Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Nyárfaszösz égett az Etelka sori benzinkútnál

Szeged - Szerda délelőtt látni nem lehetett, akkora füsttel égett a gaz és a kanadai nyárfák szösze az Etelka sori benzinkút mellett.
300 négyzetméteren terjedtek el a lángok, a tűzoltók egy fecskendős autóval gyorsan megfékezték a tűz terjedését.

A tűzoltóság vizsgálja, hogy valaki felgyújtotta, vagy magától kapott lángra az aljnövényzet. Szinte minden évben kigyullad a nyárfák szösze a töltőállomás szomszédságában. Volt év, hogy háromszor is oltani kellett.

A huszonhat nyárfa – információink szerint – egy kiskunhalasi magáncég birtokán áll.

Nyárfaszösz égett a benzinkút mellett. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Olvasóink írták

 • 16. SP 2011. május 19. 20:40
  „Koncentráltan "behavazott" területeken lomb porszívóval be lehetne gyűjteni a szöszit. Ha a kullancs csalogató birkabunda húzás nem is vált be, a szöszszívás beválhat.”
 • 15. varadipal 2011. május 19. 11:11
  „Nekem a Kossuthon a Rókusitól az Izabelláig terjedő szakaszon lévő fák virágzáskori pár napos kényelmetlensége megér annyit, hogy a lombozatuk zöldelléstől lombhullásig kiszűrik a hatodikon lévő lakásomba jutó levegőt, és éjjel még oxigént is termelnek. Nem is szólva arról, hogy minden reggel madárcsicsergésre ébredek, ami városlakónak inkább öröm, mint gond.Ne bántsd a fát, annak is fáj!!”
 • 14. AN 2011. május 19. 09:31
  „Mi lenne, ha a város fokozatosan cserélné le ezeket a fákat?
  A Kálvária téren is sok kanadai nyárfa van, szerintem egyesével lehetne kicserélni, úgy, hogy a helyére azonnal ültetni magyar nyárfákat, aminek nincsen ilyen termése, viszont gyorsan nő, nagy levelivel jól árnyékol és igénytelen.
  Mire az utolsó kanadai is eltünne, a magyar nyárfák már szép nagyok lennének.”
 • 13. dublini 2011. május 18. 23:15
  „Vedd a fakat.... egyel hodot.... :)”
 • 12. stunde80 2011. május 18. 21:42
  „Hát nem hiszem hogy minden évben ott ki gyulladt volna,mert a párom és szülei 30 éve laknak ott!!No de algyőn míg megvoltak a nyárfák...No ott volt hogy naponta jöttek azzal a nagy piros autóval!Komolyan mit kell ezen felháborodni??Ez van és kész!De ahogy egy nagy valaki mondotta: "El lehet költözni..."Ja és tényleg nem ettől vagyunk allergiásak hanem az a sok szar külföldi árú.Azt sem tudjuk milyen körülmények közt termelik.Emlékezzen minden középkorú hogy amikor Ő volt kicsi gyerek mennyi allergiás ismije volt???De komolyan..
  Azt a kis időt meg tényleg ki lehet bírni.Ne nyavalyogjunk örüljünk mikor egy hosszú tél után kezd ki zöldellni a házunk előtt az a csúnya nagy-nagy nyárfa és nyáron a kánikulába jó hűs árnyékos ad.....”
 • 11. tom_peris 2011. május 18. 20:47
  „Amugy meg a favédőknek a figyelmébe: ez kanadai nyárfa azaz semmi keresni valója nincs hazánkban, és még kellemetlen is (főleg városban)
  de a japán akácot sem engednék városba ültetni a rendkivűl kellemetlen termése okán... ellenben az semn kárpát medencei faj (gondolom a nevéből rá lehet ennek is jönni)”
 • 10. tom_peris 2011. május 18. 20:44
  „Sokáig a környéken laktam...
  Ez a csukott ablakon is bejön (már a szösz)
  A környékbeli garázsokban bokáig lehet benne gázolni (már a szöszben)
  Amúgy meg akkor sirja el az ember magéát, amikor elmegy kocsit mosni, és a vizes gépjármű + a szösz az szerfelett mókásan, ámde pillanatok alatt felismerhetetlenségig meg tudja változtatni a színét (már az autónak)...”
 • 9. Smerdis_of_Arshak 2011. május 18. 18:52
  „emberek, nem a fával van gond, hanem azzal, hogy eszetlenül nem kell fát ültetni. bizonyos fajok nem valók udvarba, városba. na pont ilyen a nyár. sosem ültetnék az udvaromba nyírfát sem, pedig a kedvenc fám, csodás a fehér törzse, ősszel meg különösen gyönyörű, na de a szemét ami lejön róla... kibírhatatlan.”
 • 8. Esovaro 2011. május 18. 17:14
  „"És mi lenne, ha a benzinkút költözne arrébb?"

  Ugy gondoltak jobb ha az ut melle koltoznek.Amugy meg a kozelben nincs hova.”
 • 7. newdog 2011. május 18. 16:49
  „Biológiából én nem tanultam ezt a kifejezést, hogy "szösz". Lehet hiányoztam azon az órán?”
 • 6. vmagdi 2011. május 18. 16:48
  „eppenhogy ez a fa a legkevesbe allergen, igaz a posz beszllhat az ember kepebe, de szerintem ezt a ket hetet ki lehet birni, nekem a szobamba is beszll, de majd vege lesz es kesz, ha kivagnak evtizedekig nem none meg fa ekkorara, es hat ugye tanultatok biologian, hogy a zoxigen az koll minekunk”
 • 5. Nátrix73 2011. május 18. 16:40
  „És mi lenne, ha a benzinkút költözne arrébb?”
 • 4. cumania 2011. május 18. 16:27
  „Tudtam, hogy egyből azzal kezdi valaki, hogy vágjuk ki! Minden évben ez a süketelés! :(”
 • 3. morzso 2011. május 18. 16:26
  „Értem én, hogy árnyékot ad .. de majd mikor szénné ég akkor majd nem fog ... különben meg a város több mint fele trüszköl, köhög, köpköd miatta ... jó lenne helyébe ültetni valamit ... nem az első tűzeset lesz és nem is az utolsó ... különben elég sok gyerek szórakozik azzal, hogy meggyújtja, de elég egy lehamuzás vagy egy cigi eldobás, hogy lángra kapjon ... Mike3 áruld már el, hogy miért kell egy problémába egyből a politikát látni? Kulturáltan is meg lehetne ezt vitatni ... .........”
 • 2. DobóI 2011. május 18. 16:02
  „Mert valamelyik agyatlan biztos cigarettát dobott el...

  1. pinkcat25 2011.05.18. 15:55

  Dicséretes igazi szoci szavazóhoz méltó környezetvédő szemlélet: vágd ki fákat... Akkor mi majd nyáron árnyékot egy kis felüdülést majd nyáron a hozzád hasonló személetűeknek is?”
 • 1. pinkcat25 2011. május 18. 15:55
  „Ki kellene vágni az összes ilyen fát!!!
  Az sem volt normális, aki ezt városi szinten engedte annak idején elültetni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonsági kártya gyerekeknek

Szeged - Kölyök biztonsági kártyával bővült a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési… Tovább olvasom