Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Nincs mit megvédeni a Lidlben

Nem volt módja a magyar árut megvédeni Balogh László fideszes országgyűlési képviselőjelöltnek tegnap Szegeden, a Makkosházi körúti Lidl Áruházban: hazai terméket ugyanis alig talált a zöldségek és a gyümölcsök között.
A magyar áruk védelmében döntött úgy korábban Balogh László fideszes országgyűlési képviselőjelölt, hogy egy minőségellenőrrel együtt nézi meg: hogyan rakják a polcokra, milyen körülmények között árulják a magyar terméket a nagyobb áruházakban. Ebből a szempontból eredménytelen volt tegnapi szemleútja Szegeden, a Makkosházi körúton működő Lidl Áruházban: a rengeteg zöldség és gyümölcs között csupán két magyar terméket talált – kétfajta almát –, a retek árcéduláján pedig egyszerre volt feltüntetve származási helyként Olaszország és Magyarország. A szegedi áruházba Szélpál Istvánnal, a Csongrád Megyei Növény- és Talajvédelmi Szolgálat minőségfelügyelőjével érkeztünk. Ő csupán néhány hiányosságot talált – volt, ahol nem tüntették fel, hanyadosztályú az áru, illetve hogy honnan származik.

– A Lidlben forgalmazott zöldség és gyümölcs egyetlen magyar munkahelyet nem fog megmenteni – összegezte tapasztalatait az ellenőrzés végeztével Balogh László, aki megdöbbentőnek tartja, hogy a fokhagymát Argentínából, a vörös- és lilahagymát pedig Németországból és Ausztriából hozzák, holott Makó harminc percre van az áruháztól. A képviselőjelölt a zöldséges részleg tisztaságával, választékával maximálisan elégedett volt. – Az fáj, és ez nyilván nem a helyi áruház koncepciója, hanem a központjáé, hogy alig van a zöldség- és gyümölcsrészlegen hazai áru. Ez Németországban vagy Franciaországban elképzelhetetlen. A következő hónapokban tenni kell azért, hogy a magyar termelőket, kiskereskedőket helyzetbe hozzuk a multiknál is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudósítás az Alagútból

A szegedi Alagút sörözőben tegnap megoszlottak a vélemények a Gyurcsány-Orbán televíziós vitáról.… Tovább olvasom