Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Novemberben érkezik az Evita Szegedre

Mozgalmas időszak következik a Szegedi Nemzeti Színház életében: a jótékonysági estek mellett öt premierre készülnek.
Carlo Collodi meséjét, a Pinokkiót szombat délután 5 órakor mutatják be a nagyszínházban, Tóth Miklós rendezésében. Borsos Beáta mint címszereplő elárulta, nem álomszerepe kisfiút alakítani, de igyekszik a kalandokra koncentrálni, amelyek során Pinokkió sokat tanul. Somló Gábor felnőtt fejjel nagyon szereti a mesét, karakterét, Gepettót pedig különösen édes figurának tartja. 

Az 1956-os emlékév alkalmából ünnepi hangversenyt tartanak vasárnap kortárs szerzők, Nógrádi Péter, Kocsár Miklós, Tóth Péter és Balassa Sándor műveiből. Gergor József halálának 10. évfordulójára emlékeznek a Korzó Zeneházban október 27-én este 6 órától.

A nép ellensége című Ibsen-színművet mutatják be november 4-én a kisszínházban. Bodolay Géza rendező szerint a darabon nincs mit aktualizálni, csak húztak belőle. Borovics Tamás megerősíti: aki nyitott szemmel-füllel jár a világban, könnyen asszociálhat a játék során. November 5-én László Boldizsár jubileumi koncertje, a Boldi 25 látható a nagyszínházban, negyedszázados pályafutását a Cotton Club Singers közreműködésével foglalja össze. A Szegedi Közéleti Kávéház és a teátrum Gyógyítóinkért gálaműsora november 7-én este 6-kor kezdődik a kisszínházban, az est műsorvezetője Bodnár György. Ezen a napon tartják a Vissza a feladónak című irodalmi est ősbemutatóját a művészbüfében Bánvölgyi Tamás főszereplésével.

A Szegedi Kortárs Balett első bemutatójára november 11-én kerül sor a nagyszínházban. Juronics Tamás koreográfiája, az eARTh és Enrico Morelli Sztravinszkij Menyegzőjére alkotott darabja látható. Ghymes-koncertnek ad otthont november 14-én a színház, segítve a tizenöt éves Lions Club jótékony céljait, a jegybevételeket többszörös fogyatékossággal élő fiatalok támogatására fordítják. A november 19-i Pinokkió-előadást jótékony céllal a GEMMA-központnak ajánlották, szintén a fogyatékossággal élő gyerekek részére. A gyermekklinika intenzív osztályát segíti a Világok táncai november 28-án. Az est az ír tánctól kezdve egészen a salsáig elnyúlik.

Függöny előtt, maszk nélkül szerepel Juronics Tamás november 23-án, és két napra rá, 25-én megérkezik a szegedi színpadra a nagy sikerű Evita. A Margitszigeti Szabadtérin debütált produkciót változatlan szereposztásban, Andrew Lloyd Webber eredeti zenéjével, valamint korhű díszletek és jelmezek között élvezhetik majd a nézők.
A Bánk bánt is játsszák még

A novemberi műsorba nem került be a Galgóczy Judit rendezésében sikert aratott Bánk bán egyeztetési nehézségek miatt, közölte Gyüdi Sándor főigazgató, de ezt a hónapot követően még számos alkalommal játsszák majd a nagyszínházban egészen március 14-éig.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerekesszékben vigyázni három gyermekre

Kerekesszékben vigyázni három gyermekre
Csontos-Dér Veronika, a Látássérültek Délalföldi Egyesületének (Látde) elnöke két gyermeket nevelt… Tovább olvasom