Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 8°C Még több cikk.

Nógrádi megmentené a szegedi stúdiót

Szeged - A régió önkormányzatainak összefogását sürgeti Nógrádi Zoltán az MTV szegedi regionális stúdiójának megmentéséért. Kritizálta a hétfőn elfogadott költségvetést is.
Elhibázott a hétfőn elfogadott 2010-es költségvetés, a kiadási oldal alul-, a bevételi felültervezett – jelentette ki Nógrádi Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője, Mórahalom polgármestere csütörtökön Szegeden.

A politikus szerint a költségvetési hiány jövőre 7 százalék is lehet, ezért az új kormánynak kötelessége lesz új költségvetést beterjeszteni. Kifogásolta, hogy az általa beterjesztett módosító indítványok nem kaptak támogatást, pedig azok mindegyike uniós forrásokból finanszírozható lenne. Ezek: az ásotthalmi határátkelő, a Holt-Tisza rehabilitáció, a Homokhátság vízpótlása, többletforrások a tanyagondnoki rendszernek, összekötő és átkötő utak azért, hogy ne legyenek zsáktelepülések, domaszéki iskolafejlesztés, déli Tisza-híd.

A politikus kicsinyes bosszúnak tartja, hogy az MSZP a Nap-kelte megszüntetése miatt bünteti a Magyar Televíziót. Arra kérte a régió önkormányzatait, hogy anyagilag támogassák a szegedi regionális stúdiót, amelynek csak addig kell kihúzni, amíg az új kormány meg nem alakul.

Javaslata szerint a településeknek lélekszám-arányosan kellene hozzájárulni a stúdió megmentéséhez. Mórahalom 500 ezer forintot ajánl fel erre a célra. Nógrádi úgy gondolja, elképzelhetetlen, hogy a televízió országos vezetése figyelmen kívül hagyná ezt az összefogást.

Olvasóink írták

 • 9. makákó 2009. december 05. 08:32
  „inkább az írháját mentse!”
 • 8. Mizujs 2009. december 03. 21:56
  „Nálunk van Homokhát TV. Adást még nem láttam, csak lejárt reklámtáblákat. A kutya se nézi, de mert muszáj a törvény szerint betenni a kábeltévés műsorba, így van. Ha Mórahalmon, ami egy gazdag "város", nem képesek nézhető műsort adni, csak táblákat, akkor miről is beszél?

  Egy 1 %-os nézettségű tv nem él meg. Miért is kell akkor finanszírozni? Piacgazdaság. Mond ez Nógrádinak valamit?”
 • 7. Mizujs 2009. december 03. 21:56
  „Nálunk van Homokhát TV. Adást még nem láttam, csak lejárt reklámtáblákat. A kutya se nézi, de mert muszáj a törvény szerint betenni a kábeltévés műsorba, így van. Ha Mórahalmon, ami egy gazdag "város", nem képesek nézhető műsort adni, csak táblákat, akkor miről is beszél?

  Egy 1 %-os nézettségű tv nem él meg. Miért is kell akkor finanszírozni? Piacgazdaság. Mond ez Nógrádinak valamit?”
 • 6. CID 2009. december 03. 21:26
  „Nem elég a Nógrádinak a Homokháti TV ?
  Bénadoki : ..... megmenteni, max. az agonizációt húzták el.
  Nógrádit meg szembesíthetnék, már azzal a ténnyel, hogy Mórahalmon kívül, nem nagyon tud labdába rúgni, a kis diktatórikus módszereivel. Miért nem marad a helyi politikánál és fejleszti a kis sleppjének, homokhát "fővárosát" ?

  "Mórahalom 500 ezer forintot ajánl fel erre a célra" Remek. Mi lenne, ha ebből a pénzből kifizetnék, a Mórakertes, Fürdős alkalmazottakat ? A beszállítokról, vállakozókról ne is beszéljek. Esetleg felszereltetne egy kúrva lámpát, a buszváróban ?”
 • 5. benq 2009. december 03. 18:19
  „kedves! 4. hozzászólás Walaky 2009.12.03. 17:08
  hmm akkor még telet viszkire .. most lehet jó lenne az idei murci is...
  visznek ezek mindent!!”
 • 4. Walaky 2009. december 03. 17:08
  „Mióta Makroközgazdász Nógrádi?
  Felesleges eggyel több szájtépőnek szajkózni azt amit Viktor a száján kiböffentett! Persze Orbán sem jogász, hanem közgazda:)

  Anno réges régen egy ködös hajnalon bizony jót beszéltem az akkori stúdióvezetővel (üveg whisky mellett ,1999 vagy 2000?) én már akkor azt mondtam, hogy a politikának öt kilóméterre kel lennie a médiától.
  Azt mondta, hogy ez igaz. De hozzátette:
  "ez az a csecs, melyen keresztül lehet mételyezni a közt!"
  Erre azóta minden párt rájött:(”
 • 3. bespin 2009. december 03. 17:00
  „1. Ja-ja lassan már kp.-re sem merünk nekik eladni bármit is.”
 • 2. IVY 2009. december 03. 16:26
  „Nagyon nem kellene a politikát ide (is) bekeverni!!!!!!!”
 • 1. Bénadoki 2009. december 03. 16:08
  „Nógrádi király Úr csak foglalkozzon az állam által megmentett Móra Tésszel.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mars tér - kérdez a Fidesz

A Mars téri bódék ügyében tett fel kérdéseket a szegedi Fidesz frakció. Szerintük a rendőröket "legfelső szintről" utasították, hogy ne avatkozzanak közbe. Tovább olvasom