Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Nyaraló típusok és tipikus nyaralók a Sárgán

Szeged - Néhány órára, napokra vagy hónapokra költöznek a legtöbben Szeged nyáron élő „városrészébe", a Sárgára. Sokak szerint újra egyre népszerűbb a telep, az idei szezonnal elégedettek. És kinyitott a régi Honvéd üdülő is.
A cuki muskátlis házikótól a bódéig, a felújítottól az éppen lakhatóig – változatos a Sárgán az ingatlanfelhozatal. Az „élővilág" is sokféle: állandó lakos, nyaraló, strandoló. Az üdülőtelepi napok sok szegedinek az utazást helyettesítik.

Májustól október közepéig a nyaralójában él Fogas Imre már 22 éve. Pihen, főz, napozik. Hatvan perc alatt kialakított álláspontomat – „milyen nyitott és kedves itt mindenki" – fejcsóválva fogadta. Szerinte 15 éve nagyobb volt az összetartás, pezsgőbb az élet, „több volt a vendéglő és a büfé jellegű tünemény". Ma már mindenki rohan, kapkod – még nyaralás, pihenés közben is. Az idei szezon azonban az időjárásnak hála remek – tette hozzá –, és a régi Honvéd is felújítva üzemel, ami vonzza a vendégeket.

Megnéztük az évtizedes elhagyatottság után idén májustól újra működő üdülőt, többek között egy egri családdal találkoztunk. Mohos Benjámin, Ildikó, Bianka és Rita országjáró túrájának első állomása Szeged. Baja a következő város, aztán Pécs, Siófok és Tapolca. Az Öreg Honvédot – már így hívják – egy szegedi barátjuk választotta nekik. Szegedi ismerős hozza azokat a francia fiatalokat is, akik a Sziget Fesztivált pihenik ki a Tisza partján, és akiket ottjártunkkor még csak vártak az üdülőbe.

Mohos Benjámin, Ildikó, Bianka és Anna országjárásának első állomása Szeged. Fotó: Karnok Csaba
Mohos Benjámin, Ildikó, Bianka és Anna országjárásának első állomása Szeged.
Fotó: Karnok Csaba

Az Öreg Honvéd tulajdonosa, Kószó Zoltán azt mondta, a helyet egyelőre nem reklámozták, de így is volt vendég. Szeptember végéig folyamatosan nyitva lesznek, és rendezvényekre azt követően is kinyitnak. A homokos strandot ők tárcsázzák rendszeresen, az üdülők pedig vigyáznak a területre, nincs szemetelés – mondta még a Sárgáról.

– Hátha felfedeznek. Topmodell leszek – nevetgélt Rita és Niki a Tisza partján. Magukhoz intették fotóriporter kollégámat, és fényképet kértek, valamint photoshoppal barnított bőrt. Csak az előbbiben álltunk rendelkezésre. A lányok egyébként hárman voltak, „plusz még, akik becsapódnak" hozzájuk. Annyira nem strandolósak, hogy kettejüknek fürdőruhája sem volt, így fehérneműben napoztak. Nincs üdülőjük a Sárgán, csak kiugrottak megmártózni a Tiszában.

– Kellemes az idő, nem jött ki a folyó, tehát jó a szezon – értékelt üdülőjük kertjében Borosné Rakó Anita, aki két saját gyerekkel – Reginával és Dórival –, egy nyaralószomszéd Anna nevű lányával és Gomez kutyával pihent a Sárgán. Az üdülőtelepen töltött hétvégék a fekete vizsla számára is jól megérdemeltek – őrkutyaként dolgozik. Borosék panelban laknak, ezért nyáron a lehető legtöbb időt töltik a nyaralóban.

A megkérdezettek mindegyike egyetértett abban, hogy az üdülőtelep biztonságos. Sokak szerint pedig újra, és egyre népszerűbb.

Olvasóink írták

 • 3. varadipal 2009. augusztus 19. 16:07
  „Flexi! a Bianka női név. Szerintem a Béni rakja fel a kétkereküt./3 nőnemű van körülötte/.
  A házörző vérebet otthon hagyták Egerben, -ő kezeli a riasztót is-, mert összerókázza a verdát.A mami eteti.
  /meg a postás a nadrágjával/”
 • 2. flexsnake 2009. augusztus 18. 14:21
  „jó képaláírás. Bianka narancsgatyóban felrakja a binyiglit.... :D
  ezek után biztosan megszaporodnak a betörések ott.”
 • 1. Zs 2009. augusztus 18. 12:45
  „IVY!
  Miről maradtál le! Egy "jó" DM-es fotóriporteres kép és a címlapról Te nézel vissza:))))....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a Szeged–Arad gázvezeték

Csongrád megye - Év végére elkészül az Arad–Szeged földgázvezeték, amelynek értéke mintegy 14… Tovább olvasom