Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

November, a bajusz hónapja

Szeged - A férfiak egészségét érintő problémákra, elsősorban a prosztatarákra hívja fel a figyelmet az ausztrál kezdeményezés, a bajuszhónap.
Az angol „moustache", vagyis bajusz szó első betűit a novemberhez csatolva „movembernek" hívják angolszász területeken a hónapot, amikor minden férfit arra buzdítanak, hogy hagyják meg a bajszukat.

Szabó Dezső harmadik éve növeszti meg a bajszát novemberben. Fotó: Karnok Csaba
Szabó Dezső harmadik éve növeszti meg a bajszát novemberben. Fotó: Karnok Csaba

– Amikor a kollégáim, barátaim meglátják a bajszom, már tudják, megint november van – mesélte a szegedi Szabó Dezső. Az utazási irodában dolgozó fiatalember már harmadik éve, hogy meghagyja a szája feletti szőrzetet az év utolsó előtti hónapjában. Azt mondta, szerinte jó dolog és fontos felhívni az emberek figyelmét a férfiak egészségének megóvására. – A férfiak nemigen törődnek az egészségükkel, mert úgy vélik, hogy az „igazi férfi" szívós, erős, és ha meg is betegszik, nemigen megy el az orvoshoz, mert az „férfiatlan". Pedig az egészségre fontos odafigyelni – magyarázta Szabó Dezső.

Lehet kackiás, tömött, harcsa, huszár, kefe vagy sörte – nem a méret vagy a forma a lényeg. A novemberi bajusz mintegy játékos szimbóluma annak, hogy a férfiak is fontosnak tartják a saját egészségük megőrzését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Art az első a Zöldek között

Az Art Hotel Szeged első lett 38 induló közül a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Zöld Szálloda pályázatán. Tovább olvasom