Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

Nyakunkon a táborok szezonja

Szinte határtalanok a szegedi nyári táborozás lehetőségei. A kedvező áraknak és a többszörös túljelentkezésnek köszönhetően akadnak olyan turnusok is, amelyekre már egész nyárra betelt a létszám. Kuriózumnak számít a kuktatábor, és az, amelyik a Barátaim, az állatok fantázianevet kapta.
Szinte határtalanok a szegedi nyári táborozás lehetőségei. A kedvező áraknak és a többszörös túljelentkezésnek köszönhetően akadnak olyan turnusok is, amelyekre már egész nyárra betelt a létszám. Kuriózumnak számít a kuktatábor, és az, amelyik a Barátaim, az állatok fantázianevet kapta. És ha éppen nincs táborban a gyerek, minden családnak jól jön, ha a nagymama vigyáz rá.

A táborozás mindig is kedvelt nyári programnak számított a gyerekek körében, de tíz-tizenöt évvel ezelőtt még senki nem gondolta volna, hogy milyen fantáziadús programokat kínálnak majd a szervezők. A média- és a golftábortól kezdve a kuktatáborig szinte minden igényt kielégít a szegedi kínálat.

Nagy a túljelentkezés

– Szeged önkormányzata és a különböző civil szervezetek széles palettával készültek az idei nyárra is. Az önkormányzati, nyári napközis tábor létszáma hamar betelt, nagyon kedvező ára miatt négyszeres-ötszörös volt rá a túljelentkezés. Kuriózumnak számít a kuktatábor, illetve Barátaim az állatok névre keresztelt tábor is.

Ezekre sincs már sok szabad hely – magyarázza Orbán Hédi, a Százszorszép Gyermekház igazgatónője. – Egyre több szülő él a lehetőséggel, hiszen a széles választék kielégíti a legkülönfélébb igényeket is. A gyermekházban a napi programok is egész nyárra hasznos, tartalmas kikapcsolódást nyújtanak kicsiknek és nagyobbacskáknak egyaránt.

Túlélőtábor


A táborok turnusonként átlagosan húsz-harminc főt tudnak fogadni. Legkülönfélébb szakemberek, pedagógusok és főiskolai hallgatók felügyelnek a gyerekekre, és lesik a kívánságaikat. Azok a kalandra vágyó gyerekek, akik már töltöttek távol szüleiktől néhány napot, akár túlélő táborba is jelentkezhetnek, ahol vadregényes környezetben sokat túrázhatnak, különböző sportágakban próbálhatják ki magukat, illetve megtanulnak tájékozódni az erdőben.

A tizenegy éves Tóth Marcell és kilencéves húga, Boglárka minden évben megy táborozni. Először a család nem tudta megoldani a gyerekek felügyeletét, majd később már ők kérték, hogy mehessenek valamelyik sporttáborba, amit a szülőkkel együtt választottak ki.

A nagymama is besegít

– Bogi még csak négyéves volt, amikor először beírattuk az újszegedi szabadidőközpont ovis táborába, amíg Marci a nagyobbakkal, a helyi sporttáborban, a legkülönbözőbb sportokkal – squash-sal, tenisszel – ismerkedett. Egyáltalán nem aggódtam, hiszen tudtam, hogy a kisfiam figyel a hugicájára is – meséli Tóth Zorica, a gyerekek édesanyja, aki azt is elmondta: azóta is minden évben eltöltenek egy-két hetet az általuk választott táborokban. A görkoris a kedvencük. Próbálnak olyanokat választani, ahol le tudják vezetni hatalmas mozgásigényüket. Az idei év lesz az első, hogy Bogi külön utat választott: a táncolni szeretne. Így mindketten a barátaikkal töltik a szünidő ezen szakaszát. A nyár többi részében pedig a nagymama vigyáz rájuk, ameddig szüleik dolgoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romantikus döcögés az Újszeged – Mezőhegyes vasútvonalon

Tizenegy megálló, hatvanhat kilométeren. Mindezt kilencvennyolc perc alatt teszik meg a 121-es… Tovább olvasom