Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Nosztalgikus volt az Operettfalu

Kübekháza - Az eddigieknél kevesebb nézővel, rövidebb műsoridővel, de idén is rendeztek operettgálát Kübekházán. A szombat este családias hangulatban, a nosztalgia jegyében telt.
A tavalyinál kisebb terjedelemben, de falusi idilli környezetben mégis megrendezték Kübekházán az Operettfalu hagyományos évi rendezvényét, immár 13. alkalommal.

Sokáig mecénás nélkül úgy tűnt, idén elmarad a nagysikerű rendezvény, de az utolsó pillanatban a Nemzeti Kulturális Alap miniszteri keretéből Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere ajánlott fel egy millió forintot. Így önerővel együtt 5 millió forintos költségvetéssel rendezték az estet. Ez azt jelentette, hogy kevesebb -összesen 4- művésszel, kisebb színpaddal és kisebb nézőtérrel várták az operettbarátokat.

Nosztalgikus volt a kübekházi Operettfalu. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

- 13 évvel ezelőtt a falu főterén hagyományt teremtettünk, amit azóta is tovább viszünk. Nemcsak Európában, hanem az egész világon ismerik rendezvényünket, nagy öröm, hogy idén is sikerült megrendeznünk - ezekkel a szavakkal köszöntötte a megjelenteket Molnár Róbert polgármester. - Valami olyasmit hoztunk most létre, mint annak idején az első Operettfalu volt. Visszatérünk tehát a régi hagyományokhoz, amikor még kis pénzből hoztuk össze ezt a rendezvényt. Bizonyítottuk, hogy az operett él és élni fog - tette hozzá.

Nosztalgikus volt a kübekházi Operettfalu. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Az emlékestet Magyar Anna, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg, a gála a 13 év eddigi Operettfaluinak az összefoglalójával indult, amit Hegedűs Zoltán képviselő készített. Ezután a Budapesti Operettszínház négy művésze, Peller Károly, Oszvald Marika, Fischl Mónika és Vadász Dániel léptek a színpadra. Báltermekbe és a falusi, idilli környezetbe való operettel adtak elő.A minden eddiginél kevesebb, 4-500 néző, annál lelkesebben ünnepelte a sztárokat,, és persze a kübekháziakat, akiknek köszönhetően ismét az operettet ünnepelhették a rajongók.

Nosztalgikus volt a kübekházi Operettfalu. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anna-napi búcsú Alkotóház avatással

Alkotóház avatással és a szokásos búcsúval ünnepelték a település védőszentjének, Szent Annának a… Tovább olvasom