Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Nővér is jelölt Jó kezekben játékunkban

Szeged - A csapatmunka a legfontosabb Barta Ferencné Molnár Dóra Krisztina nővér szerint, aki Jó kezekben játékunkban a legjobb szakdolgozó kategóriában kapott jelölést.
– Az őszinte köszönömért dolgozom – mondja Barta Ferencné Molnár Dóra Krisztina, Jó kezekben játékunk újabb jelöltje.

A sebészeti klinika invazív kardiológiai részlegén dolgozó nővér szerint az ő szakmájában senki sem a társadalmi megbecsülésért és a jó fizetésért küzd. A betegek a fontosak, akikért nap mint nap tenni kell. Ezért nem is szakmának, hanem hivatásnak tekinti munkáját. Elmondta: 16 évig a „körintenzíven" dolgozott, 2004-ben került erre a részlegre. Szatymazról jár át Szegedre a napi 12 órás munkaidejére. Hetente többször éjszakás, pihenőnapja is van, változó a beosztása.

Napi feladatai közé tartozik többek között az EKG-készítés, a betegek megfigyelése, a vérminták paramétereinek rögzítése, a vérnyomás ellenőrzése.

Barta Ferencné Molnár Dóra Krisztina: Nem szakmám, Fotó: Frank Yvette
Barta Ferencné Molnár Dóra Krisztina: Nem szakmám, hivatásom van.
 Fotó: Frank Yvette

– Hivatásomban legfontosabb a csapatmunka. Itt mindenki rugalmas, segít a másiknak – magyarázza a nővér. Szerinte fontos feladata van az orvos mellett a beteghordónak, az adminisztrátornak és a mosodásnak is. Egy csapatba tartoznak, függnek a másiktól. A főnővérrel is jól együtt tudnak dolgozni: figyelembe veszi, hogy sokuknak gyermeke van, főiskolára jár, vagy más elfoglaltságai vannak. Az összhang az egész részlegen kiváló.

– A rám szavazónak üzenem: nagyon köszönöm a jelölést, de szeretném, ha az egész részleget kiemelnék, mindenkinél jó kezekben vannak a betegek.

Jutalmazott jelölések

Továbbra is várjuk olvasóink jelöléseit hat kategóriában: orvos – kórházi, illetve nem kórházban dolgozó; ápoló – kórházi, illetve nem kórházban dolgozó; munkahelyi közösség; az egészségügyben egyéb munkát végző. Olvasóink jelölése alapján szakmai testület választja ki azokat az egészségügyben dolgozókat, akiket egy-egy héten bemutatunk. Közülük hathetente a testület véleménye alapján választjuk ki és jutalmazzuk a legszebb történet főszereplőjét, illetve a legérdekesebb sztori jelölőjét.

Olvasóink írták

  • 2. igazságkereső 2011. május 15. 09:44
    „Remélem komoly szavazatszámot fog kapni Dr.Vratán Edit háziorvos, aki szakmai hozzáértéssel eredményes gyógyítómunkát folytat az Ortutay utcai háziorvosi rendelőben!Ugyan is nagyon fontos, hogy a beteg valóban rövid idő alatt meggyógyuljon egy komoly betegségből és Vratán dr.-nő ennek szellemében dolgozik legalább 22 éve!”
  • 1. Liberation 2011. május 14. 19:56
    „Bár mindenki ilyen lenne az egészségügyben, de sajnos Barta Ferencné Molnár Dóra Krisztina kivételnek számít.
    Vagy nem?
    Csak ne lenne igazam!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

RavaszNégyzet: új logikai játék Szegeden

A RavaszNégyzet szegedi eredetű logikai táblajáték, Incze Attila találmánya. Fia számítógépes programot is írt rá, díjat nyert vele 2004-ben. Tovább olvasom