Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Nincs nyugalom a dorozsmai Törő utcában

Szeged-Kiskundorozsma - A dorozsmai Törő utcában tűrhetetlen átmenő forgalomra, gyorshajtókra panaszkodtak a lakók. Sok autóvezető arra kerüli ki a Dorozsmai út és a Jerney utca kereszteződésében lévő lámpát.
 Megoldás: csak célforgalom

Három-négy hét türelmet kért a Törő utcaiaktól Lauer István önkormányzati képviselő, aki szerdán személyesen egyeztetett velük a helyszínen. – Amíg a csatorna utcája nem készül el, behajtani tilos táblákat tennénk ki, kivéve célforgalom kiegészítéssel – közölte a képviselő, hogy miről egyeztet a Városüzemeltetési Irodával. Hozzátette, ugyanez a probléma érinti a Dorozsmai út túloldalán lévő Vitorla utcát is.

– 30-as tábla van kint a sarkon, de egyesek 80-90 kilométer/órás sebességgel mennek végig az utcánkban, és folyamatosan előznek. A gyerekek a járdán bicikliznek, nem merjük kiengedni őket az úttestre. Reggel öt órától este 10-ig élénk az átmenő forgalom, mert sokan itt kerülik ki a Dorozsmai úti jelzőlámpát. Így megy ez három éve – panaszolta a kiskundorozsmai Törő utcában élő Mónika, aki nem akarta, hogy a teljes nevét leírjuk. Egyik szomszédja szerint naponta 150-200 autó megy végig az utcában, a padkát is tönkreteszik, és dudálnak, kiabálnak, amikor az ott lakók a házuk előtt szeretnének leparkolni.

A lakók képviselője január 8-án kapott válaszlevelet a Városüzemeltetési Irodától. Ebben egyebek mellett olvasható, hogy 2012 júniusa óta érvényes a 30-as sebességkorlátozás. Azt is leírták, hogy 2012-ben, az akkori önkormányzati képviselő kezdeményezésére végezte el a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a Vályogos utcában az útburkolat javítását „azért, hogy a Dorozsmai út Jerney utcai lámpás csomópont kikerülésével könnyítse a városrész közlekedését".

Naponta 150-200 autó megy át a Törő utcában az ott lakók szerint. Roppantul zavarja őket. Fotó: Karnok Csaba
Naponta 150-200 autó megy át a Törő utcában az ott lakók szerint. Roppantul zavarja őket. Fotó: Karnok Csaba

A Vályogos utcán keresztül érkeznek az autók a Törő utcába. Az iroda tájékoztatása szerint fekvőrendőrt nem építhetnek, mert azt csak baleseti gócpontban, illetve közlekedésbiztonsági szempontból veszélyes helyekre lehet lefektetni. A lakók elmondták, traffipaxos rendőrt nem láttak az utcájukban, pedig szerintük bőven lenne dolguk az egyenruhásoknak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vízzel teli árokba borult egy autó - kihűlés veszélyeztette a sofőrt

Bordány és Üllés között egy autó a vízzel teli árokba borult kedd reggel, az idős női sofőrt a kihűlés veszélyeztette. Tovább olvasom