Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Nincs kedvezmény helyi bérlettel távolsági buszon

Szeged - Mórahalomra buszozott olvasónk, a sofőrnél jegyet vásárolva csalódottan tapasztalta, a helyi bérlettel rendelkezőknek sem jár már kedvezmény Szeged tarifahatáráig.
Meglepetés érte olvasónkat nemrég, amikor Mórahalomra, a fürdőbe utazott busszal, és a sofőrnél jegyváltáskor kedvezményt szeretett volna érvényesíteni, mivel szegedi helyi bérlettel rendelkezik.

„A helyi bérletem kilométerkorlátait – körülbelül 10 kilométer a Szeged–Kiskundorozsma távolság – nem számolták be a menetjegy árába. Azt a tájékoztatást adta a sofőr, hogy semmiféle kedvezményt nem tudok érvényesíteni. Uniós országokban, ha valaki rendelkezik egy helyi járatú bérlettel, akkor ha távolsági járatra száll fel, ezt leszámolják a távolságból, amennyiben tovább utazik" – fogalmazott szerkesztőségünknek írt e-mailjében Szűcsné, aki kérte, hogy a teljes nevét ne írjuk le.

„Társaságunk a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal megkötött közszolgáltatási szerződés alapján látja el az országos, regionális autóbusz-közlekedési szolgáltatását. A személyszállítási közszolgáltatások díjai és a díjalkalmazási feltételei a közszolgáltatási szerződésben kerülnek meghatározásra" – közölte a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ cégcsoporthoz tartozó Tisza Volán Zrt. nevében Káity Károly forgalomfejlesztési és koordinációs igazgató és Biczókné Fodor Ildikó személyszállítási értékesítési osztályvezető.

Felszállás a Marson. Hiába a helyi bérlet, a városhatárig sem érvényes egy távolsági buszon. Fotó: Karnok Csaba
Felszállás a Marson. Hiába a helyi bérlet, a városhatárig sem érvényes egy távolsági buszon. Fotó: Karnok Csaba

„A személyszállítási közszolgáltatási utazási kedvezmények mértékét, a jogosultak körét és a kedvezmények igénybevételének feltételeit a 85/2007. (IV. 25.) Kormányrendelet állapítja meg. Az utazási feltételeket és a díjszabást Társaságunk üzletszabályzatban teszi közzé, amely elérhető a www.tiszavolan.hu honlapon.

Az olvasó által említett kedvezmény 2000. január 1-jétől megszüntetésre került. 1999. december 31-éig helyközi bérlettel rendelkező utasaink üzletpolitikai kedvezményként a helyi járatra érvényes bérletüket az úgynevezett tarifahatárig felhasználhatták a viteldíj részbeni fedezésére. Országos és regionális közlekedést igénybevevő utasaink a meghirdetett díjszabás alapján, a konkrét utazási viszonylatra történő menetjegy vagy bérletvásárlással vehetik igénybe a közszolgáltatási személyszállítást" – zárul a közlemény.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több drog áramlik be a délről

Az elmúlt évekhez képest egyre többen próbálnak drogot becsempészni Magyarországra a déli határszakaszon keresztül. Tovább olvasom