Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Nincs többé kínai: Kika nyílik a régi Media Markt helyén

Nincs többé kínai: Kika nyílik a régi Media Markt helyén
Márciusban Kika nyílik a Media Markt egykori épületében Szegeden, ahol már folynak a munkák. Állítólag megkezdték az első szegedi IKEA-dolgozók betanítását is - a svéd multi érkezését azonban továbbra sem erősítik meg.
Hetek óta dolgoznak a makkosházi egykori Media Markt-épületben, amely az elmúlt időszakban kínai üzletként üzemelt. Az olcsó ruhabolt bezárásával ismét egy nagy cég tud megtelepedni a közel 4000 négyzetméteres áruházban. Ahogy a pénteken kirakott tábla is mutatja, Kika nyílik ott márciusban. A Vásárhelyi Pál utcában eddig is árulták az áruház termékeit, a költözéssel azonban egy jóval nagyobb üzletet tud majd Szegeden üzemeltetni a cég.
Csütörtök délután már mindenki tudta, min dolgoznak az épületben. Fotó: Tudósító

Érdekesség, hogy ez a lehetőség már 2011 októberében felmerült – akkor, amikor az elektronikai üzlet kiköltözött onnan. Akkor is a Kika érkezéséről pletykáltak, még óriásplakátok is tűntek fel a városban. Végül azonban kínai üzlet lett belőle.
 
Már dolgoznak a Makkosházi körúti épület átalakításán. Márciusban bútorboltként nyit meg.  Fotó: Frank Yvette
A Media Markt egykori épületében már folynak a munkák.
Fotó: Frank Yvette

Közben egyes információk szerint megkezdték az első szegedi IKEA-alkalmazottak betanítását a fővárosban, nagyjából egy év múlva üzlet nyílhat a városban. Hogy a tavaly év végi pletykák bizonyulnak valósnak, és átvevőpontot létesít itt a cég, vagy netán még azt sem, egyelőre nem sikerült megtudnunk, csak azt: áruház nagy valószínűséggel nem lesz nálunk. Tavaly novemberben, amikor híre ment, hogy az ország több pontján nyitnak olyan üzleteket, ahová az előre megrendelt termékeket leszállítják a fővárosból, az áruház kommunikációs ügynöksége annyit mondott, az átvételi pontok nemzetközi szintű tesztelés alatt állnak.

A további lépésekről és arról, hogy hol képzelik el az átvevőpontokat, majd a tesztidőszak végén születik döntés. Most ismét megkérdeztük, valóban lesz-e IKEA Szegeden, és ha igen, milyen jellegű üzletet nyitnak. Kérdéseinkre annyit közöltek: a soroksári harmadik áruházon kívül nem terveznek új áruházat nyitni a közeljövőben. Az Order & Collect rendszer kipróbálása még mindig zajlik, bevezetésének időpontjáról a jelenleg is futó teszt eredményeitől függően döntenek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kolozsvárról érkezett Liliomfi és Mariska

Kolozsvárról érkezett Liliomfi és Mariska
Vass Zsuzsanna és Ferencz Nándor a főszereplője a Liliomfi című vígjátéknak, amelynek a bemutatóját Bodolay Géza rendezésében péntek este 7 órakor tartják a nagyszínházban. Tovább olvasom