így újabb kemót kapott.

A történtek után a szakemberek azt mondták, Tominak őssejtbeültetésre van szüksége. Az elmúlt 3 hónapot Miskolcon töltötték, múlt héten jöttek haza. Ekkor keresték meg szerkesztőségünket. A legyengített immunrendszerű kisfiúnak steril szobára van szüksége, ezt azonban otthon nem tudja az édesanya biztosítani.

Tomit most a szegedi klinikán kezelik. Fotó: Schmidt Andrea
Tomit most a szegedi klinikán kezelik. Fotó: Schmidt Andrea

– A házrész, amelyben lakunk, vizes, penészes és salétromos. Nincs pénzem a felújítására, a 18 millió forintos svájci frankos hitelt sem tudom már rá fizetni. Eladni nincs most esélyem, önkormányzati lakást viszont addig nem kaphatok, amíg van a tulajdonomban ingatlan. Mindössze egy évig lenne szükség egy olyan lakásra, amelyben van egy elkülöníthető szoba, albérletet viszont nem biztos, hogy fenn tudnék tartani.

Tímea egyedül nevel két gyermeket. Lánya jelenleg elvált férjénél él, ő pedig Tomival táppénzen van. Azt tervezte, ha kap segítséget, ismét együtt lakik majd mindkét gyermekével. Csakhogy hét közepén újabb csapás érte: kiderült, hogy Tomival nem csak átmeneti, szívességi lakók lesznek a következő időszakban a gyerekklinikán.

– Egy ellenőrző ultrahang kiderítette, hogy ismét van egy tumor Tomi gyomrában, a nyirokrendszerben pedig áttét képződött – futotta el a könny az anyuka szemét. A legyengített immunrendszerű kisfiút így most újabb kemoterápiának kell kitenni. Csak a sikeres kezelés után engedik őket haza – persze csak ha addigra lesz hova.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés étteremben lehet idén torkoskodni

Két és fél hét múlva, március 6-án torkos csütörtök lesz: fél áron mérik majd az ételt és az italt a vendéglők. Tovább olvasom