Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Nőnap, programok, nem csak a szebbik nemnek

A Toros pálinkafesztivált nem feltétlenül a hölgyeknek találták ki, de miért ne - van azért sok testre szabott program is.
Toros pálinkafesztivál
Március 6–9., csütörtök–vasárnap, Szeged, Széchenyi tér

5. alkalommal rendezik meg Szegeden a Toros pálinkafesztivált. 80 kiállító, köztük hazai húskistermelők különleges termékeiből (mangalica, sertés, szarvas), illetve közel 120-féle pálinkából és magyar borokból lehet választani. Ezenfelül csokoládék, sajtok, lekvárok, méhészeti termékek és mindenféle kézműves termékek is megtalálhatók lesznek a rendezvényen. Pénteken hagyományteremtő céllal rendezik meg az MTA – Magyar Toros Akadályversenyt egyetemistáknak. A fődíj 20 liter igazi házi pálinka. Szombaton a már hagyományos böllérversenyre látogathatnak, ahol 9 csapat méri össze tudását. Szombaton és vasárnap lesz malacgyorsulási futam és malacfogó verseny, valamint vicces feladatokkal tarkított Toros Olimpia. A sztárfellépő szombaton Korda György és Balázs Klári. Vasárnap a HoneyBeastet hallhatják. Ebben az évben megszületik a Szegedi Toros és Pálinkafesztivál hivatalos dala is. Szakmai zsűri és a közönség dönti majd el, hogy a beküldött dalok közül melyik lesz végül a győztes Toros Dal. A rendezvény minden napján a kisebbek szalmabála játszóházban és állatsimogatóban szórakozhatnak. Emellett lesz egy Szégyelld magad! Már megint rossz voltál! kukoricán térdeplő sarok is.

Jó étvágyat!
Jó étvágyat!

Összefogás a tanyai termékekért

március 8., szombat, Szeged, Mars tér

9.00: Tanyai termékek gasztronómiai napja. Helyben készült ételek kóstolójával egybekötött bemutató. A rendezvényt 2. alkalommal rendezik meg, a cél, hogy a vásárlók megismerkedjenek a Csongrád megyei tanyákon előállított jó minőségű élelmiszer-alapanyagokkal, felfedezzék a helyi ízek sajátosságait, és élőben lássák az adott évszakra jellemző alapanyagokból készülő ételek elkészítését, kulturált piaci környezetben, a termelőkkel együtt.

Mimikri és Tavaszi áldozat
Szeged, Nagyszínház, március 7–8., péntek– szombat

19.00: Mimikri/Tavaszi áldozat. Elvegyülni, hasonulni, eltűnni – védekezésből vagy zsákmányszerzésből. Az evolúció során számos fajtája alakult ki a mimikrinek, a környezethez való megtévesztő azonosulásnak. Koreográfia: Juronics Tamás és a társulat.
A Tavaszi áldozat a Szegedi Kortárs Balett és a Budapesti Tavaszi Fesztivál közös produkciója. Sztravinszkij „rítusát" most a 21. század szemszögéből újrafogalmazva láthatjuk: mit jelenthet a megváltás, a feláldozás és az áldozattá válás a mai kor emberének.

Zs kategóriás filmek

Március 5., szerda, Szeged, Zero Art Cafe

Március 7., péntek
21.00: T-34-koncert. A belépés ingyenes.

Március 8., szombat
21.00: Dreamwalkers-, Nuclear Spring-, Rhythm Faces-koncert. Belépő: 500 forint.

Találkozz Süsüvel!
március 8., szombat, Szeged, az Auchan áruház üzletsorán

10–18 óra: Találkozz Süsüvel és barátaival! Az elkövetkező hétvégéken a leghíresebb egyfejű sárkány, Süsü és barátai főszereplésével megelevenednek gyermekkorunk legkedvesebb mesehősfigurái az Auchanban.

Mi kell a nőnek?
március 7., péntek , Szeged, Rongy kocsma

22.00: AfroDZAQM – Csak fel-turné! a tavaszi megújulás jegyében.

március 8., szombat
18.00: Perspektíva élő show a Rongyból! Nőnap alkalmából szegedi underground művészek beszélgetnek arról: mi kell a nőnek?
Műsorvezetők: FMaN és BaZsi.

március 9., vasárnap
9.00: Bödön – háztáji, termelői és kézműves piac.

A nők köszöntése
március 7., péntek, Szeged-Tápé, Heller Ödön Művelődési Ház

16.30: A „Gyékényből szőtt falu…" című helytörténeti előadás-sorozatunkban dr. Molnár Péter tart előadást „A tápéi értékek őrzésének lehetőségeiről". Az est háziasszonya: Molnár Mária.

március 8., szombat
10.00: Tápé köszönti újszülötteit címmel műsorral egybekötött köszöntő és oklevélátadás.
17.00: Nőnapi köszöntőműsor a Kőnig Szalonzenekar közreműködésével. Megnyílik a „Tavaszi virágok" című kiállítás, amelynek képeit a Nap-Fény Fotókör tagjai készítették.

Március 9., vasárnap
9–13 óra: Baba- és kisgyermek ruha-játék börze avagy cserebere. Ingyenes program.

Tulipán a hölgyeknek
Tulipán a hölgyeknek

A csendes wellnessben

március 7., péntek, Szeged, Napfényfürdő Aquapolis

21.00–1.00: Nőnapi wellnessestre invitálják a vendégeket, ahol nem felejtették el az urakat sem. Kedvezményes belépéssel és külön szaunaszeánsszal készülnek számukra. Az este ismerkedés szempontjából is jó terepnek ígérkezik. Le passage de la beauté – regenerálódjon a wellness-sétányon! Bőrápolási, sminktanácsadás ingyen. Kéz-, lábápolási villámszolgáltatásokkal jelentkeznek egész este: manikűr- vagy parafinos kezelés (1500 Ft/30 perc), vibroszolárium csokicsővel (100 Ft/perc).

Szaunaszeánszok: 21.30: 1. lépés – bemelegítés „csak csajoknak". Könnyed zenés szaunaszeánsz kellemes, nőies illatokkal (vanília, ilang-ilang). Párhuzamosan a férfiakra egy erős jeges-mentolos felöntés vár (eukaliptusz, mentol). 22.30: 2. lépés – bőrradírozás: kávés-sós-olívás szeánsz. 23.30: 3. lépés – hidratálás: „édes-mézes". Kamillás bőrpuhítás és inhalálás. 0.15: 4. lépés – levezetés: „Éljenek a boldogsághormonok" a gőzben tovább…

Egész estés partizenével szórakoztatják a vendégeket. Éjféltől csokiszökőkút gyümölcsfalatkákkal! Welcome drink, nem csak hölgyeknek! Wellnesskvíz egy „Napfényes megújulás" csomagért! Ár: 2500 Ft/fő, pároknak: 4000 Ft/2 fő.

Az Anna fürdőben
március 8., szombat, Szeged, Anna fürdő

15.00: Meridián tornával, vízi hangfürdővel és watsuval (vízi masszázzsal) várják a vendégeket. Emellett folyamatosan kreatív foglalkozáson vehetnek részt a büfénél, és lesz kozmetikai termékek bemutatója is. Csak ezen a napon a 20 perces frissítő masszázst a hölgyvendégek 1000 forintos áron vehetik igénybe. Előzetes bejelentkezés: 553- 330/141.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állatorvosi ügyeletek Csongrád megyében, március 7-9.

Ha megbetegszik a kis, vagy nagyobb kedvenc, akkor őket keressék! Tovább olvasom